URATOWANE KOCICE: INKA CZEKA NA DOM A NESKA JUZ PRAWIE W DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 12, 2010 19:25 Re: ŚLICZNE URATOWANE KOCICE CZEKAJĄ NA DS

Niech się wali, niech się pali, jutro zabieram tę kotkę :roll:

Rozesłałam wici w sprawie klatki, ale wygląda na to, że dziś już nic z tego :(
Zadzwoniłam też do Opiekuna - będzie próbował rano złapać małą, tak jak złapałam mamuśkę. Czyli za pomocą kurtki-łapki :ryk: Jak mu się uda, to zadzwoni i podjadę po nią :wink:
Jak mu się nie uda, toooo.... nie wiem, sama się tam wybiorę z torbą transportową (bo nic innego się nie dorobiłam) i jakimiś kocimi przysmakami :roll:
Strasznie mi żal Opiekuna, bo on się strasznie martwi o tego kociaka i ryzykuje dla niego utratę pracy :(
Mam nadzieję, że uda mi się jutro już go uwolnić od tego problemu... Trzymajcie, wiecie co :wink:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto sty 12, 2010 21:36 Re: ŚLICZNE URATOWANE KOCICE CZEKAJĄ NA DS

OKI jesteś super . U pieska opiekuna okazało się ,że ma raka śledziony i będzie operowany w piątek. Bardzo się martwią :( :(
Ostatnio edytowano Śro sty 13, 2010 9:40 przez szirra, łącznie edytowano 1 raz

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Wto sty 12, 2010 21:46 Re: ŚLICZNE URATOWANE KOCICE CZEKAJĄ NA DS

klatka jest, powodzenia :)
AnielkaG

Post » Wto sty 12, 2010 21:58 Re: ŚLICZNE URATOWANE KOCICE CZEKAJĄ NA DS

OKI, szacuneczek! Dobrze będzie, zobaczysz :D

Oby też z psiakiem było dobrze... :ok: :ok: :ok:
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Wto sty 12, 2010 22:31 Re: ŚLICZNE URATOWANE KOCICE CZEKAJĄ NA DS

Anielko, jeszcze raz wielkie dzięki :1luvu:

Teraz mam łapkę, to już musi się udać :wink:

Szirra, tak mi przykro :( Przynajmniej mu zdejmiemy jeden problem z głowy.
Slapcio, dzięki, przekażę Opiekunowi.

Na razie mu puściłam smsa, żeby rano koty nie karmił i nie próbował łapać, żeby nie wystraszył. Jeszcze rano zadzwonię dla pewności.

OKI

Post » Wto sty 12, 2010 23:16 Re: ŚLICZNE URATOWANE KOCICE CZEKAJĄ NA DS

Wreszcie dotarłam.
Najpierw kotka powinna być odrobaczona i odpchlona . Po tygodniu zaszczepiona i co najmniej po 2 - 3 tygodniach wysterylizowana. Trochę czasu więc upłynie :ryk:

Co do koteczek , które dotarły do mnie , to tri daje się już głaskać , zaczyna wychodzić do jedzenia i do kuwety / stoją blisko jej posłania , ale jednak/. Bardzo patrzy tęsknie na drzwi. Syczy na inne koty , na mnie nie :ok:
Natomiast buraska także robi postępy - nie chowa się już tak bardzo , siedzi sobie gdzieś z boku i patrzy na wszystkich. Pomału podeszłam do niej i dałam jej smakołyka , powąchała mi rękę i nie uciekała w panice jak wczoraj. :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Wto sty 12, 2010 23:33 Re: ŚLICZNE URATOWANE KOCICE CZEKAJĄ NA DS

andzelika1952 pisze:Wreszcie dotarłam.
Najpierw kotka powinna być odrobaczona i odpchlona . Po tygodniu zaszczepiona i co najmniej po 2 - 3 tygodniach wysterylizowana. Trochę czasu więc upłynie :ryk:

Śmieszne, wiem :roll:
Żebym jeszcze wiedziała, jak to się stało :ryk:

Na szczęście może się uda szybciej do Koterii ją oddać, to byśmy zaczęły od sterylki :roll:

andzelika1952 pisze:Co do koteczek , które dotarły do mnie , to tri daje się już głaskać , zaczyna wychodzić do jedzenia i do kuwety / stoją blisko jej posłania , ale jednak/. Bardzo patrzy tęsknie na drzwi. Syczy na inne koty , na mnie nie :ok:
Natomiast buraska także robi postępy - nie chowa się już tak bardzo , siedzi sobie gdzieś z boku i patrzy na wszystkich. Pomału podeszłam do niej i dałam jej smakołyka , powąchała mi rękę i nie uciekała w panice jak wczoraj. :ok:

Świetnie, bardzo się cieszę, że są postępy :D
Bura jest odważna, ale który nieprzyzwyczajony kot zniesie bez stresu kilka godzin jazdy w towarzystwie psa? :wink: Dlatego takie przerażone były :(

OKI

Post » Śro sty 13, 2010 8:58 Re: ŚLICZNE URATOWANE KOCICE CZEKAJĄ NA DS

Jesli moge cosik dodać - najpierw odpchlona, potem odrobaczona (na drugi dzień np). Bo od pcheł kot sie moze zarobalic ponownie, wiec odwrotna kolejnośc bez sensu.
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Śro sty 13, 2010 9:30 Re: ŚLICZNE URATOWANE KOCICE CZEKAJĄ NA DS

:( Młoda znikła :?
Nie przyszła dziś na śniadanie, pierwszy raz odkąd się urodziła w tym magazynie :(
Wczoraj normalnie była, jadła i koło piętnastej gdzieś się urwała. P. Opiekun myślał, że po prostu zadekowała się gdzieś na magazynie i śpi, ale dziś rano też nie przyszła. Byłam tam przed 9tą i pusto, kotki nie ma :( Martwię się :(
Pocieszające tylko, że ponoć wczoraj wyjątkowo dużo zjadła, więc może po prostu jeszcze nie zgłodniała i gdzieś śpi zabunkrowana :roll: Opiekun przeszukał cały magazyn i jej nie znalazł, ale wiecie, że koty mają wybitne zdolności dematerializacyjne, a w takim magazynie, to może siedzieć gdziekolwiek :roll: Mam taką nadzieję, bo inne warianty są gorsze :?
W każdym razie zostawiłam łapkę ustawioną, Opiekun ma dzwonić do mnie, jak tylko się pokaże.
Przekazałam mu, że wszyscy kciuki za psiaka trzymają - badania nie pokazały żadnych przerzutów, więc jest szansa, że po operacji będzie dobrze :)

Slapcio, słuszna uwaga, dzięki. Zapamiętam i mam nadzieję, że uda mi się skorzystać.

OKI

Post » Śro sty 13, 2010 9:46 Re: ŚLICZNE URATOWANE KOCICE CZEKAJĄ NA DS

Ja pomyliłam trzustke ze śledzioną . Tu rokowania są dobre . Szanse są duże. Wyczytałam ,że bez śledziony piesek może żyć. Wczoraj coś sie ze mna działo niedobrego . Myśle ,że odreagowuję stres . Po pracy padłam jak "sznita" :wink: ,ciśnienie skakało aż Maciuś siadł koło mnie na kanapie i obserwował. :1luvu: :1luvu:

szirra

Post » Śro sty 13, 2010 9:54 Re: ŚLICZNE URATOWANE KOCICE CZEKAJĄ NA DS

Ja się dzisiaj czuję podle, od rana wszystko na opak idzie :x

OKI

Post » Śro sty 13, 2010 10:07 Re: ŚLICZNE URATOWANE KOCICE CZEKAJĄ NA DS

OKI ja i tak Cię podziwiam za determinację i chęć pomocy i dziękuję Ci ,że wspierasz opiekuna. To bardzo dobry człowiek i dużo w życiu przeszedł. A dobrych ludzi mozna poznać po wrażliwości w stosunku do zwierząt. :1luvu: :1luvu:

szirra

Post » Śro sty 13, 2010 10:14 Re: ŚLICZNE URATOWANE KOCICE CZEKAJĄ NA DS

Szirra, ja nie mogłabym nie pomóc temu panu. Po chwili rozmowy już wiedziałam, że to bardzo dobry człowiek i strasznie się przejmuje dobrem tych kotek, a ja też nie potrafiłabym wywalić zwierzaków na mróz. Ja się wprawdzie niespecjalnie znam, ale na moje oko, to one nawet odpowiedniej okrywy futrowej nie mają (chociaż tu Andżelika może na pewno więcej powiedzieć, bo ja to głównie zęby zdążyłam obadać - mocne :D ). Ta najmłodsza na pewno to futerko takie cienkie ma i w ogóle szczupaczek taki. Żeby przeżyć zimę na zewnątrz musiałaby się znacznie bardziej otłuścić :roll:

Opiekun to przesympatyczny pan :)

OKI

Post » Śro sty 13, 2010 10:16 Re: ŚLICZNE URATOWANE KOCICE CZEKAJĄ NA DS

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

szirra

Post » Śro sty 13, 2010 14:38 Re: ŚLICZNE URATOWANE KOCICE CZEKAJĄ NA DS

Młoda się wyspała, zgłodniała i złapała :ok:
Właśnie dostałam telefon :ryk:
Biedna, teraz musi poczekać chwilę, aż się będę mogła z pracy urwać :roll: Ale płucka ma zdrowe - protest słyszałam przez telefon :lol:

OKI

[poprzednia][następna]