Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sty 12, 2010 20:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

mpacz78 jesteś aniołem :1luvu:

A do mnie wrócił Kokoszek bez oczka,bo kocur go nie zaakceptował :(
ObrazekObrazekObrazek

Agnieszka Marczak

Od: Wto mar 18, 2008 13:33

Post » Śro sty 13, 2010 9:46 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

2 Kociaki są już u mnie, roboczo nazywają się Trocinek i Trocinka (p. Asia tak nazwała), są raczej zdrowe, mają na moje oko nieco ponad 3 mies. , prawdopodobnie jest kocurek i kotka, kocurek jest bury z białą buźką, koteczka cała bura, kotki są takie puchate miśki (nie że długowłose ale taką gęstą sierść mają pewnie dlatego że na zimnie tyle były).
Są jeszcze trochę nieufne do człowieka ale nie jest źle, nad ranem mnie obudziły szalonymi zabawami i tupotem, tak hałasowały w swoim pokoju że od 5.30 nie śpię.
Ładnie narobiły w kuwetkę, zjadły jedzonko.
Niedługo zrobię zdjęcia.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro sty 13, 2010 10:02 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Moniczka :1luvu:
Następne kociaki uratowałas przed zimnem i niepewnym losem :ok:

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Śro sty 13, 2010 12:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Dziewczyny napisała do mnie rennifer (o ile nicka nie pomyliłam) że może przekazać komus ok 4 kg karmy 1st Choice, karma do odbioru przy orunii górnej. Jej kotek musiał przejść na specjalną dietę, stąd jej karma już się nie przyda. Może ktoś reflektuje?
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Śro sty 13, 2010 12:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

soso pisze:Dziewczyny napisała do mnie rennifer (o ile nicka nie pomyliłam) że może przekazać komus ok 4 kg karmy 1st Choice, karma do odbioru przy orunii górnej. Jej kotek musiał przejść na specjalną dietę, stąd jej karma już się nie przyda. Może ktoś reflektuje?

Pewnie Kotika, ktora dokarmia Majowe i stoczniowe-gdanskie koty bylaby wdzieczna za ta karme, bo ich portfele swieca pustkami! :ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw sty 14, 2010 22:33 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

monia a masz jeszcze szjkę??????ty jestes niesamowita :lol: a co wojtek na to?
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Czw sty 14, 2010 22:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

sabina skaza pisze:monia a masz jeszcze szjkę??????ty jestes niesamowita :lol: a co wojtek na to?

Szajkę mam ale jutro jedzie na weekend na próbę do mojej znajomej w Gdyni Redłowie, kwestia jest tylko czy jej rezydentka starsza persica zaakceptuje nową koleżankę, bardzo bym chciała żeby się udało bo to bardzo dobry, niewychodzący, spokojny dom, najlepsze żarełko, opieka wet., ta persica Niunia jest rozpieszczana do granic możliwości, no i widywałabym Szajkę często gdyby tam została.
Gdyby to nie wyszło, to wczoraj dzwoniła inna pani z Gdańska, która jest bardzo Szajką zainteresowana, tak, że sądzę że koteczka znajdzie niebawem dom.

Wojtek wyjechał jak wiesz we wtorek, wraca w sobotę wspomniałam mu przez tel. o 2 uroczych kotkach, które są u nas, powiedział "aha" ja to rozumiem że nie ma nic przeciwko.
Te kotki zresztą są naprawdę niekłopotliwe, mają tylko jedną wkurzająca cechę, codziennie dokładnie o 4.30 nad ranem wstępuje w nie jakiś diabeł :twisted: ganiają wtedy po pokoju, niemiłosiernie tupiąc po panelach, maltretują sztuczne myszki czy co tam znajdą z taką energią, że łomot jest nie do zniesienia :twisted: trwa to ponad godzinę, potem koło 7.00 jak już i tak muszę wstać to śpią słodko przytulone w kontenerku :evil:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pt sty 15, 2010 18:28 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

mpacz78 pisze:Te kotki zresztą są naprawdę niekłopotliwe, mają tylko jedną wkurzająca cechę, codziennie dokładnie o 4.30 nad ranem wstępuje w nie jakiś diabeł :twisted: ganiają wtedy po pokoju, niemiłosiernie tupiąc po panelach, maltretują sztuczne myszki czy co tam znajdą z taką energią, że łomot jest nie do zniesienia :twisted: trwa to ponad godzinę, potem koło 7.00 jak już i tak muszę wstać to śpią słodko przytulone w kontenerku :evil:

Monia, ja tam mam od kiedy wzięłam Nazgula (stąd zresztą dostał swoje imię). Teraz na szczęście przesunął godzinę pogoni na 5-6 rano, a czasem to anwet do 7-8 pozwala spać.

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pt sty 15, 2010 22:23 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Założę Trocinkom wątek mam parę zdjęć, jutro jadę z nimi do weta na przeglad i na odrobaczenie, bo w kupie glistę wielką znalazłam.

Zawiozłam dziś Szajkę do znajomej na Redłowo, ale kiepsko to widzę, Szajka w sumie zachowywała sie w nowym miejscu raczej bezstresowo, jak u siebie, zwiedzała wszystkie kąty, ale Niunia była ciężkim szoku, cały czas prychała i buczała, potem jak Szajka weszła do jednego pokoju to Niunia usiadła w drzwiach i nie pozwalała jej wyjść, a jak Szajka spróbowała zbliżyć się do Niuni to Niunia przyatakowała ją z pazurami, potem Szajka już też była zestresowana.
I ja i ta pani wiemy doskonale, że koty aby się zaakceptować potrzebują czasu, ale nie chcemy tego robić na siłę i narażać obu kotek na długotrwały stres, Niunia jest starszą kotką i choruje przewlekle długotrwały stres na pewno nie jest dla niej wskazany, wiec jeśli to poznawanie się kotek będzie nadal przebiegało tak burzliwie to zrezygnujemy, tym bardziej że mam inny bardzo fajny dom dla Szajki w zanadrzu.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob sty 16, 2010 17:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Przekaż 1% podatku na PKDT

Nazwa OPP: FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT – VIVA!
Numer KRS: 0000135274
Dopisek w rubryce “informacje uzupełniające” (poz.133 w PIT-28, poz.309 w PIT-36, poz.109 w PIT-36L, poz.128 w PIT-37, poz.62 w PIT-38): PKDT
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Sob sty 16, 2010 20:52 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

ZIMNE NOCE :? gdzie biedne koty śpią? :cry:
wojtek moniki pacz. zrobi mi domek ocieplany do garażu, brrrrrrrrrrrrrr............. zrobiłam kotom dziurę pod bramą wjazdową, tak że mogą śmiało wchodzić.j u nas sypia [iękny krówek ;) a cały czas :cry: dokarmiam "demptowiaki", mam budke ale nie ocieplaną, wystawiłam też kojec- budę z gąbki i wełniany koc.
nasze społeczeństwo jest dziwne, moim zdaniem wszyscy w te mrozy mamy obowiązek uchylać okienka w piwnicy i drzwi garażu. po prostu nienawidzę tej zimy, ile już zwierząt musiało zamarznąć na śmierć :cry:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Sob sty 16, 2010 22:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Witam! My również od kilku dni mamy "gościa" co prawda nie wiem jak wygląda, ale regularnie w nocy odwiedza nasz dom - mamy na parterze w letniej kuchni zamontowane w drzwiach kocie drzwiczki a śniegu w ogrodzie po kolana więc ślady prowadzą prosto pod te drzwi:) zaczęłam zostawiać jedzonko i ono znika a ja "poluję" na niego bo jestem ciekawa co to za kociak! Nie wiem czy jest zdrowy czy może potrzebuje innej pomocy oprócz jedzenia i ciepłego kąta:( W nocy zjada wszystko co dostanie i śpi w posłaniu psa, które zniosłam do prania:)tam też znalazłam krótką czarną sierść, więc nie jest to sierść mojego persika:) Na pewno to jest kot podróżnik bo w najbliższej okolicy nikt z sąsiadów nie ma kota a dookoła nas mieszkają same psy. Moje kociaki na dwór nie chcą wychodzić, nawet nie myślą o tym, czasem domagają się otworzenia drzwi i mają ochotę posiedzieć na progu lecz nie ma możliwości zamknięcia im przed nosem, zanim złapię za klamkę one są już w chałupce:) za żadne skarby nie dadzą się wypchnąć na ogród:)więc je weranduję przy otwartych drzwiach sama marznąc jak ta stuknięta:) tak wygląda u mnie każda zima...szczęście, że mam unikatową kuwetę:) sprytnie podłączoną do kanalizy:) tj. nastawiana na otwór odpływowy w wannie lub w brodziku, mało sprzątania, tylko płukanie kamyczków prysznicem:) tą kuwetę "wyprodukował" mój mąż nie wiem tylko komu chciał ulżyć mnie w robocie czy kotom w..:):):)
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Nie sty 17, 2010 12:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie sty 17, 2010 20:05 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

Marea pisze:http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Koty-w-Trojmiescie-przeszkadzaja-czy-pomagaja-n36522.html

No... u mojej mamy na klatce jest kartka z administracji "z powodu fetoru w piwnicy prosimy posprzątać martwe gryzonie"
nawet nie chcę myśleć o tej wizji

rok temu kazali zamknąć okienko do piwnic gdzie koty wchodziły bo sąsiadom nie pasiło
aż mnie korci żeby dopisac "nie chcecie kotów to macie szczury i karaluchy, miłej zabawy ze sprzątaniem i smacznego"

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Nie sty 17, 2010 20:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol. 5

O matko z tych wypowiedzi wynika, że jesteśmy moherowymi babciami..kurcze muszę sobie berecik sprawić żeby nie odstawać od "wzorca". Dziewczyny u was też nie widziałam berecików.. :ryk:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

[poprzednia][następna]