*LT*Koniec 4 części wątku. Zapraszamy do części piątej,

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro sty 06, 2010 20:54 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Anda pisze:
Tiger_ pisze:Czyli z Jasiem to był wypadek :) To dobrze ....ale dawaj mu coś osłonowo na wątrobę i może lakcid , albo cuś w tym stylu , bo jak on jeszcze tyle ma być na antybiotyku .....

Ile??

Sorry , źle zrozumiałam to co wcześniej napisałaś :oops: , że jeszcze 10 dni ...
On dzisiaj wziął ostatniego.
Lakcid dostaje a nawet fisioflor, czyli lepszy.

O czasie się nie wypowiadam, bo u mnie też rzeczywisty to ten który się wyświetla w poście moim.
Zastanawiam się, czy ten czas który się wyświela w poscie to ten który masz ustawiony w komputerze na zegarze, czy jakiś "czas forumowy"?
Bo nie wiem...

No to WSZYSTKIE mam ustawiony ZŁY czas..... :ryk: :ryk: :wink:

A teraz rozliczenie:

Podaję tylko te wydatki , na które mam papierki :)

Faktury:

Szaj 287,01 zł
Bobik 149,39zł
Mania 174,90 zł

TFX 110zł

Śniżka i Marcysia 400 zł

Razem 1121,30 zł

Wpłaty :

Amika6 100zł
pixie65 50 zł

Bazarek Anda:

pixie65 20 zł
Renata S. 10zł
Kasia i Maniuś 50 zł
Blond Tornado 40 zł
Magdaradek 20 zł

Bazarek mój:
Kasia i Maniuś 50 zł

Bazarek biżuterii od maueczarne:
Kasia i Maniuś 45 zł
Katia80 35 zł
Anda 30 zł

Bazarek Amiki6:
Magis 30zł
MałgosiaD 25 zł

Vincent_Vader 100zł

Razem: 605 zł

Wszystkim wpłacającym serdecznie dziekuję jeszcze raz !!!!!!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Posprawdzajcie , dzoiewczyny , czy wpłaty się zgadzają , bo częsc spisałam z zeszytu , a częśc z konta bankowego.
Wydaje mi się , że jest ok, ale ja jeste mroztrzeoany patałąch i zawsze trzeba mnie sprawdzać :)

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Śro sty 06, 2010 22:19 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

a gdzie fotki obiecane brudasa krówka :?: :?: mroztrzeoany patałąch u :mrgreen:

Tak czytam to rozliczenie i smutno. Zostały imiona i liczby :(

Może jeszcze się usprawiedliwie, że ja tylko 30 :oops: Wydałam trochę na wizytę u Balickiego i leki dla Szaja i veratrum, a odkąd Michał w Wwie to u nas z kasą kruchutko jest. :oops:
A kubeczek za który Kasia i Maniuś zapłacili ofiarowała Agnieszka 16 :1luvu: - tak w ogóle to nie wiem co z tym kubeczkiem, bo miałaś go wystawić jeszcze raz i dopiero jak się nie sprzeda wysłać Kasi i Maniusiowi - jakoś tak miało być.
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro sty 06, 2010 23:08 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Melduję się na chwilkę. Ostatnio u mnie panuje totalny brak czasu. Ale powiem Wam, że byłyśmy z Klarą dzisiaj u pani Marty i uszka są super. Po smarowaniu maścią już spokój i Klara odczepiła się od drapania uszu. :mrgreen: Teraz tylko musimy się domyć z tej maści, bo ciapa mała ma futro posklejane ;)

Ja trzymam za wszystkie kotki mocno kciuki. Mimo, że nie mam ostatnio czasu tu zajrzeć... nawet w pracy, o dziwo ;)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Czw sty 07, 2010 9:20 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

maueczarne, dobrze bardzo, ze Klarcia juz ok z uszami, ale koniecznie umyj jej futerko, bo ona sama sobie umyje i może sie podtruc.

Anda

Post » Czw sty 07, 2010 9:58 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Tiger_ pisze:kwiatkowo , jakby zgodził się na dziewczynkę to mogłabym zawieźć jedną z burasek , ze sklepu zoologicznego ... Chyba, że faktycznie koniecznie zechcą kocurka ...
Tak jak już pisałam to nie jest zły dom , tylko pewnie nie taki świadomy...
Zgadzają się na umowę i na zabieg ...
No nic to , zobaczymy jutro ...

Kotki nadal czekają. Dałam ogłoszenie na allegro i na alegratce, ale na razie bez odzewu.
Myślę, że nie byłoby kici źle u tych ludzi. Alternatywą jest sklep albo czekanie na inny dom, ale one już nie takie malutkie są, żeby czekać...

PS. Czy jakieś talony są może? Albo zniżki na sterylki? Tę dużą tri bym wysterylizowała...

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Czw sty 07, 2010 10:57 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Anda pisze:maueczarne, dobrze bardzo, ze Klarcia juz ok z uszami, ale koniecznie umyj jej futerko, bo ona sama sobie umyje i może sie podtruc.

Futerko od razu jej myłam, żeby nie lizała. Jednak mimo wymycia tej maści sierść pozostała taka... hmm jakby tłusta i mi się nie podoba. Bynajmniej nie taka jedwabista jak była wcześniej. Dlatego kąpiel z użyciem czegoś odtłuszczającego wskazana. Wszelkich instrukcji mi udzielono. Będzie dobrze :) zwłaszcza, że Klara pierwsza do kąpieli. Chociaż z tym nie będę musiała się z nią siłować 8)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Czw sty 07, 2010 21:58 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

viewtopic.php?f=1&t=105893 znów zapraszam na swój wątek. Może ktoś mi coś poradzi :(
Chodzi o schronisko w Lublinie oczywiście.
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Czw sty 07, 2010 22:58 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Rozmawiałaś z lekarzem, czy którymś z pracowników w schronie??
Moge spróbować dowiedzieć się przez koleżankę czegoś od weterynarza ze schroniska.
Takie objawy mogą być wywołane różnymi chorobami. Wejdź na wątek magdaradek - ona ma teraz na tymczasie Mikołajka, który podobnie się zachowuje a prawdopodobnie ma krwiaka w głowie. Jest leczony i jest nadzieja że krwiak się wchłonie.
Może to być powikłanie po infekcji ucha, lub bardzo głęboka infekcja ucha, tym bardziej że kot ma KK.
Poza tym musisz pamiętać, że bierzesz kota ze schronu do zdrowego kota. To zawsze ryzykowne i to nie tylko dlatego, że Twój kot może zareagowac źle na NOWEGO, ale tez ze względu na możliwość przyniesienia do domu róznych infekcji, pasozytów itp.

Na pewno dla kotka jest to jedyna szansa na wyjście ze schronu i być może na poprawę zdrowia :(

Anda

Post » Czw sty 07, 2010 23:03 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Rozmawiałam z wolontariuszką. Planuję po niego pojechać jutro. Do poniedziałku mój rezydent może siedzieć u mojego faceta. Więc przez te kilka dni coś juz pewnie zdziałamy. Kotrk wygladał dość rezolutnie. Rozmawiałam z wolontariuszką i wetką. Pytałam czy to po pp ale powiedziano mi że to raczej od ucha. Spytam mojej wetki jutro jak długo będe musiała mojego rezudenta izolować. Jest szczepiony, ale nie bardzo wiem na co :oops: Jutro sie dowiem. Ehhh chyba musze poszukać czegoś na bazarek :( Załozę jutro małemu wątek.
Obrazek

Miss

Post » Czw sty 07, 2010 23:16 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Ale jeśli byś mogła to wypytaj o Maniusia który siedzi w klatce w Egzotarium. Może z Tobą będą bardziej szczerzy :(
Obrazek

Miss

Post » Pt sty 08, 2010 10:04 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Nie ma sprawy, zadzwoniłam i teraz czekam na telefon. Nie wiem dokładnie o której to będzie, ale skoro jesteś zdecydowana że go zabierasz :1luvu: , to informacje o kotku chyba już tego nie zmienią. Myślę, że mogą to byc dokładnie te informacje, które otrzymałaś.

Jest taki wątek na kociarni chyba o kotce Taszce, która ma zaburzenia neurologiczne po panleukopenii, możesz napisać do Safii PW i dowiedzieć się jak to sie dokładnie objawia, albo poczytaj na wątku viewtopic.php?f=13&t=99975&start=435

Myślę, ze taki kontakt z doświadczonymi forumowiczami może Ci bardzo pomóc.
Tu jest wątek o Mikołajku.
viewtopic.php?f=1&t=102042&hilit=Miko%C5%82ajek&start=510

A jak założysz mu wątek i wstawisz np filmik, to pewnie nie opędzisz się od rad i porad :mrgreen:

Anda

Post » Pt sty 08, 2010 12:07 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

To szybko , bo musze pędzić .....

do Turki pojechała burasia ze sklepu Zoo , ale żadna z tych ,które są na zdjeciach.Jak pojechałam to okazało się , że jest jeszcze jedna burasia :( Nietrafiony prezent gwiazdkowy :(
Burasia śliczna , bo w kółka :) Wziełam ją tylko dlatego , że była najbardziej oswojona , bo pozostałe są niestety , pomimo długiego już pobytu w sklepie, dzikie :(
Jedna w ogóle nie daje się złapać , druga - jak się mocno przytrzmya i głaszcze to siedzi na kolankach .....
W domku jdst 3-letni chłopiec...Malutka kicia tylko troszeczkę była przestarszona - po 10 minutach zaczełą zwiedzać domek .
Domek wydaje sie ok. Pani powiedziała , że kotki nie będą wypuszczać , bo boi się , że ucieknie , ale tam jest fajny teren , naprawde bezpiecznie , namawiałam na wypuszczenie po sterylce :)W sterylce mam pomóc, więc będę monitorować ...
Zawiozłam 1,5 kg torbę karmy puriny cat chow , pan kupił pudeło kit kata :roll: Zostali uświadomieni , nie mieli pojęcia, że whiskas i kk to niezbyt dobre karmy .... "bo przecież rekalmują"

Duża kocica jest biało- bura , nie jest tricolorką , ale jest ślicznie umaszczona , te plamki na pysiu :1luvu:
Jest grubiutka , ale wg mnie to nie ciąża , bo cycuszki maleńkie - ledwo wyczuwalne ....
Fajna , całkiem oswojona , ale nie bardzo lubi być na razie rękach - denerwuje się , jakby miała jakieś złe doświadczenia ...
alebez wątpienia , pomimo swojej najmniej poażanej , dwukolorowości biało-burej , jest naprawdę piękna :)

--------------------------------------------------------------------------------

I teraz troszkę gorsze wieści .
Dr Balicki mnie wczorja nastraszył ,co do Spikego ....Ta białą plamka w czku to nic dobrego :( Sugerował wykonanie testów :(
Został dokładnie przebadany , kilkoma fajnymi sprzętami, m.in. miał komputerowe badanie dna oka ....
Na razie badanie dna oka nie wykazało żadnych poważnych zmian , więc dostaliśmy leczenie kroplami na 3 tygodnie ....Dwa rodzaje kropli zapuszczane w odstępach 5 minutowych 5 razy dziennie :roll:
Na razie testów nie robię , czekam na wyniki leczenia......staram sie nie panikować ..... Zamierzam zbadać mu koopę ...

Kaszmirowe oczka troszkę lepiej , ale leczymy dalej , tym samym zestawem kropli czyli 3razy dzeinnie 3 rodzaje kropel w odstępach 5-ciomonutowych .... :roll:

Obecnie nie robie nic innego tylko biegam i zapuszczam krople kotom przez cały dzień :(To jest prawie niewykonalne ,zwłaszcza , że trzeba przestrzegać tych 5-ciomiutowych odstępów , bo krople zapuszczane jedne po drugich wypływają z oczu :(
Część kropli musi być też w lodóce i to też jest fajne utrudnienie ....
Nie wspomnę o tym , że zakażdmy razem muszę się oszarpać z obydwoma kotami ...:)
Dziś Spike zrobił mi przepiękną dziarę na dekolcie , myśłe , źe jakby to było w lecie , to nie uszłoby to mu na sucho ;)

Uciekam , błagam o kciuki za Spikusia ......żeby ot nie było żadne świństwo ...
Kły mleczne już mu wypadły , ma piękne wielkie zębiszcza , ale malutki jest , że ho ho ...
On ma ponad 5 mies. na pewno , a wygląda na 3 może 3,5 ....

Tiger_

Od: Czw sie 17, 2006 10:15

Post » Pt sty 08, 2010 12:16 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

:ok: :ok: :ok:
i czekam na wieści

Anda a jak Jasiek - szaleje?
Azunia 07.07.07[*]
Józefina i DT - wątek - viewtopic.php?t=61536

Poka

Od: Sob lut 10, 2007 16:47

Post » Pt sty 08, 2010 12:18 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Tiger_ pisze:Dr Balicki mnie wczorja nastraszył ,co do Spikego ....Ta białą plamka w czku to nic dobrego :( Sugerował wykonanie testów :(
Został dokładn

Czyżby na...FIP... :?: 8)
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Pt sty 08, 2010 12:46 Re: *LT*wszystkożerny:(Spike, Brunia, piekna poraniona Sam i in

Poka pisze:Anda a jak Jasiek - szaleje?

Nie, niestety nie szaleje już. :roll:
Po tym rzyganiu, apetyt gorszy. Jasio głównie spi. Chociaz rano dzisiaj zjadł i to nawet sporo.
Gdzieś koło 6 tej obudziło mnie jego pokasływanie.
takie pokasływanie jakby robalowe ??
Powinnam znowu pójść do weta żeby go posłuchał.
Myslę, że to nie jest bakteryjne bo po 10 dniach silnego antybiotyku to chyba niemożliwe.

Co do Maniusia ze schronu - trwa łapanie dr Oli.
Na razie wiem tyle, ze kocio jest ulubieńcem w schronie. Był bardzo chory, teraz jest lepiej i ponoć będzie jeszcze lepiej.
Wszystko o nim wie dr Ola.

Kciuki wielkie za Spajka. :ok:

Anda

[poprzednia][następna]