devonki i moje dwa i kawałek ogona:)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 02, 2010 10:16 Re: Haus devonka na tymczasie:)pełnych misek w Nowym Roku!!!

z dzisiejszych nowości-Pati nauczyła się otwierać drzwiczki do kuwety bez naszej pomocy :)
pozdrawiam, Agnieszka&Pati

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Od: Pt mar 20, 2009 15:55

Post » Sob sty 02, 2010 10:23 Re: Haus devonka na tymczasie:)pełnych misek w Nowym Roku!!!

bo to mądra dziewczynka jest:)
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch
wyprzedaż szafy, zapraszam :)

gosikbaum

Od: Pt sty 30, 2009 21:43

Post » Sob sty 02, 2010 13:24 Re: Haus devonka na tymczasie:)pełnych misek w Nowym Roku!!!

Pati i Gery jeszcze bliżej
Obrazek

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Pon sty 04, 2010 17:18 Re: Haus devonka na tymczasie:)pełnych misek w Nowym Roku!!!

moja ostatnia podopieczna, Haus vel Biała Glizda:) z braku cieplutkiej Pati.....
Obrazek
po długim zwiedzaniu wszystkich kątów w mieszkaniu, wreszcie odkryła miejsce najcieplejsze:)
Obrazek
Ostatnio edytowano Pon sty 04, 2010 17:31 przez gosikbaum, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek Obrazek
Koty są stworzeniami skończonymi, reszta świata jest wadliwa, taki jest obiektywny stan rzeczy. Jerzy Pilch

gosikbaum

Post » Pon sty 04, 2010 17:28 Re: Haus devonka na tymczasie:) foty str. 45

Śliczna.
Ostrzę sobie "zęby" na devona.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Pon sty 04, 2010 17:45 Re: Haus devonka na tymczasie:) foty str. 45

Pati zakumplowana :D

A Haus dobrze sobie radzi z brakiem termoforka :lol:
Trolla by oswoiła - ma króciutką sierść, więc powinien grzać :P
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Pon sty 04, 2010 18:03 Re: Haus devonka na tymczasie:) foty str. 45

Kicorek pisze:Trolla by oswoiła

według Białej Glizdy troll lepiej sie nadaje do "plaskaczy":) a moje chłopaki zdecydowanie niedotykalskie są;)
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Pon sty 04, 2010 20:59 Re: Haus devonka na tymczasie:) foty str. 45

dziś byliśmy na kontroli świerzbu, weterynarz prawie 10 min oglądał próbki pod mikroskopem i nadal twierdzi, że czysto jest-kolejna kontrola już miejmy nadzieję ostatnia za 2 tygodnie, oczy zakraplamy świetlikiem-uznał, że już starczy antybiotyków i ze ładnie wyglądają, natomiast kwestia odbytu to dla niego zagadka, powiedział, że jeśli to hemoroidek to pierwszy jaki widzi w swojej długoletniej karierze, raczej stawiałby na podrażnienie śluzówki odbytu, wstrzyknął coś przeciwzapalnego i polecił Balsam Szostakowskiego do smarowania zewnętrznego

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Pon sty 04, 2010 21:22 Re: Haus devonka na tymczasie:) foty str. 45

cieszę sie że świerzb poszedł won:) a co do hemoroidka... ekhm, ekhm :roll: moze zrobić badanie kału?? moze to pasożyty?? ja zaobserwowałam że po smarowaniu maścią ta śluzówka trochę sie chowa, a zdecydowanie jest na wierzchu i troszkę pulsuje po wizycie w kuwecie, może spróbować homeopatii (granulek) mi to kiedyś pomogło... ;)
fotki!! fotki prosimy!!
Obrazek Obrazek Obrazek

gosikbaum

Post » Wto sty 05, 2010 14:47 Re: Haus devonka na tymczasie:) foty str. 45

a dasz mi jakiegoś linka do tej homeopatii? albo choć nazwę tego preparatu?
powoli normalizują się stosunki z Yogą, tzn. do przyjaźni jeszcze daleko, ale chociaż nie ma już warczenia i machania łapą, czasem się trochę pogonią, czasem jakieś syknięcie, ale na pewno jest krok do przodu i nie trzeba ich pilnować, co mnie bardzo cieszy i oby były następne widoczne postępy

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Czw sty 07, 2010 12:50 Re: Haus devonka na tymczasie:) foty str. 45

kotki dostały nowy drapak
Obrazek
Obrazek

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Czw sty 07, 2010 13:42 Re: Haus devonka na tymczasie:) foty str. 45

O, niezły :D
Widzę już zawłaszczenie przez zasiedzenie :mrgreen:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw sty 07, 2010 13:57 Re: Haus devonka na tymczasie:) foty str. 45

Drapak pierwsza klasa.. Zawsze się zastanawiałam - to się rzeczywiście tak stabilnie do sufitu przytroczyć?
A odnośnie hemoroidka - moje rude też coś takiego podobnego ma, weci o których byłam mówią, że taka widać kocia uroda i że jeśli mu to nie przeszkadza, to nie należy robić z tego problemu. Raz się tylko przytrafiło, że odbycik tak jakby wypadł nieco i trzeba go było upychać na miejscu ;) No ale to bylo wtedy spowodowane ewidentnie biegunką po pierwszym w życiu odrobaczaniu.. Teraz tylko trzeba czasem uważać, jak się za bardzo wysunie, żeby sobie krzywdy nie zrobił o coś, albo wylizując po prostu za mocno.

Luss

Od: Pt paź 06, 2006 10:06

Post » Czw sty 07, 2010 14:03 Re: Haus devonka na tymczasie:) foty str. 45

drapak jest bardzo stabilny, sufit go trzyma więc nie ma szansy na wywrotkę, Pati to chuda jest więc i tak by nie przeważyła, za to Yoga do puszystych należy więc sprawdza stabilność drapaka
Luss, jak ten hemoroidek u Twojego zwierza wygląda? u Pati to jest taka czerwona kulista wypustka, której czasem w ogóle nie widać, czasami jest wielkości małego grochu, a czasem, po kupce wychodzi bardziej i pulsuje, na razie smaruję balsamem szostakowskiego, według weta: nawet jak nie pomoże to z cała pewnością nie zaszkodzi

Yoga Kropka Żabcia Gery

yogusia

Post » Czw sty 07, 2010 14:16 Re: Haus devonka na tymczasie:) foty str. 45

Nie wiem, czy to na pewno jest hemoroidek - wet mi powiedział kiedyś, że to może być albo wynik jakiegoś mechanicznego uszkodzenia, albo wada wrodzona. Chodzi o to, że mu się czasem wysuwa śluzówka odbytu, poza pojedynczymi przypadkami na nie więcej niż 2-3mm. Jak kot sobie tego od razu nie 'schowa', to czasem na skutek zbyt intensywnego wylizywania tego miejsca następuje uszkodzenie śluzówki i wtedy bywa to zaczerwienione, albo pogrubione z którejś strony. Jak był mały to mu się to częściej zdarzało i wtedy używałam jakiejś maści na to, ale teraz nie przypomnę sobie nazwy.. Teraz nic z tym nie robimy, dawno już nie była potrzebna interwencja.

Luss

Od: Pt paź 06, 2006 10:06

[poprzednia][następna]