SchronWro zdj.94, DT dla Maćka i DS dla Grey i Silver pilne!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 04, 2010 21:52 Re: SchronWro zdjęcia strona 57

molly88 pisze:
Gibutkowa pisze:Co to jest "watek Lodziowców"? :roll:

Sądze, że o to chodzi iż lodowiec. Lodowiec topnieje gdy sie ociepla a do wiosny jest coraz cieplej wiec prawie go nie ma. Ldowcem tu są koty i im bliżej wiosny to powinno być ich mniej w schronie. Mam racje?

Nie, Lodziowce wzięły się od imienia naszej ulubionej schroniskowej kotki Lodzi, zmarłej tragicznie pod kołami samochodu dostawczego na podwórku schroniska. Po przetrąceniu jej kręgosłupa, kotka miała jeszcze na tyle siły, żeby doczołgać się do swojej opiekunki i umrzeć w jej ramionach. Szukałyśmy jej domu długo, w końcu znalazłysmy wspaniały forumowy domek, który przyszedł po nią akurat tego dnia, kiedy zdarzył się ten wypadek. To była wielka tragedia, dlatego od jej imienia zaczęła się cała akcja adopcyjna, która wymiotła niemal wszystkie koty z tyłu schroniska.
ObrazekSKARBONKA ZAPRASZA!!!

Kicia_

Od: Pt lut 29, 2008 20:33

Post » Pon sty 04, 2010 21:57 Re: SchronWro zdjęcia strona 57

Kicia_ pisze:Może sama się wybierzesz w niedzielę, żeby kogoś wybrać? :wink:

No właśnie chciałam przyjść w tę niedzielę, ale nie wyjszło :?
I jak to tak, czekać? Jeszcze tydzień? ;)

Kicia_ pisze: Widzę, że kotki mają lepsze opisy niż kocurki.

W ogóle mam wrażenie, że dorosłych jest duużo więcej kotek niż kocurków...
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Pon sty 04, 2010 22:01 Re: SchronWro zdjęcia strona 57

molly88 pisze:

Sądze, że o to chodzi iż lodowiec. Lodowiec topnieje gdy sie ociepla a do wiosny jest coraz cieplej wiec prawie go nie ma. Ldowcem tu są koty i im bliżej wiosny to powinno być ich mniej w schronie. Mam racje?

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale się uśmiałam :ryk:
Nie o to chodzi ale to co napisałaś straaaaaasznie mi się spodobało :ryk: :1luvu:

Wątek Lodziowców powstał po tragicznej śmierci kotki Lodzi ['] po którą miał już przyjechać DS a kotka dzień wcześniej
zginęła pod kołami samochodu dostawczego na terenie schroniska :cry:
Pod jej patronatem odbyła się akcja adopcji kotów z tyłu, z resztą bardzo udana :ok:

to ten wątek: viewtopic.php?t=86588
Ostatnio edytowano Pon sty 04, 2010 22:03 przez Agness78, łącznie edytowano 1 raz

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pon sty 04, 2010 22:03 Re: SchronWro zdjęcia strona 57

Kicia_ pisze:
molly88 pisze:

Nie, Lodziowce wzięły się od imienia naszej ulubionej schroniskowej kotki Lodzi, zmarłej tragicznie pod kołami samochodu dostawczego na podwórku schroniska. Po przetrąceniu jej kręgosłupa, kotka miała jeszcze na tyle siły, żeby doczołgać się do swojej opiekunki i umrzeć w jej ramionach. Szukałyśmy jej domu długo, w końcu znalazłysmy wspaniały forumowy domek, który przyszedł po nią akurat tego dnia, kiedy zdarzył się ten wypadek. To była wielka tragedia, dlatego od jej imienia zaczęła się cała akcja adopcyjna, która wymiotła niemal wszystkie koty z tyłu schroniska.

Historii nie znałam, ale rusza za serce.

Może Ty mi powiesz dlaczego pracownicy (mam takie wrażenie) że kurywają fakt że kociaki są jeszcze w tylnej cześci schronu. Pytałam sie kilka osob o ten 2gi barak na tyłach to nikt mi nie potrafil mi wskazać owego miejsca.

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Pon sty 04, 2010 22:04 Re: SchronWro zdjęcia strona 57

Agness78 pisze:
molly88 pisze:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale się uśmiałam :ryk:
Nie o to chodzi ale to co napisałaś straaaaaasznie mi się spodobało :ryk: :1luvu:

Wątek Lodziowców powstał po tragicznej śmierci kotki Lodzi ['] po którą miał już przyjechać DS a kotka dzień wcześniej
zginęła pod kołami samochodu dostawczego na terenie schroniska :cry:
Pod jej patronatem odbyła się akcja adopcji kotów z tyłu, z resztą bardzo udana :ok:

to ten wątek: viewtopic.php?t=86588

No co bardzo podobnie brzmi, koleżanka napisała, że do wiosny ;D jest coraz cieplej i lodowce topnieją i kotow ubywa:D :1luvu:

molly88

Post » Pon sty 04, 2010 22:20 Re: SchronWro zdjęcia strona 57

molly88 pisze:Może Ty mi powiesz dlaczego pracownicy (mam takie wrażenie) że kurywają fakt że kociaki są jeszcze w tylnej cześci schronu. Pytałam sie kilka osob o ten 2gi barak na tyłach to nikt mi nie potrafil mi wskazać owego miejsca.

Odpowiedź jest prosta: kierowniczka pozwala pracownikom na adopcje wyłącznie z baraku, gdzie koty są umieszczone w klatkach, łatwo je obejrzeć i w razie czego złapać, maja swoje numery i łatwo załatwić wszystkie formalności, bo daty szczepień są na kartkach przy klatkach. Adopcje z tyłu są możliwe wyłącznie za pośrednictwem wolontariuszy. Pracownicy z biura nawet nie zaglądają za bardzo na tyły i nie znają tamtych kotów, dlatego my jesteśmy ich jedyną szansą na domy.

Kicia_

Post » Pon sty 04, 2010 22:36 Re: SchronWro zdjęcia strona 57

Własnie mi cos nie grało, bo jak pisałam wczesniej to gosciu wchodził do tego baraku na tylach i zabieral psa bo on normalnie tam sie nimi zajmuje i wyleciał do mnie z tekstem ze on nie wie, a jedyne miejsce gdzie mialy by być koty to własnie tam wiec sie ogromnie zdziwiłam, że nei wie co jest po 2giej stronie baraku... No ale coz :(

molly88

Post » Pon sty 04, 2010 22:45 Re: SchronWro zdjęcia strona 57

Kicia_ pisze:Kruszyna, wybierz trzy koty z Kwarantanny i Trzeciego Pokoju, wrzuć ich fotki i spróbuj zrobić jakiś opis (wiek, stan zdrowia, szczepienia, cechy szczególne, charakter, płeć).

OK. Zajmę się tym jutro, dzisiaj już niestety nie dam rady :(

Mam radosną nowinę - jeżeli dziewczynie z Nowej Soli będzie pasował czwartek, żeby odebrać koty, to je tam osobiście (przy pomocy mojego Małżowina oczywiście ;)) zawiozę :)

Kiciu, czy możemy wykorzystać transportery, które zostawił u Ciebie Klusek? W schronie planujemy być we czwartek około 9, żeby wyjechać najpóźniej o 11. Jeżeli ktoś ma ochotę pomóc, to zapraszam :)

Jest szansa na małe wsparcie do benzyny? :oops: :oops: :oops:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon sty 04, 2010 23:02 Re: SchronWro zdjęcia strona 57

Kruszyna pisze:
Kicia_ pisze:Kruszyna, wybierz trzy koty z Kwarantanny i Trzeciego Pokoju, wrzuć ich fotki i spróbuj zrobić jakiś opis (wiek, stan zdrowia, szczepienia, cechy szczególne, charakter, płeć).

OK. Zajmę się tym jutro, dzisiaj już niestety nie dam rady :(

Mam radosną nowinę - jeżeli dziewczynie z Nowej Soli będzie pasował czwartek, żeby odebrać koty, to je tam osobiście (przy pomocy mojego Małżowina oczywiście ;)) zawiozę :)

Kiciu, czy możemy wykorzystać transportery, które zostawił u Ciebie Klusek? W schronie planujemy być we czwartek około 9, żeby wyjechać najpóźniej o 11. Jeżeli ktoś ma ochotę pomóc, to zapraszam :)

Jest szansa na małe wsparcie do benzyny? :oops: :oops: :oops:

Super!
O transportery najlepiej zapytać jeszcze Kluska, ale jeśli może je zostawić u mnie do piątku, to mam trzy transportery, w tym jeden wielki na dwa koty.

Kicia_

Post » Wto sty 05, 2010 0:27 Re: SchronWro zdjęcia strona 57

cioteczki, pomożecie ???
pilnie szukam kogoś do wizyty w okolicach Strzelina dla małej suczki z Ostródy
wątek -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=105361
Stajesz się odpowiedzialny za to, co oswoiłeś...
Obrazek

lidka_park

Od: Nie lip 26, 2009 12:18

Post » Wto sty 05, 2010 10:07 Re: SchronWro zdjęcia strona 57

Kruszyna, podaj nr konta, wyślę kasę na benzynę.
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Wto sty 05, 2010 10:22 Re: SchronWro zdjęcia strona 57

Feryenne, w czwartek będzie na chwilę Kruszyna, jakbyś chciała wcześniej tymczasa.Chyba,że zdecydowałaś się na kotka od Jessi.
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Wto sty 05, 2010 10:22 Re: SchronWro zdjęcia strona 57

Wądek lodowych Lodziowców odnowię, jak już będę wiedziała, kto jedzie do Nowej Soli.
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Wto sty 05, 2010 11:17 Re: SchronWro zdjęcia strona 57

Dziękujemy Leśnej za pzygotowanie kotów do wyjazdu :1luvu:
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Wto sty 05, 2010 11:37 Re: SchronWro zdjęcia strona 57

a Strzelin? Mamy tak jakiś "swoich ludzi"?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

[poprzednia][następna]