» Nie sty 10, 2010 22:18
Re: :( problem z SUK po operacji
Mój kot leczony 7 tygodni codzienne wizyty. Jednak nie najlepsze to leczenie bylo, dlatego szukalam pomocy i wiedzy w necie.Zauważyłam lekkie napinanie sie przy sikniu wiec szybko do weta.dostal wszystko co chyba mozna :antybiotyk, przeciwzapalny, przeciwbolowy, no-spa w inekcji przez tydzien, potem antybiotyk w tabletkach i arthoflex na 3 tyg i co ? w trakcie tego leczenia i na karmie leczniczej (hill's S/D ) zatkał się całkowicie po 2 tyg. Cewnikowanie pod narkoza, cewnik wszyty i dalej leczenie nastepne 2 tyg . teraz zatyka sie zupelnie bez kropelkowania zmieniam klinike od razu narkoza cewnikowanie i ... kroplowka, zeby sie wyplukal. leczenie dalej antybiotyk juz 5 tydzien. wszystkie badania wlacznie z posiewem. wyniki krwi nienajgorsze, od normy odbiega tylko mocznik 77 i kreatynina 1,3 . Po 1 tyg znowu kropelkuje , wet cewnikuje go bez narkozy. wtedy juz mam dosc, tym bardziej ze kot coraz czesciej wymiotuje -myslalam, ze nie toleruje tej karmy. Acha , apetyt mial ogromny...wymiotowal i zaraz blagal o jedzenie. Podczas calej choroby nie schudl nawet grama. Moj kot przez ostatnie 4 lata nie tknal nic mokrego. Z reszta kotow zaczelam probowac BARF mialam felini complete.Odstawilam sucha lecznicza i przez 1 dobe wpychalam strzykawka Conwalescence i...udalo sie zaczal jesc mieso kazde ,ktore dalam i wlasnie wtedy po 2 tyg. PH wreszcie spadlo z 7 na 6. w miedzyczasie przyszedl wynik posiewu- zadnych bakterii. Jednak znowu byl cewnikowany wiec nadal antybiotyk. 9.12 dostal ostatni raz antybiotyk (ponad 7 tyg.!) i tego dnia zaczelam podawac Rowatinex a lekarz Cartophen jakos tak: 1,3 i 10 dzien. Dzisiaj sie skonczyl wiec przeszlam na ginjal.Poki co jest dobrze. w miedzyczasie wet niejako mnie zmusil do powrotu do Hill'sa i okazalo sie , ze PH wzroslo do 6,5 jednak stuwity w badaniu nie wyszly.Wydaje mi sie, ze to wlasnie rowatinex je rozpuscil. Zrobie wszystko aby wrocic z nim do jedzenia miesa.Posluchalam weta z ta karma lecznicza i caly trud z przejsciem na Barf poszedl na marne.Musze zaczynac od nowa.