Akima pisze:queen_ink pisze:Akima pisze:Miałam jeszcz nadzieje, że mam coś w ranie, ale własnie rozwaliłam ją w biurze i okazuje się że mnóstwo ropy. Czerwona smuga dochodzi do zgjęcia łokcia. Mama popołudniu zaszczepi mnie na tężca. Jedna szczepionak dzisiaj a następna za pół roku i wazna na 10 lat. Mi ważność skończyła się w 2007 r. Dostane też antybiotyk do wewnątrz i na zewnątrz
Byłam teraz po kalendarz dla szefa. Małe są przyjazne. Chłopak mruczy a dziewczynkę też miałam na rękach. Jeszcze nie mruczy ale będzie

Biedne są z tymi oczami, ale wyjdą z tego napewno. Hela wiedziała gdzie podrapać trafiła w przegub ręki koło żył

Jak ropa, to koniecznie przemywaj riwanolem albo rób okłady.
a to normalne że mnie żyła boli, ta gdzie idzie zaczerwienienie?
Z tego co mi wiadomo, to normalne. Kiedys moj byly chlopak w pracy zacial sie przy tarciu kapusty na tarze (u wietnamca, nie pytajcie o szczegoly) - mial dosc mala rane w okolicy nadgarstka. Ale sie wdalo zakazenie. Poszlo w strone lokcia i bolalo.
Akima, musisz natychmiast zazyc antybiotyk. Zastrzyk p.tezcowy tez wazny ale antybiotyk hamuje infekcje - odkaz sobie to miejsce z ropą, bardzo dobry jest riwanol. Jesli mozesz to zrob sobie oklad, w domu uwazaj bardzo na te okolice, niczym nie przybrudz.
Co do szczepien - najlepiej isc zapytac do wlasnej rejonowej przychodni zdrowia albo do tej w ktorej macie karty pacjenta. Jak sie szczepilam na zoltaczke pani powiedziala mi ze taniej szczepia pacjentow wlasnych niz obcych - tj masz karte, lekarza pierwszego kontaktu = masz taniej.
Nie wydaje mi sie zeby na tezec potrzebne bylo skierowanie od lekarza - ale jeszcze to sprawdze, jak sie dodzwonie do swojej przychodni.
Gluś dzis rano obudzi mnie lizaniem po... wlosach na czubku glowy
od kilku dni mnie przesladuje na rozne sposoby, lazi po mnie, mietoli, mruczy, pyskuje, zaslania monitor, wlazi na gazety, peleta sie pod nogami...zakochal sie czy jak?
Mam pytanie czy ktos wie ile kosztuje sterylka kocurka u Szpeyera tak dla klienta z ulicy? Tzn nie zwiazanego z fundacja?