Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 06, 2010 21:25 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Ano, zima.
Obiektywnie rzecz biorąc, jak dziś wędrowałam z psami przez ośnieżony las, to pięknie było... W mieście ta cholerna sól mnie dobija, a moje buty dobija jeszcze bardziej. O umierających drzewach już nawet nie mówię.
Dla zwierząt ciężki czas, wiem...
Pozdrawiam ciepło.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Śro sty 06, 2010 23:00 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

ania c pisze:Nigdzie nie ma mojej Mróweczki. :cry: Wiem, że już się nie z najdzie ale chociaż niech pamięć o niej pozostanie

Masz rację Aniu c. Zabrakło Mróweczki, zabraklo Filipka. Wszyscy o nich pamiętamy. Będziemy pamiętac zawsze. Kiepsko sie dzisiaj czuję, zreszta już od dawna, i zrobienie tak bardzo szczegółowego zestawienia to teraz dla mnie wyczyn. Tym bardziej, ze zestawienie musiało objąć równierz nasze kotki w Vivie. Pamiętamy Aniu c. Kto mogłby zapomnieć o naszej Kochanej, uroczej i naprawdę wyjątkowej Mróweczce czy Filipku który nie raz rozrabiał i to ostro....Wszyscy pamiętamy jak nam obsiusiał Ramonę.
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw sty 07, 2010 12:00 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Witam w nowym roku!!! Po wielkich bojach z netią mam net :D

Ola zaraz piszę do Izy żeby wysyłała do mnie teraz info i zdjęcia :) Przepraszam, że zostałaś sama ale na pewne rzeczy nie mamy wpływu niestety :evil:

Zbiórka na moim koncie jest na razie jak najbardziej aktualna. Wszystkich zainteresowanych którzy jeszcze nie mają mojego konta a chcieli by pomóc proszę o PW

Ostatnio podawałam wpłaty do 17.12 i teraz uaktualnie o nowe

22.12 Anakolada 20,00
23.12 Wiora 30,00
05.01 Aglo 50,00
05.01 Małgosiab 40,00
07.01 Bemka 8,00

daje to kwotę 148zł Pięknie dziękujemy!!!!!!!

Jeżeli kogoś pominęłam lub wkradł się gdzieś błąd to proszę prostować :)

Rozliczenie z poprzednich wpłat widzę podała Iza to chyba nie będę się powtarzać

Iza piękne zdjęcia mojej kociczki :1luvu: :1luvu: Dziękuję!!!
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Czw sty 07, 2010 13:30 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Przypomnę o zbiórce :)

Przyjmiemy z wielką radościa używane kocie drapaczki, posłanka, zbędne kryte kuwetki, wiklinowe koszyczki czy legowiska, miseczki czy co tam innego macie i moglibyście nam ofiarowac. Będziemy chcieli wiosną zrobić remont kocich dwóch pokoi, zmienić wykładzinę na nową. Mamy kupioną nowa gruba wykladzinę linoleum, która zakupiliśmy ponad trzy lata temu. Chcielibyśmy urządzić tak, żeby kociaki miały fajnie, przestrzennie i czysciutko. Prosimy o wsparcie w postaci w/w rzeczy, jak i chodniczkow czy innych rzeczy, które moglibyście oddać tutaj dla nas. Będziemy bardzo bardzo wdzięczni.

Jednoczesnie przypominam ze nadal trwa zbiorka na karmę, która zakupuje dla nas Iwetka. To fantastyczna karma, kociaki wcinają jak szalone. Cena rewelacyjna. bardzo prosimy o chociaż drobne wpłaty. Pomożcie przetrwać nam tę zimę. Nastepna może już bedzie lżejsza. Postaramy sie do niej lepiej przygotowac w tym roku. Pozdrawiam was Kochani i prosze pamiętajcie o nas.
Obrazek--

nifredil

Post » Czw sty 07, 2010 14:32 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Witam Serdecznie Dziewczyny. Marznę okrutnie. Cieżka ta zima dla mnie nawet nie wiecie jak bardzo. Dla kociakow chyba zdecydowanie lepsza bo wiele z nich ma dobry humor, świetny apetyt i nie widze jakoś specjalnie wsrod nikogo oznak kk. Trzymaja sie świetnie równierz nasi Koci Seniorzy. Wprost fantastycznym zdrowiem cieszy się nasz Weteran Boguś, Stelcia, Szarusia, Rybcia, Buba , Fela i inne starsze kotki a takich u nas sporo.Gacusia trafil wyjatkowo wiosenny nastroj i znow molestuje Kicie Babelek. Co dziwniejsze molestowania domaga sie rownierz Wysterylizowana Dorcia. Cóz.... niektorzy lubią te zabawy w śniegu. No Stelcia to nawet bardzo bardzo lubi sobie pofiglowac i podroczyć sie z Bogusiem czy Dyziem.

Nadal niestety nie ma Maciusia. Znow wczoraj chodzilam wolałam. Martwię sie. Bardzo.

Bardzo martwi mnie równierz ze juz nie pojawił się Kapselek i niestety w tym przypadku mozemy sugerowac jego odejscie. Był kilka dni w mojej altance. Dostawał leki i niestety skoro sam odszedł to moze oznaczać....
Tu prosze o Twoja opinię Aglo. Chcę poznać Twoje zdanie i co dalej robimy w tej sytuacji? Poczekamy? Myśle ze za kilka dni trzeba umieścić Kapselka w kotkach ktore odeszły za TM. jaki był jego stan wiemy. Był zły.Dałam leki, dałam mu dużo ciepła w altance. Dałam cieply kocyk w którym siedział opatulony. W sytuacji tak powaznej mogliśmy czekać na poprawe sytaucji ale nie ukrywam ze Kapselek dotarl do nas zbyt pożno. Gdyby przyszedl wcześniej byloby inaczej. W ubieglym roku przez tydzień byl leczony na kk i pieknie sie wyleczyl, wygrzal, podtuczyl a nawet potem ładnie bawil. Towarzyszył odchodzącej za TM Kuleczce. Wszyscy pamietamy.Byl z nami ponad trzy lata. Daliśmy mu cieplo, pelna miske, głaski i opieke. To kociak po Kulce. jaka chorowita byla Kulka wszyscy wiemy. częste porody, porzucanie kociakow przy studni bo kotka nie miala pokarmu, krwawienie z drog rodnych, bardzo czeste rujki. To wszystko zanim poznalam i wysterylizowalam Kuleczke. Tak Kuleczka zyla przez kilka dobrych lat.Potem rownierz i ona troszke odżyla, miala u nas cieply kat i pełną miseczke.Jednak Kapselek byl ostatnim dzieckiem Starej Kuleczki wiec i to moglo miec niemały wpływ na stan jego organizmu. Zatem czekamy na Twoją decyzje Aglo. Ja myśle że poczekajmy kilka dni tydzień dwa?Jak uwazasz?

Pozdrawiam Serdecznie Dziewczyny i Pieknie Dziękuję że JESTEŚCIE. :D

Obrazek--

nifredil

Post » Czw sty 07, 2010 15:03 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

zima nie odpuszcza w tym roku.
a ja siedze i mysle :roll: i dlubam :roll:
i chyba jakies voodoo zaczne 'uprawiac'co by ta zime w cholere jasna poslac :evil:

pewnie ze pamietamy o Filipku :cry: moj pierwszy adoptus wirtualny-taki piekny byl :cry: i o Pysiolku :cry: i o Okruszku :cry:
no i sie zdolowalam :placz:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw sty 07, 2010 15:09 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Wiora :( Moja Malwinka i Ida :( Jak czytałam ten post co Iza pisała o zaginionych to aż się serce kroiło....

Ale dla poprawy nastroju wkleję optymistyczne wieści od Izy

Dziewczyny dzisiaj dwie Bardzo Dobre Wiadomości. :D Pierwsza to taka ze dotarł do nas sprzęt od Ja-By. Piekne, Piekne dzieki z Całego serca. Sliczna tapetka.Zapakujemy tylko Mozille i bedziemy działać. Janeczko Kochana jesteś :1luvu: .Nie chce nawet pytać o koszty wysyłki bo to chyba byl prawdziwy koszmar....sprzęt waży i ekspresowo dotarl wczoraj popołudniu.

Druga to taka że dostalismy dzieki Wsparciu Vivy i Naszych Cudownych Wirtualnych Opiekunów :1luvu: 2 worki Puriny. Jesteśmy bardzo szczęśliwi. Okrutnie potrzebowaliśmy tej suchej karmy. Pięknie dziękujemy z Całego Serca.
Obrazek--

nifredil

Post » Czw sty 07, 2010 15:34 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

no takie newsy to mozna czytac :mrgreen:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Czw sty 07, 2010 15:55 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Poczekajmy jeszcze troszkę z żegnaniem Kapselka, ale w zaginionych można go umieścić, potem, jak się nie pokaże, wśród Kotków za TM...

Póki tli się nadzieja...

A jeśli odszedł, to mu przynajmniej ciepło było...Jeśli tak będzie, to ja zaopiekuję się kolejnym kociaczkiem...

A Boguś ma się dobrze??

Pozdrawiam popołudniowo

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Czw sty 07, 2010 17:23 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Nifredil wróciła , Iza ma kompa i ja też wróciłam do świata wirtualnego :D
Nareszcie jestem mobilna :ok:

Ola, zrzuć na mnie trochę roboty :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw sty 07, 2010 18:14 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

A co, taka byłam beznadziejna jako serwis informacyjny? :D

Iwetko, jasne, podzielimy się robotą i będzie szło migiem :) Dziękuję!

Wróciłam do pracy i znów mam tak, że najczęściej w ciągu dnia nie bardzo mam jak wejść na forum. Ale to się wkrótce zmieni, dostałam własne biuro 8) , które nawet okno posiada :ryk:
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Czw sty 07, 2010 18:29 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Afatima pisze:A co, taka byłam beznadziejna jako serwis informacyjny? :D

Iwetko, jasne, podzielimy się robotą i będzie szło migiem :) Dziękuję!

Wróciłam do pracy i znów mam tak, że najczęściej w ciągu dnia nie bardzo mam jak wejść na forum. Ale to się wkrótce zmieni, dostałam własne biuro 8) , które nawet okno posiada :ryk:

Byłaś, przepraszam, jesteś rewelacyjna :ok: ale boję się, że możesz się wyeksploatować i co wtedy zrobimy? 8)
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw sty 07, 2010 18:31 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Zgadzam się z Iwonką... i gratuluje okna :D
Obrazek--

nifredil

Post » Czw sty 07, 2010 18:42 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

Ufff cieszę się że sprzęt dotarł, denerwowałam się bardzo.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Czw sty 07, 2010 19:09 Re: Widzę, czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Pomóż

nifredil pisze:daje to kwotę 148zł Pięknie dziękujemy!!!!!!!

Ponieważ wypłata na moim koncie pojawiła się w tym m-cu wcześniej niż zwykle dorzuciłam przed chwileczką jeszcze 25zł :ok:
Balbinka => ObrazekCelinka => Obrazek Obrazek

bemka

Od: Śro wrz 23, 2009 22:38

[poprzednia][następna]