Zwyrodnialcy podpalili kota - jak wyrwać chwasty?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto sty 05, 2010 17:47 Zwyrodnialcy podpalili kota - jak wyrwać chwasty?

Dzisiejszy "Fakt": http://www.efakt.pl/Kto-pastwi-sie-nad-kotami-,artykuly,60957,1.html

W takich chwilach gorąco pragnę kodeksu Hammurabiego :evil: Gówniarze, jeśli zostaną skazani, dostaną pewnie wyrok w zawiasach, choć jako niepełnoletni to raczej poprawczak, wyjdą z niego jeszcze gorsi, będą się smiali w nos wszystkim. Dlaczego jak śmieć odbierze życie, dostaje 2 lata, dlaczego jak ja zabiłbym takiego śmiecia -dostałbym 25 lat. Gdzie tu jest sprawiedliwość :evil:

Czy można gdzieś wystapić z żądaniem surowego ukarania sprawców, jakaś petycja czy coś, może ktoś z lokalnej instytucji prozwierzęcej jako oskarżyciel posiłkowy :?: Jak wyrwać takie chwasty :?: :evil: Hammurabi, wróć :!: :!:

Kompletny dół psychiczny :evil: :evil:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto sty 05, 2010 17:52 Re: Zwyrodnialcy podpalili kota - jak wyrwać chwasty?

MASAKRA :(

ale i jednoczesnie nie do obalenia argument przeciw wypuszczaniu kotów !

biedna koteczka :( :(

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Wto sty 05, 2010 18:04 Re: Zwyrodnialcy podpalili kota - jak wyrwać chwasty?

Nie wiem, czy nie dałoby się dowalić oskarżenia o narażenie życia i zdrowia mieszkańców, skoro kot jeszcze płonący wskoczył do mieszkania i mógł zaprószyć ogień... Plus oskarżenie cywilne ze strony włascicieli kota po wygranej karnej (o znęcanie) o zadośćuczynienie za utracone mienie. Przy czym wartość kota należałoby oszacować na podstawie poniesionych na niego nakładów- szczepienia, leczenia, karma, plus oczywiscie leczenie, eutanazja itd.
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Wto sty 05, 2010 18:06 Re: Zwyrodnialcy podpalili kota - jak wyrwać chwasty?

... brak mi słów, aż odpaliłam papierosa. Dla mnie nie ma róźnicy czy krzywdzony jest człowiek czy zwierze. Czy jest to bita przez męża żona czy skopany pies. Człowiek który świadomie znęca się nad słabszą istiotą nie jest zdolny do funkcjonowania w społeczeństwie. Dziś podpalił kota, jutro dokuczy starszej osobie, a za kilka lat będa mówić w telewizji o skatowanym niemowlaku. Sprawy znęcania sięnad zwierzętami powinno traktować się jak przemoc wobec dzieci. Wydaje mi się że często pada na zwierze, bo nie ma nikogo słabszego w otoczeniu w danej chwili. Jeśli byłoby to dziecko, to zapewne ono by było ofiarą. W moim otoczeniu są ludzie którzy nie lubią zwierząt. Nie lubią i koniec, ale nie lubić tez można kolegi z pracy. I tak samo jak nie potrącą samochodem kolegi, tak nigdy nie dopuściliby się skrzywdzenia zwierzęcia. I tak samo te przypadki szokują ich jak i mnie. Wydaje mi się że skłonnośc do krzywdzenia słabszych to jest jakieś upośledzenie umysłowe :!:
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Wto sty 05, 2010 18:17 Re: Zwyrodnialcy podpalili kota - jak wyrwać chwasty?

Miss, myślę że to nie ta kolejność... Sądzę że łatwiej skopać zwierzę niż dziecko czy staruszka bo za dzieckiem czy staruszką stoi system prawny, a o zwierzaka... Nawet jak się upomną to z jakim skutkiem? Tu się udało, złapali gnojków, ale ile zwierząt ginie. Bo co? Bo w najgorszym razie dostaną "zawiasy"? Zaraz ktoś wyskoczy z "niską szkodliwością społeczną" i oprze temat o "młody wiek oskarżonych". Znam ludzi (znałam, już nie znam) którzy mówili że jak na drodze widzą psa to hamują, jak kota, to jeszcze skręcą żeby trafić. Zawodowi kierowcy nota bene. Tak, ścigać, ale karać, a nie grozić paluszkiem. Nasze prawo póki co najwyżej potrząsa rózgą.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Wto sty 05, 2010 18:30 Re: Zwyrodnialcy podpalili kota - jak wyrwać chwasty?

Szkodliwośc takiego czynu jest ogromna! Dlatego że to tylko krok numer 1, a jaki będzie nr 2? Dlaczego wymiar sprawiedliwości nie widzi, że to jest po nitce do kłębka? Że od tego się zaczyna. Człowiek, bez względu na wiek, który podpala zwierzę żeby popatrzeć jak cierpi albo nie wiadomo po co, jest NIENORMALNy i stanowi zagrożenie dla otoczenia. Jeśli chłopcy są tacy młodzi i więzienie to dla nich zbyt surowa kara, to powinno sie ich wysłać na TERAPIĘ! Razem z rodzicami zresztą.
Obrazek

Miss

Post » Wto sty 05, 2010 18:34 Re: Zwyrodnialcy podpalili kota - jak wyrwać chwasty?

kinga, najgorsze w tym wszystkim jest to że ja czy Ty, nie możemy z tym nic zrobić :cry:
Obrazek

Miss