Historia dużej już Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 05, 2010 22:11 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Moja Kaśka właśnie przechodzi metamorfozę. Ma około 2.5 roku. Robi się z niej przytulak a nie mogła wcześniej usiedzieć w miejscu. Tuli się do mnie i do Zenka (ten drań nie zawsze się na to godzi).

Sylwka

Od: Pt lut 11, 2005 10:52

Post » Wto sty 05, 2010 22:35 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Gustowna czapka na zimę :mrgreen:
Obrazek

U nas też jest wchodzenie na głowę ale w celu dosięgnięcia muchy, która akurat miała czelność usiąść na lampie, wtedy Gibutek siada pod żyrandolem i drze japę (a rzadko mozna usłyszeć jak wydaje jakiekolwiek dźwięki) tak długo aż ktoś nie stanie pod lampą żeby ona mogła stanąć temu komuś na głowie wszystkimi czterema łapkami celem pacnięcia muchy. :twisted: Zwykle takie eskapady kończą się szramami w okolicach ramion i twarzy :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto sty 05, 2010 22:41 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Sylwka pisze:Moja Kaśka właśnie przechodzi metamorfozę. Ma około 2.5 roku. Robi się z niej przytulak a nie mogła wcześniej usiedzieć w miejscu. Tuli się do mnie i do Zenka (ten drań nie zawsze się na to godzi).

Hmmm, czyli wszystko jest możliwe :wink: .
Ale jakoś widok statecznej Gaguni przerasta moją wyobraźnię :lol: . Ona swoją energią może obdzielić z 10 innych kotków i dalej by cierpiała na ADHD :lol: .
A miziasta zawsze była i jest nadal :1luvu: . Uwielbia głaski, pieszczoty, kolana i w ogóle bliskość ze mną :1luvu: . Jak jest grzeczna i nie wchodzi w szkodę, to jest z niej niesamowita pieszczoszka, taka słodka maskotka-przytulanka :1luvu: :D.
Co tu dużo pisać - ten kotek jest po prostu WYJĄTKOWY :1luvu: :1luvu: :1luvu: .
[img]...[/img]
Moje 2 cudne i ukochane serduszka Obrazek Obrazek

Ulla

Od: Nie paź 19, 2008 20:35

Post » Wto sty 05, 2010 22:51 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Gibutkowa pisze:Gustowna czapka na zimę :mrgreen:

No masz :wink: :lol: . Najpiękniejsza na świecie, a jaka cieplutka :mrgreen: .

Gibutkowa pisze:U nas też jest wchodzenie na głowę ale w celu dosięgnięcia muchy, która akurat miała czelność usiąść na lampie, wtedy Gibutek siada pod żyrandolem i drze japę (a rzadko mozna usłyszeć jak wydaje jakiekolwiek dźwięki) tak długo aż ktoś nie stanie pod lampą żeby ona mogła stanąć temu komuś na głowie wszystkimi czterema łapkami celem pacnięcia muchy. :twisted: Zwykle takie eskapady kończą się szramami w okolicach ramion i twarzy :roll:

Gagunia wchodzi mi na głowę albo kark, by "leżakować" :D . Nie robi tego interesownie :lol: .
W łapaniu much pańcia byłaby tylko przeszkodą :lol: . Ona jest tak sprytna, że wszędzie wejdzie sama i każdą muchę sięgnie :roll: :lol: .
I łażąc mi po głowie i moszcząc się tam, nigdy mnie nie podrapała :ok: :D.
Delikatne jest maleństwo moje kochane :lol: :1luvu: .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Wto sty 05, 2010 23:05 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Gibutek ogólnie tez baaardzo delikatny ale jak widzi muchę to diabeł w nią wstępuje :twisted: i musi ją złapać choćby po trupach :twisted:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sty 06, 2010 8:32 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Cześć Cioteczki! :)
U mnie takim tajfunem jest Pyza i ostatnio Party :roll:
Pixio trochę mniej, bo regularnie gluci, ale jak akurat nosek czysty, też dokazuje na całego.

Pozdrawiamy cieplutko z Syberii :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro sty 06, 2010 8:39 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Myślę, że Twojej Niuni nie zaszkodziłoby ,jakby troszkę bardziej poszalała i zrzuciła kilka deko :mrgreen: A Gagulec mógłby siedzieć spokojnie w kuwecie :)
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Śro sty 06, 2010 11:57 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Arsnova pisze:Myślę, że Twojej Niuni nie zaszkodziłoby ,jakby troszkę bardziej poszalała i zrzuciła kilka deko :mrgreen: A Gagulec mógłby siedzieć spokojnie w kuwecie :)

Nooo, Niunieńce trochę ruchu z pewnością by nie zaszkodziło :roll: . Ale co zrobić, jak ona leniwa bardzo i nie lubi tracić energii po próżnicy :lol:. A najchętniej chadza do miseczki z papu :twisted: .
A Gagunia z kolei mogłaby mniej się ruszać, a więcej jeść :twisted: . Chudzinka moja kochana :1luvu: .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pt sty 08, 2010 12:33 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Dzisiaj w nocy kotki spały ze mną w łóżku! :D :1luvu: .
Obie! Po raz pierwszy w życiu! :1luvu: .
Niunieńka tradycyjnie położyła się na poduszce z łebkiem na moim policzku, a Gagunia obok mnie :1luvu: . Postanowiłam jej nie wyrzucać na noc z sypialni, bo tak cudnie leżała :wink: .
A Niunia nie zaprotestowała i została w sypialni :D.

Obudziły mnie rano, ok. 7, bo Gaguleńka się obudziła i urządziła sobie skoki na mnie wszystkimi 4-a łapkami :roll: :lol: .

No i się nie zlała! :ok: :1luvu:
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pt sty 08, 2010 12:44 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

hurrra! :D No to nastąpił przełom! A może ona lała w proteście przeciw izolowaniu jej od sypialni? 8O
ObrazekSaninka [']ObrazekSisi

Arsnova

Od: Nie lis 09, 2008 17:46

Post » Pt sty 08, 2010 15:41 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Eee, przełom to chyba jeszcze nie, co najwyżej maleńki kroczek do sukcesu, bo takie próby miały już wcześniej miejsce i Gagunia zlała się na łóżko 3-go dnia po dopuszczeniu jej do sypialni :? .
Ale niewątpliwym sukcesem jest to, że Niunienka się nie obraziła i została w sypialni, mimo obecności Gaguni :ok: .
Do tej pory, gdy zostawiałam Gaguleńkę na noc, Niunia wyprowadzała się z sypialni i spała w salonie :( . Obrażało się straszliwie moje starsze maleństwo, że musi się w nocy dzielić pańcią z Gagunią :roll: .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Pt sty 08, 2010 20:10 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Ze wspólnego spania Waszego bardzo się cieszę. To jest ogromny krok do przodu, bez nadinterpretacji wygląda to na początek prawdziwej integracji dziewczynek.
A co do małych kroczków... to ostatnio było aż 24 dni bez lania. Liczysz tym razem, Ulla?
Może na wszelki wypadek załóż folię pod materac...
Zanim odrobaczysz, poczytaj:
viewtopic.php?t=86719
i zanim nafaszerujesz kota metronidazolem, sprawdź, czy nie ma zwyczajnie alergii na gluten...

Nordstjerna

Od: Czw lip 06, 2006 20:52

Post » Pt sty 08, 2010 21:08 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Nordstjerna pisze:...A co do małych kroczków... to ostatnio było aż 24 dni bez lania. Liczysz tym razem, Ulla?
Może na wszelki wypadek załóż folię pod materac...

No właśnie nie liczyłam, żeby nie zapeszać :D.
Ale dziś po południu "przeleciałam" Miau i wyszło mi, że ostatni raz zlała się 15.12, czyli faktycznie to już 24-y dzień! :ok: :D. A prawdę mówiąc, myślałam, że to już więcej niż miesiąc nie lała :wink: .
Siostra stwierdziła, ze dawno nie prałam kołdry, skoro pozwalam sobie na takie eksperymenty :lol:.
[img]...[/img]

Ulla

Post » Sob sty 09, 2010 13:48 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

Dzisiaj tylko część nocy przespałyśmy razem :D .
Gdzieś ok. 5, Gagunia dostała takiej głupawki, że nie dała mi spać... 8O . Szalała po łóżku, skakała po mnie, zaczepiała Niunię, by ją zachęcić do zabawy, że w pewnym momencie powiedziałam BASTA, CHCĘ SPAĆ i wyrzuciłam ją z sypialni :(.
Gagunia wyrzucenie potraktowała oczywiście jak zabawę, bo myślała, ze pani będzie się z nią ganiać po mieszkaniu i bawić w chowanego :roll: . Uciekła pod wannę, więc ja czmychnęłam do sypialni i zamknęłam drzwi :(.
Może postąpiłam niepedagogicznie, no ale nie będę się przecież z nią bawić o 5 rano! :twisted: .

PS - Nordstjerna, to już 25-y dzień! :ok: . Poprzedni rekord pobity :D .
[img]...[/img]

Ulla

Post » Nie sty 10, 2010 13:15 Re: Historia maleńkiej Gadżetki i Niuniuni - TO JUŻ ROCZEK! :)

To trzymamy kciuki, żeby lanie Gadżeta już nie wróciło :ok: Może Gagunia zapomni o tym niecnym postępowaniu :twisted:

Pepsi teraz siedzi na parapecie i podziwia zza szyby to białe, co leci z góry :D Chętnie by to złapała, ale przez szybę się nie da :wink: A Puma ma wszystko w ... nosie i śpi :mrgreen:

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

[poprzednia][następna]