KOCIE PODZIEMIE CZYLI BEZDOMNE WROCŁAWSKIE KOTY CZĘŚĆ I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 10, 2010 10:09 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

SZCZĘŚCIE MOŻNA KUPIĆ :-)
zapraszam na bazarek

viewtopic.php?f=20&t=105991
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie sty 10, 2010 13:26 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

dagmara-olga pisze:SZCZĘŚCIE MOŻNA KUPIĆ :-)
zapraszam na bazarek

viewtopic.php?f=20&t=105991
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie sty 10, 2010 13:33 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

mawin pisze:kiedy będziecie łapać te 3 kotki co zostały?
a co z tymi dwoma czteromiesięcznym kocikami, które karmicielka podrzuciła? macie jakiś pomysł gdzie je można umieścić?

te trzy z pod NFZ są już takie zdenerwowane łapaniem i zmianami na parkingu, że wczoraj do jedzenia nie przyszły :( te dwa maluszki z kolei podobno dokarmia jakaś pani dzisiaj pani Zosia obiecała z nią porozmawiać czy pomogłaby złapać maluszki, za kilka dni mrozy po 20stopni :(
byłam wczoraj po południu z nataszą i Figaro, były ślady na śniegu, ale maluchy gdzieś się ukryły

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Nie sty 10, 2010 14:25 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

kurcze -20 ma być ?! to jak to przeżyją takie maleństwa :-( oby udało się je złapać.
biedne te trzy kotki co zostały pod NFZ. one nie wiedzą co się dzieje :-(

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Nie sty 10, 2010 14:43 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

A nie dałoby rady wystawić budki w której byłoby jedzenie w środku? Jeśli budka byłaby w miarę ciepła to kotki by z niej nie wylazły tak szybko i może by w niej spały i przyzwyczaiły się, może w tej budce łatwiej byłoby je złapać.. nie wiem... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sty 10, 2010 15:00 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

o kurcze.... biedne maleństwa :cry: żeby udało sie je złapać.... :(

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Nie sty 10, 2010 18:40 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

bazarek się udał! Kefir sprzedał dwa zestawy szczęścia - jak tylko będzie wplata (50 i 30 zł) przelewam do jessi74 na pewno Wam się przyda....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie sty 10, 2010 20:16 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

dagmara-olga pisze:bazarek się udał! Kefir sprzedał dwa zestawy szczęścia - jak tylko będzie wplata (50 i 30 zł) przelewam do jessi74 na pewno Wam się przyda....

Dziekujemy pieknie Kefirkowi :1luvu:

Dzisiaj wpadla w sidła p. Zosi kotka z polamanym ogonkiem, calkiem przystepna, żaden z niej dziki dzik, tylko bardzo się ludzi bala, ale że że wczoraj nie przyszła to dzisiaj juz byla taka glodna że podeszła nawet pod nogi :1luvu:

No i znalazł sie kocurek czarno-biały, stacjonuje przy ul. ciepłej 8 tylko po drugiej stronie, to takie miejsce do karmienia przy okienku piwnicznym. Czeka codziennie na p. Zosie między 7 a 8 wieczorem, w końcu tez sie musi dac zlapać, bo na razie sie troche boi i ucieka pod samochódy :?

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Nie sty 10, 2010 20:19 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Kefir został znaleziony i odłowiony w takich własnie okolicznościach jak te w tym wątku...więc chce pomóc...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Nie sty 10, 2010 20:36 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

natasza25 pisze:
dagmara-olga pisze:bazarek się udał! Kefir sprzedał dwa zestawy szczęścia - jak tylko będzie wplata (50 i 30 zł) przelewam do jessi74 na pewno Wam się przyda....

Dzisiaj wpadla w sidła p. Zosi kotka z polamanym ogonkiem, calkiem przystepna, żaden z niej dziki dzik, tylko bardzo się ludzi bala, ale że że wczoraj nie przyszła to dzisiaj juz byla taka glodna że podeszła nawet pod nogi :1luvu:

No i znalazł sie kocurek czarno-biały, stacjonuje przy ul. ciepłej 8 tylko po drugiej stronie, to takie miejsce do karmienia przy okienku piwnicznym. Czeka codziennie na p. Zosie między 7 a 8 wieczorem, w końcu tez sie musi dac zlapać, bo na razie sie troche boi i ucieka pod samochódy :?

To ten z Dawida??
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sty 10, 2010 20:44 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Gibutkowa pisze:
natasza25 pisze:

No i znalazł sie kocurek czarno-biały, stacjonuje przy ul. ciepłej 8 tylko po drugiej stronie, to takie miejsce do karmienia przy okienku piwnicznym. Czeka codziennie na p. Zosie między 7 a 8 wieczorem, w końcu tez sie musi dac zlapać, bo na razie sie troche boi i ucieka pod samochody :?

To ten z Dawida??

Tak to ten sam :kotek: Bedziemy go tez próbowały lapać :ok:
W sumie to NFZ na Joannitów, Dawida i Ciepla to ul. koło siebie wszystkie

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Nie sty 10, 2010 23:34 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

ALARM! SANKI I POMOC POTRZEBNE NA CITO! :D i to nie żart!!! W piątek obiecałam P. Zosi, że pomogę przetransportować domek dla kotów, który załatwiła jej znajoma. Domek zabrany z przedszkola, okazał się wielkim domem i niestety nie ma sposobu, żeby go wepchnąć do samochodu. Sytuacja odrobinę dramatyczna dla mnie, bo nie chcąc dodatkowo stresować P. Zosi powiedziałam, że wezmę go do siebie i przywiozę sanki z Opola i jakoś się go przetransportuje na nich, dopóki śniegu nie brak. Niestety moje sanki zaginęły i jestem tak jakby w d... w moim 36m mieszkaniu stoi wielka buda, która zajmuje prawie cały przedpokój - nie muszę chyba mówić, że moi współlokatorzy wcale nie są szczęśliwi z tego powodu. Do tego jutro wpadają właściciele po comiesięczny haracz, a to dodatkowo komplikuje sytuację. Dlatego potrzebuję sanek, najlepiej dużych i koniecznie bez oparcia, bo na takie buda nie wejdzie. I miło by było, gdyby znalazła się jakaś dobra dusza chętna do pomocy, bo sama nie dam rady, a P. Zosię to trochę głupio w to angażować, bo to jest naprawdę wielkie i ciężkie.
Obrazek Cezar, 08.1992 - 02.11.2009 ... śpij słodko me złotko

magda b.

Od: Wto lis 03, 2009 21:24

Post » Nie sty 10, 2010 23:47 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

magda b. pisze:ALARM! SANKI I POMOC POTRZEBNE NA CITO! :D i to nie żart!!! W piątek obiecałam P. Zosi, że pomogę przetransportować domek dla kotów, który załatwiła jej znajoma. Domek zabrany z przedszkola, okazał się wielkim domem i niestety nie ma sposobu, żeby go wepchnąć do samochodu. Sytuacja odrobinę dramatyczna dla mnie, bo nie chcąc dodatkowo stresować P. Zosi powiedziałam, że wezmę go do siebie i przywiozę sanki z Opola i jakoś się go przetransportuje na nich, dopóki śniegu nie brak. Niestety moje sanki zaginęły i jestem tak jakby w d... w moim 36m mieszkaniu stoi wielka buda, która zajmuje prawie cały przedpokój - nie muszę chyba mówić, że moi współlokatorzy wcale nie są szczęśliwi z tego powodu. Do tego jutro wpadają właściciele po comiesięczny haracz, a to dodatkowo komplikuje sytuację. Dlatego potrzebuję sanek, najlepiej dużych i koniecznie bez oparcia, bo na takie buda nie wejdzie. I miło by było, gdyby znalazła się jakaś dobra dusza chętna do pomocy, bo sama nie dam rady, a P. Zosię to trochę głupio w to angażować, bo to jest naprawdę wielkie i ciężkie.

sanki są , bez oparcia, do odebrania w każdej chwili, proszę o kontakt do mnie na komórkę, jutro od rana

jessi74

Post » Nie sty 10, 2010 23:49 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Daga :1luvu: :1luvu: jestem naprawdę wzruszona! bo pieniądze bardzo potrzebne na leczenie kotków, a jedzenie też kosztuje - wiadomo! dziekuję Dagmara! dziękuję mawin !

jessi74

Post » Pon sty 11, 2010 0:01 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Dobra wiadomość to taka, że Misia pojechała dzisiaj do domku :ok: zła natomiast taka, że jej dawny kolega z ulicy, Rudasek - w ds u Rdziców kaliny - bardzo chory, w tym tygodniu konsultacje u specjalisty w Krakowie , trzymamy za Rudzika :ok: i za Misię w nowym domku :ok: ( popłakałam się jak pojechała)

jessi74

[poprzednia][następna]