Prosze o pomoc - uratujmy zycie 4 kotom.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 20, 2004 18:14

o jezu ja tez mam slabosc do kremówek. pikne są. ale niebieski bedzie dostojnym królem w przyszlosci--tez warto sie zastanowic...

natia

Od: Czw kwi 01, 2004 13:56

Post » Wto kwi 20, 2004 20:19

Pawel, udalo sie z druga kicia?
Malgorzata,
Wieslaw, Matylda, Bazyli za TM, Rozalia, Kazio,Iwan i mala Klara
Obrazek

Malgorzata

Od: Sob lip 12, 2003 20:09

Post » Śro kwi 21, 2004 6:29

Buraska została złapana wczoraj wieczorem i zawieziona przez mojego kolege do Konstancina. Dzwoniłem wczoraj do pani Irenki i kotki maja sie dobrze.Niestety ich matka nie ma mleka( pewnie dlatego są troszke chude),ale pani Irenka karmi je mleczkiem ze strzykawki. Wszystko zmierza ku lepszemu,juz nie moge sie doczekac jak kremowa koteczka trafi do nas do domu.

Pawel N

Od: Pt lut 13, 2004 20:08

Post » Śro kwi 21, 2004 6:32

Swietne wiesci! Pani Irena wykarmila juz stada kociat, wiec bedzie dobrze. Kotki sa po prostu cudne. Jakby ktos wzial ta parke, to dopiero bylaby piekna sprawa :) . Wygladalyby razem nieziemsko.

set

Od: Wto wrz 24, 2002 10:43

Post » Śro kwi 21, 2004 7:25

Niestety "Set" kremowa koteczka idzie do mnie a na niebieskiego kocurka nie mozemy sobie pozwolić. Przykro mi ale będa rozdzielone.

Pawel N

Post » Śro kwi 21, 2004 7:28

Niebieski pewnie też znajdzie dobry domek bardzo szybko. czy on jest naprawdę niebieski czy duzo bardziej szary?
"NiechodziOToByCzłowiekMiałKota,TylkoByKotMiałCzłowieka"
Obrazek

RyuChanek i Betix

Od: Śro lis 05, 2003 11:48

Post » Śro kwi 21, 2004 7:49

teraz dopiero przeczytałam o kociambrach..one naprawde wygladaja jak rasowe koty 8O, sa przepiekne ..domek na 100% sie znajdzie :D

Ada

Od: Wto lis 18, 2003 13:25

Post » Śro kwi 21, 2004 9:01

Brawo, Pawel :ok: :1luvu:
Malgorzata,
Obrazek

Malgorzata

Post » Śro kwi 21, 2004 9:20

Ale co z tymi oczami? Ja bym jednak pokazała kociaki doktorowi Garncarzowi. To był i jest ewidentny katar koci. Oprócz przemywania oczu, potrzebne są specjalistyczne krople, a oprócz tego cos wzmacniającedo do środka kota - choćby wit.C i echinacea. Paweł nie zaniedbaj tego, proszę.
A.

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Śro kwi 21, 2004 10:53

Kotki teraz sa w dobrych rekach i p. Irenka wie co z nimi zrobić. Nie wiem czy była z nimi u weta ale dostaja jakies specjalne kropelki.Myśle ze je napewno wyleczy.Ja niestety nie mam mozliwosci zeby z nimi pojechac do tego weta o ktorym wszyscy piszecie. Ciężko powiedziec czy ten niebieski jest bardziej szary czy niebieski. Przeciez niebiskie rasowe koty tak naprawde wygladaja bardziej jak szare.Zreszta nie wiem,nie znam sie ale dla mnie to on wyglada tak jak wlasnie te niebieskie.Myśle ze tu raczej powinien sie wypowiedziec jakis fachowiec,tylko najpierw musiał by go obejrzec na żywo. Może pojade w weekend do Konstancina i zobacze jak sie czują i postaram sie zrobic nowe zdjecia to umieszcze je na forum.

Pawel N

Post » Śro kwi 21, 2004 15:49

Ofelia pisze:Natychmiast do dr. Garncarza!!! Fatalne te oczy mają :cry: Gdyby trzeba było podjechać to ja mogę, mam blisko i do p. Ireny i do doktora. P. Irena ma do mnie telefon.

Dowiedz sie moze, jak z oczkami 8O, ja tez tak uwazam / i tez moge w tym pomoc/
Malgorzata,
Obrazek

Malgorzata

Post » Śro kwi 21, 2004 16:09

Paweł napisałam Ci pw. Ja też uważam, ze z tymi oczami trzeba koniecznie do fachowca.

A.

agal

Od: Pon lut 03, 2003 17:48

Post » Śro kwi 21, 2004 18:32

Witam. Dzwoniłem przed chwila do p.Irenki i pytałem sie o kociaczki.Rozmawiałem z nia o ich oczkach i powiedziała ze są wporzadku i nie trzeba znimi jechac do weta. Matka sie nimi opiekuje,ale nie karmi.Pani Irenka mowi ze małe maja taki apetyt ze aż rzucaja sie na strzykawki z mlekiem i nawet zaczeły jeść miesko.Podobno nawet widac ze przytyły. Bawia sie miedzy sobą i ogólnie sa bardzo żywe. Ich matka zrobiła sie kotką domową i daje sie głaskać. Co do oczków nie zmusze p.Irenki zeby z nimi pojechała do weta,a mysle ze mi nie pozwoli jechać .Zresztą nie stac mnie na dodatkowe badania a juz nie wspomne jakiejs operacji.Skoro p.Irenka mowi ze sa wporzadku to znaczy ze pewnie tak jest.Przeciez ma juz paroletnie doświadczenie z kotami i jakby było cos nie tak to by pojechala z nimi do weta. Podobno ludzie do niej wydzwaniaja w dzien i nocy w sprawie kociaczków. Na niebieskiego jest duzo chętnych i takze na kremowa. Niestety dla innych kremowa bedzie u mnie i to jest juz pewne na 98%. :D W sobote jade na do Konstancina i napewno zrobie pare zdjec,wiec wieczorkiem powinny być juz na forum. Mam do was pytanie czy są jakies odżywki czy specjalne karmy dla takich miesiecznych kociaczków, jesli tak to jakie? Kiedy najwcześniej mozna odrobaczyc takie kociaczki? Poniżej umieszczam dwa filmiki z kociaczkami zrobione u mnie w domu. Na tych filmikach widac w jak strasznym stanie były kotki.
http://strony.aster.pl/piotr23x/kotki1a.avi
http://strony.aster.pl/piotr23x/kotki2a.avi

Wielkość 2,7 MB każdy , kodowany w Xvid .Filmiki trwaja po 30 sekund.

Pawel N

Post » Śro kwi 21, 2004 22:42

Spadła na mnie miłość od pierwszego wejrzenia :love:

Niebieściuszek jest cuuuuuudo :!: :D :!: Od kilku dni codziennie muszę tu zajrzeć żeby choć chwilę na niego popatrzeć...
"Czas spędzony z kotem nigdy nie jest stracony"

Obrazek Gaia i Antałek

Kliodna

Od: Pon mar 15, 2004 22:43

Post » Nie kwi 25, 2004 17:26

8O 8O Napisało mi na oba linki tak:
"Ups, poszukiwanego pliku lub katalogu nie ma na serwerze!
Plik lub katalog, którego szukałeś - http://strony.aster.pl/piotr23x/kotki2a.avi nie został odnaleziony na serwerze. Może to oznaczać, że:
- został on usunięty z serwera,
- został przeniesiony w inne miejsce,
- wpisany adres jest nieprawidłowy, a plik nigdy nie znajdował się na serwerze.
"
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

[poprzednia][następna]