Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Asia_Siunia pisze:
Wygląda tu na takie chucherko, sierść zmierzwiona...Trzymaj się malutka, walcz...Nie wiem jak to u kotów ale u ludzkich dzieciów na podrażnioną pupę działa też zwykły Clotrimazolum (ok. 3zł) a jeśli są nadżerki to maść sterydowa na receptę Elocom. Z tym, ze obie maści lepiej zapodać pod pampersa aby kicia nie lizała...Sudocrem dosyć wysusza, jeśli są więc mini ranki to on tego nie zagoi - zwłaszcza jeśli są tam jakieś bakterie - tu głownie polecam Elocom maść 1mg/g( 25-30zł)
Asia_Siunia pisze:Piszę z własnego doświadczenia - dwoje dzieci oraz z doświadczenia innych mam piszących na pewnym dzieciowym forum. clotrimazolum - rzecz sprawdzona, tania, uratowała nie jedną pupę wcale grzybkiem nie zaatakowaną! Elocom pediatrzy przepisują jesli pupa malucha długo się nie goi, są nadżerki, maluch cierpi...łagodzi skórę w 2 dni. Oczywiście nikt nie wsmarowywuje tego tony w skórę...Chcicłam dobrze a dostałam opieprz jak nieopierzona nastolatka...
vega36 pisze:Proszę, bardzo proszę, nie kłóćcie się. Chora Bokireczka na tym nie zyska, a mnie będzie tylko bardzo przykro. I tak mi ciężko...
Wiem, że obie chcecie jak najlepiej dla Promyczka i naprawdę jestem wdzięczna za rady.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 47 gości