Piękne bezdomne kociaki szukają domu! JUŻ W DS :) Warszawa

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Sob sty 09, 2010 11:16 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

Oczywiście w łapance też mogę pomóc :lol: A szkolenie na pewno się przyda, ale chyba lepiej byłoby, żeby ktoś bardziej doświadczony dowodził akcją? :roll:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob sty 09, 2010 11:21 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

Witajcie,
Dziękuję za zorganizowaną ogolnpolską akcję pomocy moim balkonowym dzieciakom.

Dla wszystkich informacja,ze to nie domowe koty brutalnie wywalone na balkon a totalne dzikusy, ktore wpadły z mamą na jedzenie i tak juz zostały. Dzieci zbudowały im dom ze styropianu, w którym może luksusu nie ma ale jest na pewno cieplej niż na dworzu i mają w środku słomę. Jeść dostają codziennie (w zimne dni 2-3 razy) i pić z wymienianą wodą jak zamarznie.

Płeć - nie mam pojęcia, trudno się dzikusom zagląda pod ogon :)
Jedno już dom znalazło i w poniedziałek zostanie zabrane.
2 pozostałe, najprawdopodobniej panowie koty, czekają. Puchacz i Czarny. Nie wiem jaki maja wiek - u mnie są około miesiąc.

Z Kasią79 jestem w trakcie ustalania łapania i transportu 2 maluchów - WIELKIE DZIĘKI !!!
jak tylko złowimy malce - chcę matkę oddać do sterylizacji.

Problem - koty można będzie łapać póki zimno. Jak jest ciepło to wpadają tylko na jedzenie o bliżej nie określonych porach...

Jeśli jest ktoś kto chciałby adoptować któregoś z kociaków - proszę o informację.

I WIELKIE DZIĘKUJĘ za pomoc dla Agi i Kasi !!!

Nes33

Od: Sob sty 09, 2010 10:57

Post » Sob sty 09, 2010 12:39 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

Jakie fajne maluszki... To znaczy, wyadoptowany jest burasek?
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Sob sty 09, 2010 13:19 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

Teoretycznie tak, czyli w poniedziałek moja mama go/ją zabiera. ALE jej jest wszytko jedno którego weźmie także jesli jest chętny na malucha burego najprawdopodobniej kotka - to weźmie innego. W zasadzie nie ma to znaczenia, ważne by wszytkie 3 znalazły dom :)

Nes33

Od: Sob sty 09, 2010 10:57

Post » Sob sty 09, 2010 16:36 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

Napisałam pw do piotra 568 on jezdzi do Opola może pomoze w transporcie ,czekamy

kasia79

Od: Śro sty 02, 2008 21:44

Post » Sob sty 09, 2010 22:10 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

Piotr odpisał że martwi się o przewóz kotów ponieważ miał kontakt z pp że swoim autem woził chore koty i boi się wieść nieszczepione żeby nie było ryzyka zakażenia :cry: myślę że trzeba poszukać innego transportu -proszę dopisać w tytule

kasia79

Post » Nie sty 10, 2010 0:51 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

OKI pisze:Oczywiście w łapance też mogę pomóc :lol: A szkolenie na pewno się przyda, ale chyba lepiej byłoby, żeby ktoś bardziej doświadczony dowodził akcją? :roll:

7,5 roku doświadczenia wystarczy? ;) jeśli o mnie chodzi nie ma problemu, jest tylko jeden problem ;) - jak pracuję, to do 22... i nie mam samochodu, więc nocnym dojadę na po 23 :twisted:

myślę, że spokojnie wystarczy, jak będę pod telefonem, dacie sobie radę :) jak się uprzecie, to postaram się dojechać :)

Nes33 pisze:I WIELKIE DZIĘKUJĘ za pomoc dla Agi i Kasi !!!

nieeeee - maaaaa- zaaaaa- coooooo! :D
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie sty 10, 2010 12:23 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

Jeśli jeszcze nikt nie przygarnął tego puszystego czarno-białego kotka po prawej na zdjęciu to bardzo proszę o jakiś kontakt ze mną, gdyż jestem zainteresowana przygarnięciem go od zaraz. Poproszę o jakiś numer telefonu na priv, ewentualnie podam swój nr. Bardzo mi zależy : )
Pozdrawiam!
Agnieszka
Ostatnio edytowano Nie sty 10, 2010 12:43 przez Zielonka, łącznie edytowano 1 raz

Zielonka

Od: Nie sty 10, 2010 12:19

Post » Nie sty 10, 2010 12:34 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

XAgaX pisze:
OKI pisze:Oczywiście w łapance też mogę pomóc :lol: A szkolenie na pewno się przyda, ale chyba lepiej byłoby, żeby ktoś bardziej doświadczony dowodził akcją? :roll:

7,5 roku doświadczenia wystarczy? ;) jeśli o mnie chodzi nie ma problemu, jest tylko jeden problem ;) - jak pracuję, to do 22... i nie mam samochodu, więc nocnym dojadę na po 23 :twisted:

myślę, że spokojnie wystarczy, jak będę pod telefonem, dacie sobie radę :) jak się uprzecie, to postaram się dojechać :)

Normalnie bym się upierała :lol:
Ale jak rozumiem, na razie sytuacja transportowo-łapankowa opanowana przez Kasię79 :lol: Skoro sprawa w fachowych rękach to dobrze :lol:
A w razie czego proszę o sygnał :D

OKI

Post » Nie sty 10, 2010 13:17 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

spokojnie ja zaoferowałam tymczas ale transport ciągle załatwiany -łapać raczej nie pomogę ale widzę że są chętni na miejscu na kota tylko trzeba przeprowadzić wizytę przed adopcyjną i podpisać umowę ,no i ostrzec koty całkiem dzikie

kasia79

Post » Nie sty 10, 2010 13:53 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

Faktycznie, jak sobie popatrzyłam w profil, to chyba coś źle zrozumiałam :oops:
Czyli, jak pisałam, mogę pomóc w transporcie po Warszawie, ew. w łapankach, jeśli ktoś mną pokieruje, bom zielona całkiem :mrgreen:
Niestety nie mogę dać tymczasu, ani nie przeprowadzę rozmowy przedadopcyjnej (z powodu jw.) :roll:

OKI

Post » Nie sty 10, 2010 19:17 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

podbiję temat, bo strasznie mnie interesuje co z tymi kotkami. czy znalazły już dom, czy ogłoszenie jest nadal aktualne?
proszę o jakąś odpowiedź, bo naprawdę bardzo mi zależy na przygarnięciu tego puszystego kociaka i nie wiem czy czekać dalej na jakąś informację czy szukać innego kotka do przygarnięcia.
mieszkam w Warszawie na Mokotowie w bloku sama (od 4 miesięcy sama, bo jak mieszkałam z rodzicami w naszym domu zawsze były koty - 1 z resztą nadal jest), stać mnie na zapewnienie temu kociakowi przytulnego domu i chętnie odpowiem na wszelkie pytania/wątpliwości związane z jego adopcją, tylko proszę o jakąś odpowiedź. Dziękuję i pozdrawiam : )
Agnieszka

Zielonka

Post » Nie sty 10, 2010 19:43 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

O ile rozumiem, kociak jest do wzięcia, o ile Cię nie przeraża, że to dzikusek :roll:

OKI

Post » Nie sty 10, 2010 19:56 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

nie przeraża, bo kot, który mieszka z moimi rodzicami też był totalnym dzikusem gdy się u nas pojawił ;)
proszę zatem o jakąś informację odnośnie jego adopcji, bo jestem gotowa przygarnąć go od zaraz : )

Zielonka

Post » Nie sty 10, 2010 20:00 Re: Piękne, też DŁUGOWŁOSE kociaki szukają domu! Warszawa

Może napisz do Nes33 na pw lub e-mail?
Nes33 pisze:Jeśli jest ktoś kto chciałby adoptować któregoś z kociaków - proszę o informację.

I WIELKIE DZIĘKUJĘ za pomoc dla Agi i Kasi !!!

Bo ja tu tylko szoferuję :lol:

OKI

[poprzednia][następna]