Syberyjczykopodobny...Jestem Toril...cz.12

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw sty 07, 2010 11:31 Re: Syberyjczykopodobny...Jestem Toril...cz.12

jakie oczyska ma Fil....moj ewidentnie tkaie pomaranczowo zlote czasme wpadajace w orzech zalezy od oswietlenia
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw sty 07, 2010 11:39 Re: Syberyjczykopodobny...Jestem Toril...cz.12

kalair pisze:
tosiula pisze:
kalair pisze:Doberek Tosiulka i koteczki. 8)

Witaj Kalair :P Twój pupilek już od rana rozrabia. Gonił Pysię, domagał się głaskania. I próbował wykopać Filka z jego kolejki do porannych głasków :P

He he..a to gagatek! :mrgreen: :mrgreen: No Torilku, jest z Ciebie KOT! :lol: :lol:

Zrobił się bardzo wymagający i zaborczy :1luvu: I to w każdej dziedzinie. Już nie jest wdzięcznym za domek kotkiem. Teraz jest KOTEM W SWOIM DOMU :1luvu: Uwielbiam jego pełne pretensji i ponaglania miauki. I bieganie po domu z ogonem w górze. Albo jak prowadzi mnie energicznie do lodówki :lol: I to kuszenie, może do ciebie przyjdę, może nie :1luvu: Pomyślę, ale najpierw umyję łapkę...No dobra, idę :lol: Głaskaj mnie, głaskaj :1luvu:
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść
głęboko w serce. Potem je łamią. Ale ile warte byłoby życie bez nich...

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Od: Sob lut 24, 2007 17:42

Post » Czw sty 07, 2010 11:41 Re: Syberyjczykopodobny...Jestem Toril...cz.12

tosiula pisze:
kalair pisze:
tosiula pisze:Mam dietę odchudzającą :lol: Rewelacyjną, zdrową. Trzeba nabyć MCO. I co rano brać na kolana. MCO rośnie, zajmuje coraz więcej miejsca i człowiek czuje się coraz szczuplejszy :mrgreen: Nawet wczorajsze cukiereczki mi nie zaszkodziły :ryk:

:mrgreen: :mrgreen: Wezme pod uwagę! :lol:

Ty bardzo tego potrzebujesz :mrgreen:

No oczywiście!! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw sty 07, 2010 11:42 Re: Syberyjczykopodobny...Jestem Toril...cz.12

tosiula pisze:
kalair pisze:
tosiula pisze:Witaj Kalair :P Twój pupilek już od rana rozrabia. Gonił Pysię, domagał się głaskania. I próbował wykopać Filka z jego kolejki do porannych głasków :P

He he..a to gagatek! :mrgreen: :mrgreen: No Torilku, jest z Ciebie KOT! :lol: :lol:

Zrobił się bardzo wymagający i zaborczy :1luvu: I to w każdej dziedzinie. Już nie jest wdzięcznym za domek kotkiem. Teraz jest KOTEM W SWOIM DOMU :1luvu: Uwielbiam jego pełne pretensji i ponaglania miauki. I bieganie po domu z ogonem w górze. Albo jak prowadzi mnie energicznie do lodówki :lol: I to kuszenie, może do ciebie przyjdę, może nie :1luvu: Pomyślę, ale najpierw umyję łapkę...No dobra, idę :lol: Głaskaj mnie, głaskaj :1luvu:

No wiesz, nie wymafgaj za dużo od kota.! Taki kotek pełen pretensji to COŚ! :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw sty 07, 2010 11:44 Re: Syberyjczykopodobny...Jestem Toril...cz.12

anulka111 pisze:jakie oczyska ma Fil....moj ewidentnie tkaie pomaranczowo zlote czasme wpadajace w orzech zalezy od oswietlenia

Fili też ma chyba jeszcze oczy nie dokońca wybarwione. Zmieniają mu się, ale chyba zostanie przy orzechowych chociaż czasem ma jakby szare 8O

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Czw sty 07, 2010 11:50 Re: Syberyjczykopodobny...Jestem Toril...cz.12

Najbardziej lubię wieczory. Koty koło 18-19 dostają puszeczki na kolację. A ok.22 mięsko. Mięsko leży sobie na szafce w woreczku, a Toril oczywiście o tym wie. :lol: Ile on ma wtedy do powiedzenia. Opowiada, miaukoli, piszczy. Ma bardzo głośne i bogate słownictwo. I przy najmniejszym poruszeniu moim już pędzi do kuchni. A tam muszę mu dawać na podłodze. Bo to wtedy jest specjalnie dla niego. To w misce jest dla reszty :lol: A jak tylko któryś kot dołączy do naszego kącika, to Toril wskakuje na taboret i muszę mu dawać na szafce. Łapulką sobie zdejmie i zjada. Lubi takie podtykanie, dogadzanie.Pieszczoszek :1luvu:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Czw sty 07, 2010 13:46 Re: Syberyjczykopodobny...Jestem Toril...cz.12

Witajcie :D

kalair pisze:
tosiula pisze: Dawno tak nie rzuciły się na mięsko :lol: Tylko Fili coś kręcił noskiem. Ostatnio coś mu surowe nie podchodzi :roll:

Surowe moim żadnym nie podchodzi..
:

A moim tylko surowe.
Co kot to obyczaj :D

Nelly

Od: Nie lut 10, 2002 9:36

Post » Czw sty 07, 2010 16:39 Re: Syberyjczykopodobny...Jestem Toril...cz.12

Nelly pisze:Witajcie :D

kalair pisze:
tosiula pisze: Dawno tak nie rzuciły się na mięsko :lol: Tylko Fili coś kręcił noskiem. Ostatnio coś mu surowe nie podchodzi :roll:

Surowe moim żadnym nie podchodzi..
:

A moim tylko surowe.
Co kot to obyczaj :D

Witaj Nelly :P
Co dom to obyczaj. Fili u Marii jadł wołowinkę, a u mnie nie chce. A jako jedyny lubi indyka. Toril jako jedyny lubi wątróbkę drobiową. Raciu jako jedyny lubi kurczaka. A ja jak taka biduchna kupuję, jedną wątróbkę, Kawałek piersi kurczaka, kawałek indyka. Kawaluntek wołowinki i odrobinkę polędwicy. Już nikt mnie nie chce odsługiwać w sklepie :mrgreen: A tylko z jednego jedzą.

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Czw sty 07, 2010 17:00 Re: Syberyjczykopodobny...Jestem Toril...cz.12

Witajcie Piękności :1luvu: :1luvu:
Moja Tesiula to uwielbia surową wołowinkę i fileciki z kurczaczka no i obowiązkowo kawałeczki prosto do pyszczka muszą być przeze mnie podawane :lol: :lol: :wink: 8)
Żeby było śmieszniej każdy kawałek musi obwąchać odpowiednio , jakbym chciała ją oszukać czy co :roll: :lol: :lol: ,a przy tym rytuale patrzy mi tak prościutko w oczy ,że nieraz nie wytrzymuję i wybucham śmiechem :ryk: :ryk: :ryk:
Czasem myślę ,że jak umrę to kto ją tak z namaszczeniem będzie karmił :roll: :roll: :wink: :lol: :lol:
Obrazek

Mruczka78

Od: Nie sie 17, 2008 19:58

Post » Czw sty 07, 2010 17:58 Re: Syberyjczykopodobny...Jestem Toril...cz.12

tosiula pisze:Najbardziej lubię wieczory. Koty koło 18-19 dostają puszeczki na kolację. A ok.22 mięsko. Mięsko leży sobie na szafce w woreczku, a Toril oczywiście o tym wie. :lol: Ile on ma wtedy do powiedzenia. Opowiada, miaukoli, piszczy. Ma bardzo głośne i bogate słownictwo. I przy najmniejszym poruszeniu moim już pędzi do kuchni. A tam muszę mu dawać na podłodze. Bo to wtedy jest specjalnie dla niego. To w misce jest dla reszty :lol: A jak tylko któryś kot dołączy do naszego kącika, to Toril wskakuje na taboret i muszę mu dawać na szafce. Łapulką sobie zdejmie i zjada. Lubi takie podtykanie, dogadzanie.Pieszczoszek :1luvu:

rzeczywiscie dogadasz swoim koteczkom :1luvu:
ale moglabys inaczej :roll:
napewno nie :ryk:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Czw sty 07, 2010 18:08 Re: Syberyjczykopodobny...Jestem Toril...cz.12

Mruczka78 pisze:Witajcie Piękności :1luvu: :1luvu:
Moja Tesiula to uwielbia surową wołowinkę i fileciki z kurczaczka no i obowiązkowo kawałeczki prosto do pyszczka muszą być przeze mnie podawane :lol: :lol: :wink: 8)
Żeby było śmieszniej każdy kawałek musi obwąchać odpowiednio , jakbym chciała ją oszukać czy co :roll: :lol: :lol: ,a przy tym rytuale patrzy mi tak prościutko w oczy ,że nieraz nie wytrzymuję i wybucham śmiechem :ryk: :ryk: :ryk:
Czasem myślę ,że jak umrę to kto ją tak z namaszczeniem będzie karmił :roll: :roll: :wink: :lol: :lol:

Witaj :P Wniosek z tego że nie możesz umrzeć. :lol: Nikt tak jej nie nakarmi jak ty!Trzeba mieć anielską cierpliwość do takiego karmienia. Torilowi się marzy, ale ja wolę nie. Gdyby chciały tak wszystkie to nocka z głowy :lol:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Czw sty 07, 2010 18:09 Re: Syberyjczykopodobny...Jestem Toril...cz.12

trawa11 pisze:
tosiula pisze:Najbardziej lubię wieczory. Koty koło 18-19 dostają puszeczki na kolację. A ok.22 mięsko. Mięsko leży sobie na szafce w woreczku, a Toril oczywiście o tym wie. :lol: Ile on ma wtedy do powiedzenia. Opowiada, miaukoli, piszczy. Ma bardzo głośne i bogate słownictwo. I przy najmniejszym poruszeniu moim już pędzi do kuchni. A tam muszę mu dawać na podłodze. Bo to wtedy jest specjalnie dla niego. To w misce jest dla reszty :lol: A jak tylko któryś kot dołączy do naszego kącika, to Toril wskakuje na taboret i muszę mu dawać na szafce. Łapulką sobie zdejmie i zjada. Lubi takie podtykanie, dogadzanie.Pieszczoszek :1luvu:

Przecież byście mi TOZ nasłali :mrgreen:

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Czw sty 07, 2010 18:23 Re: Syberyjczykopodobny...Jestem Toril...cz.12

Na pewno z przed epoki Torila :1luvu:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dostałam od cioci, bo moja rodzina trzyma zdjęcia moich kotów :lol: Są ogólnymi pupilkami :1luvu: Takie kochane futerka :1luvu: Tak bardzo się kochały :1luvu: Do czasu jak Tosia zaczęła chorować były nierozłączne. Później Tosia wolała więcej samotności.

Dwie baby i rudy ...

tosiula

Post » Czw sty 07, 2010 19:57 Re: Syberyjczykopodobny...Jestem Toril...cz.12

Jaki piekny widok, zapada w pamieci :D
Cod o mieska to zauwazylam że nowy czyli Wilson nie pitrafi jesc miesa surowego, nie wie o co w tym biega :ryk:
ja daje tylko kurczaka 8)
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Czw sty 07, 2010 20:30 Re: Syberyjczykopodobny...Jestem Toril...cz.12

tosiula pisze:
trawa11 pisze:

Przecież byście mi TOZ nasłali :mrgreen:

nie :wink:
zabralibyśmy Ci koty :ryk:
Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

[poprzednia][następna]