K-ów, Jerry odszedł :-(((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 09, 2010 12:20 Re: K-ów, potrzebny lek na dzisiaj - sobota!!!

Akima pisze:mam 5 mg

ok, udało się zorganizować receptę i już mamy, dzięki.

Marku, jak Mila jest na kroplówkach to może nie chcieć jeść a może można jej podać tak samo jak Jerry'emu właśnie relanium, pobudza apetyt tylko nie wiem czy to można gdy są problemy wątrobowe, czy coś z czymś nie będzie kolidować lub zaciemniać obrazu klinicznego

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Sob sty 09, 2010 12:23 Re: K-ów, czarne chmury znowu nadciągnęły :-((

Agulas74 pisze:
solangelica pisze:
To najwidoczniej zaczeli to robic bo go juz nie ma. I na pewno go juz nie bedzie?

Ktoś szuka jeszcze Oridermylu? Jest dostępny w gabinecie Pawła Lisa na II Pułku Lotniczego, tel. (012) 649-50-26, nie dzwonić między 13 a 15 bo ma przerwę. Rozmawiałam z nim w tym tygodniu i mówił, że ma.

b.cenna wiadomość, dzięki :1luvu:

Tweety

Post » Sob sty 09, 2010 12:24 Re: K-ów, potrzebny lek na dzisiaj - sobota!!!

Podaliśmy dziś przy kroplówce
zmniejszoną dawkę żeby nie obciążać organizmu
ale niestety odmówiła hrabina czterech dań
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Sob sty 09, 2010 12:36 Re: K-ów, potrzebny lek na dzisiaj - sobota!!!

markopolo00 pisze:Podaliśmy dziś przy kroplówce

to może jest 'najedzona" tymi kroplówkami? a może panna ma humorki i ochotę np na coś szczególnego?

czy ktoś wystarczająco anglojęzyczny mógłby zapoznać się z tą stroną http://www.dr-addie.com/? Podsunęła mi ją nasza znajoma p. Alinka, aptekarka, ponoć dr Addie ma niezłe rezultaty w leczeniu FIP, o ile to są faktycznie przypadki FIP.
jeżeli nam się nie przyda to może ktoś inny skorzysta. No i mówiła o cyklosporynie jako leku wspomagającym, w razie czego mogę mieć ją dzisiaj popołudniu. Marek zapytaj czy się nada, ok?, bo my już dr Miśkowicza dzisiaj "zaliczyliśmy" osobiście a dodzwonić się tam to sami wiecie :evil:

Tweety

Post » Sob sty 09, 2010 12:38 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

Mam wrażenie że oczka Mili tracą kolor żółty
a zaczyna przebijać kolor zielonkawy
skóra dalej żółta dzisiajObrazek
dwa dni temu
Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Sob sty 09, 2010 12:45 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

Zyta ma cudowny domek! :)

Przyjechala dzis przyszla rodzina Zyty :) bardzo sie ciesze bo to co prawda brat kolezanki ale zylam w niepewnosci czy wszystko wypali.
Ustalilismy ze w poniedzialek Zyta pojdzie do kontroli i jesli bedzie wszystko dobrze, umowimy sie w tygodniu. Procedury adopcyjne wyjasnione, dom niewychodzacy jesli Zyta nie chce (dostosuja sie do kici ;)), bedzie jedynym kotem takze udalo sie nam trafic w 10.
Spodobala sie bardzo jej uroda, zwlaszcza jak czmyhajac do szafy pokazala ponczochy na tylnich nogach ;)

Milka walcz babo, walcz!!!

Z czego sie bierze zoltaczka u kotow? Czy to moze byc spowodowane wirusem albo dieta?
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Sob sty 09, 2010 12:54 Re: K-ów, potrzebny lek na dzisiaj - sobota!!!

Tweety pisze:
Akima pisze:mam 5 mg

ok, udało się zorganizować receptę i już mamy, dzięki.

Dobrze, że już udalo się załatwić. Ja mam, ale dopiero teraz włączyłam komputer i przeczytałam, że było poszukiwane. Moje chłopaki postanowili chorować, więc byliśmy u weta, a potem zostawiłam ich w domu i pojechałam w poszukiwaniu antybiotyku dla Baksa, bo w mojej aptece nie mieli, a od jutrzejszego poranka ma zażywać. Dzisiaj tak w nocy kichał, że prawie całą noc nie spałam, bo mi kot pluł w twarz :?

Tweety pisze:czy ktoś wystarczająco anglojęzyczny mógłby zapoznać się z tą stroną http://www.dr-addie.com/? Podsunęła mi ją nasza znajoma p. Alinka, aptekarka, ponoć dr Addie ma niezłe rezultaty w leczeniu FIP, o ile to są faktycznie przypadki FIP.
jeżeli nam się nie przyda to może ktoś inny skorzysta.

Zajrzałam. Stronka bardzo interesująca z mnóstwem informacji. Teraz nie bardzo mam czas wczytać się, ale później to zrobię i postaram się wynotować najważniejsze informacje.
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Sob sty 09, 2010 13:19 Re: K-ów, potrzebny lek na dzisiaj - sobota!!!

anna09 pisze:
Tweety pisze:czy ktoś wystarczająco anglojęzyczny mógłby zapoznać się z tą stroną http://www.dr-addie.com/? Podsunęła mi ją nasza znajoma p. Alinka, aptekarka, ponoć dr Addie ma niezłe rezultaty w leczeniu FIP, o ile to są faktycznie przypadki FIP.
jeżeli nam się nie przyda to może ktoś inny skorzysta.

Zajrzałam. Stronka bardzo interesująca z mnóstwem informacji. Teraz nie bardzo mam czas wczytać się, ale później to zrobię i postaram się wynotować najważniejsze informacje.

dzięki bardzo, nie ukrywam, że najbardziej na Ciebie liczyłam :wink:

Prośba, gorąca i poparta konkretnymi argumentami!
Kto mógłby wziąć na stałe za mnie sobotnie dyżury popołudniowe? Jak się okazuje sobota to jedyny dzień kiedy mogę odpracować fundacyjną administrację i papierologię (rozliczenia, sprawozdania, tony faktur z całej Polski, przelewy, pisma z prośbami, odwołania, skargi, dziesiątki maili od donoszących, skarżących, proszących, oferujących, rozliczenia allegro, pakowanie, adresowanie, podziękowania i komentarze itp) i jakby mi brakuje czasu na kociaki z Chocimskiej :oops:

Tweety

Post » Sob sty 09, 2010 13:29 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

My chętnie weźmiemy.
Mamy już piątek i niedziele, sobota też może być.
W weekend popołudniudniu zawsze znajdzie się trochę czasu aby podejść i zająć się kotami.

Rozumiem, że dziś też podejść?

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Sob sty 09, 2010 13:35 Re: K-ów, potrzebny lek na dzisiaj - sobota!!!

Tweety pisze:

to może jest 'najedzona" tymi kroplówkami? a może panna ma humorki i ochotę np na coś szczególnego?

czy ktoś wystarczająco anglojęzyczny mógłby zapoznać się z tą stroną http://www.dr-addie.com/? Podsunęła mi ją nasza znajoma p. Alinka, aptekarka, ponoć dr Addie ma niezłe rezultaty w leczeniu FIP, o ile to są faktycznie przypadki FIP.
jeżeli nam się nie przyda to może ktoś inny skorzysta. No i mówiła o cyklosporynie jako leku wspomagającym, w razie czego mogę mieć ją dzisiaj popołudniu. Marek zapytaj czy się nada, ok?, bo my już dr Miśkowicza dzisiaj "zaliczyliśmy" osobiście a dodzwonić się tam to sami wiecie :evil:

Cyklosporyna przy problemach z wątrobą nie jest wskazana a zwłaszcza przy żółtaczce:

Układ pokarmowy i wątroba
Często: jadłowstręt, nudności, wymioty, bóle brzucha, biegunka, przerost dziąseł, zaburzenia czynności wątroby.
Rzadko: zapalenie trzustki.

Jest to lek immunosupresyjny.
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob sty 09, 2010 13:50 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

Leone pisze:My chętnie weźmiemy.
Mamy już piątek i niedziele, sobota też może być.
W weekend popołudniudniu zawsze znajdzie się trochę czasu aby podejść i zająć się kotami.

Rozumiem, że dziś też podejść?

super, bardzo dziękuje, za ogól i za dzisiaj!
pamiętacie, że sobota jest taka bardziej pracowita?, np trzeba zmyć podłogę odkażaczem ww wszystkich pomieszczeniach i zrobić takie gruntowniejsze porządki jak to zazwyczaj w domach się robi (kurz, śmieci z koszy, łazienka itp)

Tweety

Post » Sob sty 09, 2010 13:51 Re: K-ów, potrzebny lek na dzisiaj - sobota!!!

Etiopia pisze:
Tweety pisze:

Cyklosporyna przy problemach z wątrobą nie jest wskazana a zwłaszcza przy żółtaczce:

Układ pokarmowy i wątroba
Często: jadłowstręt, nudności, wymioty, bóle brzucha, biegunka, przerost dziąseł, zaburzenia czynności wątroby.
Rzadko: zapalenie trzustki.

Jest to lek immunosupresyjny.

właśnie też doczytałam, zobaczymy czy u Jerry'ego się nada

Tweety

Post » Sob sty 09, 2010 13:54 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

solangelica pisze:Zyta ma cudowny domek! :)

Przyjechala dzis przyszla rodzina Zyty :) bardzo sie ciesze bo to co prawda brat kolezanki ale zylam w niepewnosci czy wszystko wypali.
Ustalilismy ze w poniedzialek Zyta pojdzie do kontroli i jesli bedzie wszystko dobrze, umowimy sie w tygodniu. Procedury adopcyjne wyjasnione, dom niewychodzacy jesli Zyta nie chce (dostosuja sie do kici ;)), bedzie jedynym kotem takze udalo sie nam trafic w 10.
Spodobala sie bardzo jej uroda, zwlaszcza jak czmyhajac do szafy pokazala ponczochy na tylnich nogach ;)

Milka walcz babo, walcz!!!

Z czego sie bierze zoltaczka u kotow? Czy to moze byc spowodowane wirusem albo dieta?

Może niedroznośc przewodów żółciowych?

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Sob sty 09, 2010 13:58 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

Tweety pisze:super, bardzo dziękuje, za ogól i za dzisiaj!
pamiętacie, że sobota jest taka bardziej pracowita?, np trzeba zmyć podłogę odkażaczem ww wszystkich pomieszczeniach i zrobić takie gruntowniejsze porządki jak to zazwyczaj w domach się robi (kurz, śmieci z koszy, łazienka itp)

Pamiętamy, sprzątania się nie boimy ;)

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Sob sty 09, 2010 14:12 Re: K-ów, w oczekiwaniu na cud albo nawet dwa (Jerry i Milka)

elzak3 pisze:
solangelica pisze:Z czego sie bierze zoltaczka u kotow? Czy to moze byc spowodowane wirusem albo dieta?

Może niedroznośc przewodów żółciowych?

Koty nie chorują na wirusowe zakażenie wątroby.
Żółtaczka u kotów bierze się zasadniczo z dwóch spraw.
Pierwsza - niewydolność wątroby i/lub uszkodzenia śledziony i/lub niedrożności przewodów żółciowych; lub tzw. żółtaczka hemolityczna - z rozpadu czerwonych krwinek.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

[poprzednia][następna]