POMOCY!!! Psiarze z Wawy! Na paluchu jej nie ma! Zwiała SM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 03, 2010 22:28 POMOCY!!! Psiarze z Wawy! Na paluchu jej nie ma! Zwiała SM

Z góry przepraszam, że nie na zwierzyńcu ogólnym, ale na Koty zagląda jednak więcej osób. Bardzo pilnie potrzebna pomoc kogoś z Warszawy, kto zna się na psach.

W jednym z opuszczonych garaży przy ZUS-ie niedaleko Huty koczuje suka. Na moje oko laika - owczarek niemiecki, ale się nie znam. Jest tak przerażona, że nikomu nie da do siebie podejść. Reaguje agresją. W sobotę był u niej pan Andrzej - psiarz. Zostawił jedzenie i ogacił jakąś starą szafkę w garażu, żeby miała w miarę ciepło. Jednak nie jest w stanie zająć się nią, ani przyjeżdżać, żeby dokarmiać. Według pana Andrzeja, sądząc po zębach, które bardzo chętnie pokazuje, jest młoda, ok. 1,5-2 lat.
Zima nie ustępuje, pies nie ma tam właściwie żadnej ochrony przed zimnem. Zamieszkała w jednym z opuszczonych garaży, ale pozostałe są jak najbardziej używane. Boimy się, że może spotkać ją coś złego, kiedy będzie warczeć i szczerzyć zęby na użytkowników sąsiednich pomieszczeń.
Potrzebujemy kogoś, kto zna się na psach i mógłby się nią zająć, pomógł zabrać z tego miejsca i znaleźć jakieś bezpieczne lokum.

Wiem, że na miau są osoby, które również udzielają się na dogo. Może ktoś mógłby założyć jej wątek.

Suka broni dostępu do siebie, ale również nie pozwala podejść do miejsca karmienia kotów wolno żyjących, które niedaleko koczują.

Nie wiadomo czy jej agresja nie jest spowodowana faktem, że jest, być może, szczenna i szuka spokojnego miejsca na gniazdo.

Niestety nie znamy się na psach i nie rozumiemy ich zachowań.
Wezwanie straży dla zwierząt i wywiezienie jej do schroniska traktujemy jako absolutną ostateczność.

Oto zdjęcia zrobione w sobotę:

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Czw sty 07, 2010 20:48 przez hanelka, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie sty 03, 2010 22:31 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka w potrzebie!

:!: :!: :!: :!: :!:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Nie sty 03, 2010 22:40 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka w potrzebie!

Dulencjo, już znalazłaś wątek :D
Obrazek

hanelka

Post » Nie sty 03, 2010 22:47 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka w potrzebie!

Znalazłam :1luvu: :1luvu:

Hopamy na górę :ok: :ok: :ok: :ok:

Dulencja

Post » Nie sty 03, 2010 22:58 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka w potrzebie!

:!: :!: :!: :!: :!:

Sunia w potrzebie :!: :!:

Dulencja

Post » Nie sty 03, 2010 23:04 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka w potrzebie!

wrzucilam linka znajomej z dogo :( tylko tyle moglam zrobic i moze jutro odczyta wiadomość bo jej nie ma teraz :ok:
krynia08

Post » Nie sty 03, 2010 23:05 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka w potrzebie!

Hanelko, jesli uznasz, że skontaktujesz się z Diana Malinowską (specjalistka od psów) i jej fundacją, opowiesz i popilotujesz, to na pw prześlę kontakt do niej
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Nie sty 03, 2010 23:12 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka w potrzebie!

krynia08 pisze:wrzucilam linka znajomej z dogo :( tylko tyle moglam zrobic i moze jutro odczyta wiadomość bo jej nie ma teraz :ok:

Dzięki :D
Obrazek

hanelka

Post » Nie sty 03, 2010 23:17 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka w potrzebie!

biedactwo....może ona ma gdzieś dzieci??wygląda na karmiącą ??

podnoszę !!!
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Nie sty 03, 2010 23:21 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka w potrzebie!

kudłata jest, trudno wypatrzyć, ale raczej nie karmi.

dellfin612 pisze:Hanelko, jesli uznasz, że skontaktujesz się z Diana Malinowską (specjalistka od psów) i jej fundacją, opowiesz i popilotujesz, to na pw prześlę kontakt do niej

Jeśli sądzisz, że pani Malinowska będzie w stanie spowodować zabranie psicy z tego garażu i znalezienie jakiegoś bezpiecznego lokum, to chętnie skorzystam. :)
Obrazek

hanelka

Post » Nie sty 03, 2010 23:28 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka w potrzebie!

Pomocy!!!!! Sunia czeka!!!!!!

Dulencja

Post » Pon sty 04, 2010 0:02 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka w potrzebie!

hanelko napisz PW do ulvhedinn ona zna się na piesach, jest też tutaj na miau (jest wolontariuszką psią u nas w schronie i nie tylko). Kobita ma spore doświadczenie w trudnych psich przypadkach. :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon sty 04, 2010 0:33 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka w potrzebie!

Znalazłam.

Niestety za wiele to ja na odległość nie zadziałam, ale zobaczymy... Po pierwsze- czy na dogo już jest wątek? Jak nie to założę.
po drugie- ona na fotkach wygląda niekoniecznie na karmiącą, a jesli jest szczenna to chyba nie bardzo wysoko. Wystraszona jest na bank, i chyba dlatego włąsnie kłapie.
I tu pytanka- czy ona kłapie uciekając, czy ofensywnie- tzn opiszcie mi jej pozycję, kuli sie i uszy po sobie, nogi podkulone, czy stoi na baczność i grozi?
Trudno ocenić jej wielkość, na fotce z człowiekiem wygląda na niedużą, na tej bez- na normalnego ONka. Jak ją oceniacie? Dokąd sięga grzbietem człowiekowi?

Jeżeli ona jest po prostu wystraszona, to warto, żeby ktoś jeden zaglądał do niej częściej, najlepiej ze smakołykami i próbował ją przekonać do siebie. Trzeba gadać dużo i łagodnie nie patrzeć w oczy i nienachalnie się powoli zbliżać. Zupełnie jak do prychającego kota :mrgreen:
Jesli ją zgłosicie "gdzieś", to w Wawie trafi na Paluch, a że ani piękna ani "specjalna", ani miła, to ma szansę utknąć na wieki.... idelany byłby DT, albo tani hotelik.
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pon sty 04, 2010 1:06 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka w potrzebie!

Ulv, dzięki, że zajrzałaś. Jeśli możesz, załóż jej wątek na dogo.
Właśnie pisałam, że karmiąca raczej nie jest, a o tej ciąży, to też takie gdybanie - że może dlatego tak się zachowuje. Wcale nie musi być.
Chodzi nam właśnie o to, żeby znaleźć kogoś, kto zna się na psach i kto się ich nie boi, żeby sukę dokarmić i wyprowadzić z garażu. Pan Andrzej się nie bał i sukę dokarmił. Ja mogę sobie tysiąc razy powiedzieć "nie boję się, nie boję się, nie boje..." a ona i tak wie, że się boję i z podejścia nici :(
Może na dogo znajdziemy kogoś, kto pomoże i fizycznie, i podsunie jakiś pomysł, gdzie ją umieścić. Właśnie o dt nam chodzi najbardziej lub jeszcze lepiej ds. Hotelik odpada, nawet tani, bo finansowe dno... :(
Do człowieka, który się nie boi, zachowuje się tak jak na zdjęciu. Jeśli wyczuje strach staje się bardziej zadziorna. Inna niż pan Andrzej osoba, która na co dzień zajmuje się psami, nie odważyła się podejść. Wielkości jest ONka.
Nie chcemy dopuścić, żeby wylądowała w schronisku, bo przepadnie tam na amen.
W garażu też zostać nie może, bo ktoś gotów zrobić jej krzywdę. I to nie miejsce dla psa.
Obrazek

hanelka

Post » Pon sty 04, 2010 6:05 Re: POMOCY!!! Psiarze z Wawy i ktoś z dogo! Suka w potrzebie!

Poranne hop!!!!!!!!!!!!!!!!

Dulencja

[następna]