W-wa. Pers zdrowy, 8 lat. Umowa odstraszyła...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 04, 2010 22:51 Re: W-wa. Pers zdrowy, 8 lat, potrzebuje DT na 5 miesięcy!!!

Ktokolwiek weźmie tego kota na tak długi tymczas powinien spisać umowę o powierzeniu kota pod opiekę.
Z ustalonym terminem, z ustalonym wynagrodzeniem i wpłatami na utrzymanie kota, z decyzją kto pokrywa, ew.zwraca koszty leczenia, z przeniesieniem praw do decydowania o leczeniu na tymczasowego opiekuna itd.
I co z kotem gdy właścicielka nie odbierze go w ustalonym terminie.

Wszystko może się zdarzyć, lepiej jest mieć jasno na papierze określone.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pon sty 04, 2010 23:02 Re: W-wa. Pers zdrowy, 8 lat, potrzebuje DT na 5 miesięcy!!!

MariaD pisze:Ktokolwiek weźmie tego kota na tak długi tymczas powinien spisać umowę o powierzeniu kota pod opiekę.
Z ustalonym terminem, z ustalonym wynagrodzeniem i wpłatami na utrzymanie kota, z decyzją kto pokrywa, ew.zwraca koszty leczenia, z przeniesieniem praw do decydowania o leczeniu na tymczasowego opiekuna itd.
I co z kotem gdy właścicielka nie odbierze go w ustalonym terminie.

Wszystko może się zdarzyć, lepiej jest mieć jasno na papierze określone.

Potwierdzam..
To właśnie Maria mnie namówiła na zawarcie takiej umowy z Basiąo w sprawie Maszki..
i jestem jej za to bardzo, bardzo wdzięczna.. :1luvu:
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Wto sty 05, 2010 10:31 Re: W-wa. Pers zdrowy, 8 lat, potrzebuje DT na 5 miesięcy!!!

A czy mogę prosić o wzór takiej umowy? Bo szczerze mówiąc nie pomyślałam o tym :oops:

I rąbnęłam się, kobieta wyjeżdża na maks pół roku.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto sty 05, 2010 11:37 Re: W-wa. Pers zdrowy, 8 lat, potrzebuje DT na 5 miesięcy!!!

Ja nie mam, dyktowałam aamms z głowy najważniejsze punkty. :oops:

Jak już jesteśmy przy papierach to przejmując kota od kogoś na dobre (odbierając/wykupując np. od pseudohodowcy) warto mieć przygotowane i podpisane przez oddającego zrzeczenie sie praw do kota.
Mnie sie to bardzo przydalo przy Balbinie, bez tego świstka nie odebralabym jej z lecznicy i prawdopodobnie zostałaby uśpiona, bo watpię by właściciel chciał się drugi raz fatygować na SGGW.
Taki dokument zapobiega odebraniu kota przez poprzedniego właściciela: "bo mi sie odwidziało", "bo dzieci płaczą", "bo to kot córki a ona się rozmyśliła" - po jego odchuchaniu i wyleczeniu.

Wystarczy jedno zdanie:

"Niniejszym zrzekam się wszelkich praw do, będącego moja własnością, kota ......... (dane kota) na rzecz .......... (dane osoby zabierajacej kota).

...........
imię, nazwisko, podpis właściciela
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Wto sty 05, 2010 15:45 Re: W-wa. Pers zdrowy, 8 lat, potrzebuje DT na 5 miesięcy!!!

dooopa :( koleżanka nie chce, mój TŻ się nie zgadza :-(,
moja mama bardzo by chciała, ale ma neurotycznego Milusia, który niedawno spowodował, że Plamka musiała zamieszkać u mojej siostry, jako 12-ty kot... I ją i siebie doprowadził do takiego stanu, że szok (Plamka z jakimś paraliżem łapki wylądowała w lecznicy, a Miluś schudł o połowę i stał się bardzo agesywny, A początkowo tak się dobrze zapowiadało, wręcz wzorcowo. Za długo był sam...
Będę pytać dalej.
Maja [2005 - 2017] i Gucio [2007 - 2017], Luśka i Tygrysek
Obrazek Obrazek Obrazek

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=40312
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=67449

Regata

Od: Pt sie 26, 2005 18:46

Post » Wto sty 05, 2010 20:14 Re: W-wa. Pers zdrowy, 8 lat, potrzebuje DT na 5 miesięcy!!!

podrzucę..
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto sty 05, 2010 22:58 Re: W-wa. Pers zdrowy, 8 lat, potrzebuje DT na 5 miesięcy!!!

:( :( :(

Jana

Post » Śro sty 06, 2010 13:50 Re: W-wa. Pers zdrowy, 8 lat, potrzebuje DT na 5 miesięcy!!!

I co nadal nic ? Może jednak kobieta sie zgodzi na domek poza warszawa?

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Śro sty 06, 2010 21:35 Re: W-wa. Pers zdrowy, 8 lat, potrzebuje DT na 5 miesięcy!!!

:!:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto sty 12, 2010 12:37 Re: W-wa. Pers zdrowy, 8 lat, potrzebuje DT na 5 miesięcy!!!

Informacja o umowie odstraszyła opiekunkę Nikifora :roll: Kot trafił do jakiegoś domu pod Warszawą, gdzie już bywał wcześniej, tylko zawsze wracał ze świerzbem.

A w razie czego - mam umowę, sama ją pisałam, więc może być koślawa, ale baza jest :wink:

Jana

[poprzednia]