Julka (2009) i Romek (2011) - wspólny dom i wątek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 01, 2010 17:00 Re: Nasza mała "córeczka" - JULKA ;)

Vega 36, czy nie odczuwasz, że Duzi zupełnie zwariowali na punkcie Julci?Lepiej już być nie może. :1luvu:

grajda

Od: Pt mar 13, 2009 9:06

Post » Pt sty 01, 2010 18:24 Re: Nasza mała "córeczka" - JULKA ;)

Sądzę, że na razie mimo wszystko my jesteśmy Juleńką bardziej zachwyceni, niż ona nami :lol: ale trzeba dać jej czas. Ucieka mniej, ale wciąż ucieka. Do następnego Nowego Roku na pewno się oswoi :P Tymczasem pierwszą swoją noc sylwestrową zniosła... wręcz ignorancko, w ogóle nie przejęła się wybuchami za oknem i słusznie.(swoją drogą to kolejne podobieństwo do Lulu, która rok temu też spała i w ogóle nie reagowała na hałas)
Dziękuję wszystkim za odwiedziny i życzenia i oczywiście Wam także życzymy najlepszego!
Pierwszy dzień 2010 r. minął kici spokojnie, prawie cały przespała, za to noce ma bardzo intensywne: buszuje i bawi się wszystkim, czym się da ;-) Królują sznurówki i wszelkie paski, oraz piłeczka, no i myszka... ;)

dorota_d

Od: Wto wrz 23, 2008 20:40

Post » Sob sty 02, 2010 12:06 Re: Nasza mała "córeczka" - JULKA ;)

A to uparciuch mały!Nocny marek. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

grajda

Post » Sob sty 02, 2010 12:47 Re: Nasza mała "córeczka" - JULKA ;)

grazyna mizera pisze:Vega 36, czy nie odczuwasz, że Duzi zupełnie zwariowali na punkcie Julci?Lepiej już być nie może. :1luvu:

Dlatego tak mi się podoba ten wątek :lol: Szczęśliwa kota z cieszącymi się nią Dużymi :lol:

Kupiłam swoim pod choinkę taką zabawkę: http://animalia.pl/produkt,15816,47,Cat ... C4%85.html Koty szaleją przy niej :ryk:
Porobiłam trochę fotek, ale to wątek Juleczki, więc nie chcę zaśmiecać.

Juleczka jest prześliczna. :1luvu: Niedługo całkiem się oswoi, będzie mruczeć Dużym swoje mruczanki - kołysanki :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Sob sty 02, 2010 21:38 Re: Nasza mała "córeczka" - JULKA ;)

vega36 pisze:Kupiłam swoim pod choinkę taką zabawkę: http://animalia.pl/produkt,15816,47,Cat ... C4%85.html Koty szaleją przy niej :ryk:

Niezły prezencik, nietani ;)

dorota_d

Post » Nie sty 03, 2010 15:33 Re: Nasza mała "córeczka" - JULKA ;)

Julciu , pokaż jaka umiesz być słodka. Oni cię tak kochają! :1luvu:

grajda

Post » Pon sty 04, 2010 7:04 Re: Nasza mała "córeczka" - JULKA ;)

Wczoraj minął tydzień Julki w nowym domku, tym samym był to pierwszy przełomowy dzień, w którym to ona zaczęła przychodzić do nas, a nie my ganialiśmy za nią. Wcześniej to zazwyczaj ja brałam ją z posłanka i sadzałam na sofie obok nas, wczoraj już sama wskakiwała i zaraz zaczynała się miziać. To chyba dość szybko. Poza tym już się umie porozumieć ze mną, gdy czegoś chce. Np. wczoraj rano wypadło mi z glowy, żeby sprzątnąć jej siuśki z kuwety po nocy. W dzień kilka razy dreptała do łazienki, gdzie stoi kuweta, podchodziła do niej i zawracała. W końcu poszłam sprzątnąć i zaraz kota wskoczyła do niej i zostawiła prezencik ;) Wszyscy wiedzą, że tak jak dzieci lubią się załatwić w czystą pieluchę, tak dla kotów najwygodniejsza jest świeżo uprzątnięta kuweta :lol:
Z moich obserwacji dodam, że Julka je stosunkowo mało mokrej karmy, zdecydowanie bardziej woli suchą, którą wymiata z miseczki w tempie ekspresowym. Pije oczywiście adekwatnie dużo. A i jeszcze to, że niedomywa pupska :P tzn. ona ma takie śmieszne futerko, mięciusieńkie jak pers i na pupci ma jakby dłuższe; już 2 razy się zdarzyło, że nie domyła pupy i biegałam za nią z chusteczką, bo miała niespodziankę przylepioną do kupra :lol: A tak w ogóle to anioł, nie kot (tfu, tfu, na razie nic nie zniszczyła, a pamiętam poprzednie koty, gdy były małe...).
Zadania na najbliższy czas: delikatnie przekonać Julkę, że w trakcie zabawy z ludzką ręką zęby i pazury się chowa ;)

dorota_d

Post » Pon sty 04, 2010 11:17 Re: Nasza mała "córeczka" - JULKA ;)

Dorotko serdeczne gratulacje! :D

Julka jest śliczna! :1luvu:
Obrazek

maggia

Od: Sob gru 02, 2006 12:13

Post » Pon sty 04, 2010 13:52 Re: Nasza mała "córeczka" - JULKA ;)

Te pazurki to pewnie dlatego , że ona głupiutka traktuje Was jak drugiego kotka do zabawy. :ryk:

grajda

Post » Pon sty 04, 2010 16:09 Re: Nasza mała "córeczka" - JULKA ;)

Obrazek

dorota_d

Post » Pon sty 04, 2010 22:38 Re: Nasza mała "córeczka" - JULKA ;)

Śliczne zdjęcia :D
Rozumiem, że koteczka nie zmieni imienia, pozostanie Julką?
Obrazek

"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde

anova

Od: Śro lis 02, 2005 14:33

Post » Pon sty 04, 2010 22:42 Re: Nasza mała "córeczka" - JULKA ;)

Śliczna puszysta JuLuLcia
:1luvu: :1luvu: :love: :love:

a jak relacje z drugą, większą córeczką?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Wto sty 05, 2010 6:49 Re: Nasza mała "córeczka" - JULKA ;)

anova pisze:Rozumiem, że koteczka nie zmieni imienia, pozostanie Julką?

Nie mamy powodu, by zmieniać jej imię :)
ruru pisze:a jak relacje z drugą, większą córeczką?

Córka w kici zakochana, ale to - jak już pisałam - wielka miłośniczka kotów; bylo wiadomo od początku, że wybuch milości będzie duży :lol:

dorota_d

Post » Wto sty 05, 2010 13:34 Re: Nasza mała "córeczka" - JULKA ;)

dorota_d pisze:

To się bardzo cieszę, bo to ja jej imię wymyśliłam :D :D :D
No i łapałam malutką i jej siostrę Karolcię na Dębinie.
Proszę ją ode mnie wygłaskać, cieszę się ogromnie, ze tak dobrze trafiła :1luvu:
Obrazek

"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde

anova

Od: Śro lis 02, 2005 14:33

Post » Wto sty 05, 2010 14:10 Re: Nasza mała "córeczka" - JULKA ;)

anova pisze:
dorota_d pisze:

To się bardzo cieszę, bo to ja jej imię wymyśliłam :D :D :D
No i łapałam malutką i jej siostrę Karolcię na Dębinie.
Proszę ją ode mnie wygłaskać, cieszę się ogromnie, ze tak dobrze trafiła :1luvu:

To ona z Dębiny jest? Nie wiedziałam. Czyli niedaleko się przeprowadziła, jak do Lubionia tylko ;)

dorota_d

[poprzednia][następna]