KOCIE PODZIEMIE CZYLI BEZDOMNE WROCŁAWSKIE KOTY CZĘŚĆ I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 07, 2010 21:32 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Mruczeńka1981 pisze:Mam namiar na panią poszukującą kotki spokojnej. Wysłałam maila do Jessi.

dzięki :kotek:

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Czw sty 07, 2010 23:49 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

a to śliczna czarna pantera :wink: dzisiaj trafiła do dt u Magdy ( namiary z KŻ)
Obrazek
Obrazek

niebawem pewnie będzie osobny wątek koteczki

jessi74

Post » Pt sty 08, 2010 7:31 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

cudna kota,
kota z Dawida nie było wczoraj ani dzisiaj o 7.20, kręciłam się koło aut, dobrze, że za złodzieja mnie nie wzięli,
na wszelki wypadek podebrałam moim kotom śniadanie ( patrzyly z wyrzutem)
aaa już wczoraj popracy znikneło ogrodzenie za NFZ, ale miski zostały tylko przesunięte, a nie np wyrzucone
specjalnie od razu podbieglam popatrzeć
Obrazek

Eddzia

Od: Pt gru 12, 2008 19:38

Post » Pt sty 08, 2010 7:45 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Dzidek - kot uderzony ciężkim przedmiotem, stąd ten krwiak na nosie, poza tym silny katar
pozostałe koty również mocno przeziębione :(
Obrazek

jessi74

Post » Pt sty 08, 2010 7:49 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

pozostałe złapane koty w podobnym stanie :(
potrzebne też wsparcie finansowe na utrzymanie i leczenie tych kotów :!:
może jakiś bazarek :?:
Ostatnio edytowano Pt sty 08, 2010 8:13 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

Post » Pt sty 08, 2010 7:54 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Eddzia pisze:cudna kota,
kota z Dawida nie było wczoraj ani dzisiaj o 7.20, kręciłam się koło aut, dobrze, że za złodzieja mnie nie wzięli,
aaa już wczoraj popracy znikneło ogrodzenie za NFZ, ale miski zostały tylko przesunięte, a nie np wyrzucone

przyszły jakieś? Eddzia na waszym forum piszesz że koty są w dobrej kondycji , do niedawna była to prawda, pani Zosia sama nie zje, ale koty musi nakarmić... przypuszczam że jest zadłużona na sporą sumę pieniedzy
teraz wszystkie są chore , no i nie mają racji bytu ....
Ostatnio edytowano Pt sty 08, 2010 8:20 przez jessi74, łącznie edytowano 1 raz

jessi74

Post » Pt sty 08, 2010 8:20 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

jessi74 pisze:
Eddzia pisze:cudna kota,

przyszły jakieś?

nie, dołożylam im tylko puszkę na obiad
Obrazek

Eddzia

Od: Pt gru 12, 2008 19:38

Post » Pt sty 08, 2010 8:38 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

ależ piękne te koty :1luvu: i bedactwa tyle czasu na ulicy :cry:
Poszukam czegoś na bazarek :ok: wsparcie finansowe potrzebne!

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt sty 08, 2010 8:46 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

jessi74

Post » Pt sty 08, 2010 8:46 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Wczoraj znów z P. Zosią próbowałyśmy łapać koty przy NFZ. Niestety tym razem były sprytniejsze. Z tymi 2 kotami z chorymi ogonami jest największy problem, bo one w ogóle nie próbują nawet wchodzić do klatki - łapki. Dzisiaj natasza25 idzie z P. Zosią, może podejdą do jedzenia z ręki (do P. Zosi mają największe zaufanie) ale wtedy będzie potrzebny transporter. Oprócz tych dwóch z chorymi ogonami, jest jeszcze 1 kocurek - ten jeszcze próbuje kombinować przy klatce i wczoraj nawet raz wszedł, ale był niestety szybszy. Na pierwszy rzut oka nie widać, żeby kocurek miał jakieś "uszkodzenia mechaniczne" tzn. z zewnątrz niby wszystko ok, ale wydaje mi się, że jest mega przeziębiony. Także te koty z pewnością nie są w dobrym stanie.

Jeśli chodzi o dwa dziczki na tdt u P. Zosi, to temu złapanemu na początku tygodnia stres minął. Kot zaczął jeść i nawet dał się pogłaskać P. Zosi. Drugi też się powoli oswaja.

Czarno-białego mizialskiego około pół rocznego kocurka, który się błąkał przy samochodach na Dawida niestety nie widać od kilku dni. Mam nadzieję, że ktoś się zlitował nad tym biedakiem i zabrał go do domu.
Obrazek Cezar, 08.1992 - 02.11.2009 ... śpij słodko me złotko

magda b.

Od: Wto lis 03, 2009 21:24

Post » Pt sty 08, 2010 8:49 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

magda b. pisze:Wczoraj znów z P. Zosią próbowałyśmy łapać koty przy NFZ. Niestety tym razem były sprytniejsze. Z tymi 2 kotami z chorymi ogonami jest największy problem, bo one w ogóle nie próbują nawet wchodzić do klatki - łapki. Dzisiaj natasza25 idzie z P. Zosią, może podejdą do jedzenia z ręki (do P. Zosi mają największe zaufanie) ale wtedy będzie potrzebny transporter. Oprócz tych dwóch z chorymi ogonami, jest jeszcze 1 kocurek - ten jeszcze próbuje kombinować przy klatce i wczoraj nawet raz wszedł, ale był niestety szybszy. Na pierwszy rzut oka nie widać, żeby kocurek miał jakieś "uszkodzenia mechaniczne" tzn. z zewnątrz niby wszystko ok, ale wydaje mi się, że jest mega przeziębiony. Także te koty z pewnością nie są w dobrym stanie.

Jeśli chodzi o dwa dziczki na tdt u P. Zosi, to temu złapanemu na początku tygodnia stres minął. Kot zaczął jeść i nawet dał się pogłaskać P. Zosi. Drugi też się powoli oswaja.

Czarno-białego mizialskiego około pół rocznego kocurka, który się błąkał przy samochodach na Dawida niestety nie widać od kilku dni. Mam nadzieję, że ktoś się zlitował nad tym biedakiem i zabrał go do domu.

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

jessi74

Post » Pt sty 08, 2010 8:50 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Może na podbierak by się udało je złapać? W razie czego mam podbierak, moge pożyczyć.
Co do kocurka biało-czarnego to też mam nadzieje że ktoś go przygarnął :oops:
oby tylko nie został zamkniety w jakiejś piwnicy.... :cry:

Agness78

Post » Pt sty 08, 2010 9:41 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Na jesieni złapałam małego, sprytnego i nieufnego kociaka na mięso - surowe - gdy je wyniuchał, stracił czujność i zajął się tylko jedzeniem. Może to instynkt.
Obrazek

majka2222

Od: Śro paź 28, 2009 21:38

Post » Pt sty 08, 2010 11:07 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Agness78 pisze:ależ piękne te koty :1luvu: i bedactwa tyle czasu na ulicy :cry:

Jak będziesz wystawiać bazarek to dorzucę kalendarz na 2010 wiszący. Będziesz dziś w aquaparku? Mogę wziąć ze sobą od razu :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sty 08, 2010 12:09 Re: TRAGEDIA 8 KOTÓW W CENTRUM WROCŁAWIA DT/DS NA CITO !!! s. 37

Gibutkowa pisze:
Agness78 pisze:ależ piękne te koty :1luvu: i bedactwa tyle czasu na ulicy :cry:

Jak będziesz wystawiać bazarek to dorzucę kalendarz na 2010 wiszący. Będziesz dziś w aquaparku? Mogę wziąć ze sobą od razu :ok:

oki, dam znać :) Niestety na basen nie przyjdę :( Tak mnie przewiało że głową ruszać nie mogę :oops:
siedzę przy kompie i zdycham.... :(

Agness78

[poprzednia][następna]