KROPKA - ZOSTAJE KOTEM PODHALAŃSKIM ;)!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 07, 2010 18:10 Re: KROPKA - SZUKAMY POSTERYLKOWEGO DT LUB DS!! PILNE!!!OSTRÓDA

vega29 pisze:Może to dobry pomysł. Spróbować warto.

Pewnie, że warto. Co to napisać i wydrukować ogłoszenia- 30 minut to max. A może akurat ktoś się znajdzie :)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Czw sty 07, 2010 23:40 Re: KROPKA - SZUKAMY POSTERYLKOWEGO DT LUB DS!! PILNE!!!OSTRÓDA

kinia098 pisze:
vega29 pisze:Może to dobry pomysł. Spróbować warto.

Pewnie, że warto. Co to napisać i wydrukować ogłoszenia- 30 minut to max. A może akurat ktoś się znajdzie :)

Na pewno warto, skoro internetowe nie chwytają, to może właśnie papierowe ogłoszenie w lecznicy czy markecie kogoś zaintryguje ... Vega, jak znajdziesz chwilkę czasu, to może rzeczywiście spróbuj takie ...
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Nie sty 10, 2010 0:13 Re: KROPKA - SZUKAMY POSTERYLKOWEGO DT LUB DS!! PILNE!!!OSTRÓDA

Hop, Kropeczka się cały czas przypomina :kotek:
Obrazek Obrazek

panikota

Post » Nie sty 10, 2010 13:54 Re: KROPKA - SZUKAMY POSTERYLKOWEGO DT LUB DS!! PILNE!!!OSTRÓDA

Jutro dzwonię do schronu w sprawie sterylki Kropeczki. Nie ma co dłużej czekać...

:oops: Tak się dogadałyśmy z naszą szefową, kto ma zadzwonić, że wcześniej nikt nie zadzwonił :oops: Z drugiej strony, mamy spore mrozy teraz, a w tym budynku to też nie tropiki...
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Pon sty 11, 2010 0:33 Re: KROPKA - SZUKAMY POSTERYLKOWEGO DT LUB DS!! PILNE!!!OSTRÓDA

Ehhh, ta sterylizacja w schroniskowych warunkach ...
Wiem, że to się gdzieś pojawiło w wątku, ale możesz mi, Vega, powiedzieć czy Kropka jest bardzo nieśmiała, raczej obawia się człowieka, czy jest miziasta? Myślisz, że ona mogłaby przebywać z innymi kotami, jak się do nich odnosi? Nie chcę zapeszać więc nie napiszę nic więcej, bo ja jakiegoś pecha przynoszę, co mnie się zapyta ktoś o kota, to potem wyskakuje sto problemów dla których adopcja nie wychodzi ;) Więc tylko pytam, tak na wszelki wypadek :)
Obrazek Obrazek

panikota

Post » Pon sty 11, 2010 10:46 Re: KROPKA - SZUKAMY POSTERYLKOWEGO DT LUB DS!! PILNE!!!OSTRÓDA

To o nic nie pytam i piszę:

Jak przyszłam do schroniska, Kropeczka akurat karmiła swój nowo-narodzony miot. Przez pierwsze 4 tygodnie unikała kontaktów ze mną i ja z nią - właśnie dlatego, że kotka karmiła kocięta. Potem zaczęła wychodzić na karmienie na teren woliery, a maleńtasy kręciły się między dorosłymi kotkami. Zaczęła z ciekawości podchodzić do mnie, żeby sprawdzić, co ja tam mam dobrego.
Nie jest to kotka, która pierwsza czeka pod siatką woliery, nie łasi się jako jedna z pierwszych, nie wskakuje od razu na kolana, ale jest przyzwyczajona do człowieka, daje się dotknąć, pogłaskać - podejrzewam, że we własnym prywatnym domu będzie kotem kanapowo-poduszkowym, a z czasem może i nakolankowym. Ciekawi ją szczekanie psów, ale nie wiem, jak by to było przy kontakcie "nos w nos".
Z innymi kotami może przebywać spokojnie - nie wszczyna awantur, ani nie jest typem "ofiary" wzbudzającej agresję. Swoje dzieci pozwalała dogrzewać i chyba dokarmiać innym kotkom, których mioty zostały niestety uśpione.

O tej Kropeczkowej nieśmiałości skopiowałam koleżankę, która dłużej ode mnie odwiedza koty. Wątek na miau powstał zanim poznałam Kropkę osobiście :)

Jak coś mogę jeszcze się wstrzymać z załatwianiem sterylki - tydzień nikogo nie zbawi, a może dla kici będzie lepiej :)
Obrazek

vega29

Post » Pon sty 11, 2010 10:56 Re: KROPKA - SZUKAMY POSTERYLKOWEGO DT LUB DS!! PILNE!!!OSTRÓDA

Dzięki, skopiowałam co napisałaś i wysłałam razem z fotami, zobaczymy ... Nie chcę zapeszać, dam znać jak tylko coś będę wiedzieć, a jeśli nie chwyci, to trzeba ją sterylizować szybko i już na nic nie czekać :)
Obrazek Obrazek

panikota

Post » Pon sty 11, 2010 11:02 Re: KROPKA - SZUKAMY POSTERYLKOWEGO DT LUB DS!! PILNE!!!OSTRÓDA

panikota pisze:Dzięki, skopiowałam co napisałaś i wysłałam razem z fotami, zobaczymy ... Nie chcę zapeszać, dam znać jak tylko coś będę wiedzieć, a jeśli nie chwyci, to trzeba ją sterylizować szybko i już na nic nie czekać :)

Byle ten tydzień minął, bo nam tu nocą od środy zapowiadają do - 20 st.C i słoneczną pogodę. Nie mam odwagi przy tej prognozie kusić schroniskowych wizją sterylki Kropki, bo jeszcze ją umówią na dni tych miłych mrozów...
Obrazek

vega29

Post » Pon sty 11, 2010 11:09 Re: KROPKA - SZUKAMY POSTERYLKOWEGO DT LUB DS!! PILNE!!!OSTRÓDA

Nie no, to rzeczywiście ... takie mrozy to lepiej przeczekać.
Obrazek Obrazek

panikota

Post » Pon sty 11, 2010 16:13 Re: KROPKA - SZUKAMY POSTERYLKOWEGO DT LUB DS!! PILNE!!!OSTRÓDA

Trzymam mocno kciuki ! Oby się kocince udało :kotek: :kotek: :1luvu: :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

kinia098

Post » Wto sty 12, 2010 0:24 Re: KROPKA - SZUKAMY POSTERYLKOWEGO DT LUB DS!! PILNE!!!OSTRÓDA

Ehhh, no niestety, to jeszcze nie była szansa dla Kropeczki ... aczkolwiek to byłby pewnie dobry domek - mają jednego kota, chcą się dokocić. Ale podobno zaklepali już kociaka (ok. 3 mies) u jakiejś koleżanki, której kotka ma młode co chwilę i obiecali wziąć dwa jak wysterylizuje. No i podobno się zgodziła ... więc obiektywnie patrząc to lepiej - dwa kotki zdobędą domek i kotka zostanie ciachnięta.
Ciachamy Kropeczkę jak tylko będzie można, nie czekamy, ja już więcej nie sieję zamętu ... a znajomi dopytywali się o stosunek do innych kotów bo bali się o swojego Behemota, który długo był jedynakiem - pewnie jak moja Psotka, też ją uszczęśliwiłam drugim kotem na siłę trochę, ale już jest szczęśliwa sama u moich rodziców :)
Obrazek Obrazek

panikota

Post » Wto sty 12, 2010 8:14 Re: KROPKA - SZUKAMY POSTERYLKOWEGO DT LUB DS!! PILNE!!!OSTRÓDA

Szkoda :(
Ale kciuki są przeciez nadal w akcji :ok:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto sty 12, 2010 10:08 Re: KROPKA - SZUKAMY POSTERYLKOWEGO DT LUB DS!! PILNE!!!OSTRÓDA

Są, są :ok: :ok: :ok:

Zwłaszcza, że musimy mrozy przeczekać.
Obrazek

vega29

Post » Wto sty 12, 2010 13:11 Re: KROPKA - SZUKAMY POSTERYLKOWEGO DT LUB DS!! PILNE!!!OSTRÓDA

Kciuki obecne cały czas

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

panikota

Post » Wto sty 12, 2010 13:29 Re: KROPKA - SZUKAMY POSTERYLKOWEGO DT LUB DS!! PILNE!!!OSTRÓDA

Ale tej Kropce nie wiedzie się w życiu :/
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]