Kiwaczek- Wania ma dom :))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 10, 2009 18:56 Re: Kiwaczek- Wania ma dom :))))

świeże wieści od Wani :D
Wania zaliczyła pierwszą kąpiel, na szczęście wylądowała dupcią w wodzie :lol: i nie trzeba było udzielać jej pierwszej pomocy, wystarczyło wytarcie ręcznikiem ...

TZ wymyślił, że to jej kiwanie to jak dopalacz działa, pokiwa troszkę główką i w długą, i jak się człowiek przyjrzy to czasem tak to wygląda, bo Wania kiwa główką tylko wtedy kiedy biegnie za zabawką lub którymś z kocurków...

dziwna rzecz się dzieje natomiast z moim Izydorem, podczas zabawy Zuzek wyśpiewuje Wani takie kocie arie, naprawdę ... na początku myśleliśmy że to Wania tak miaułkoli, ale to nie Wania ... ona się w najlepsze z nim bawi, a on takie dziwy wyśpiewuje, a tak w ogóle to Izydor pozwala jej na wszystko, ostatnio spała mu na głowie 8O taki to mały cudaczek rozrabiaczek
My + Bronek i Izydor i Florka (vel. Wania)

mysza78

Od: Wto sty 16, 2007 11:11

Post » Wto lis 10, 2009 20:08 Re: Kiwaczek- Wania ma dom :))))

:D
no i super, Wania sie rozkręca

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lis 10, 2009 20:22 Re: Kiwaczek- Wania ma dom :))))

mysza78 pisze:TZ wymyślił, że to jej kiwanie to jak dopalacz działa, pokiwa troszkę główką i w długą, i jak się człowiek przyjrzy to czasem tak to wygląda, bo Wania kiwa główką tylko wtedy kiedy biegnie za zabawką lub którymś z kocurków...

ze tez ja na to nie wpadłam :ryk:
faktycznie Wania ma w główce opcję nakręcania :lol:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Śro lis 11, 2009 20:07 Re: Kiwaczek- Wania ma dom :))))

Odwiedziłam dzisiaj Wanie :D
Oczywiscie olała mnie całkowicie :twisted:

alez ma Waniuszka fajny dom :1luvu:
ludzie do kochania, dwóch przystojnych kolegów do zabawy, drapak po sam sufit.
Wania oczywiscie udawała, ze jest grzecznym kotkiem i cała moją wizytę spała.
Aniołek z Ciepłą Dupką :twisted:
Obrazek

tangerine1

Post » Czw lis 12, 2009 19:06 Re: Kiwaczek- Wania ma dom :))))

Tangerine, Wania całe wczorajsze popołudnie była spokojna jak Aniołek, nawet sprawdzałam czy aby wszystko OK u niej :) miała chyba taki dzień, spała i tylko boczki zmieniała...
zapomniałaś dodać, że kiedy zażartowałaś że zabierzesz Waniuszę z powrotem to najbardziej oburzył się Izydor...ojoj chyba mi się kocurek zakochał 8)
ale apetyt to ma niesamowity, to taki mały koci odkurzacz, ciapie wszystko - ciastko orzechowe, sałatkę warzywną - dziś mi porwała pierożka tortelini i go oczywiście zjadła 8O
ale mi się podoba to określenie Aniołek z Ciepłą Dupcią :mrgreen:

mysza78

Post » Czw lis 12, 2009 19:43 Re: Kiwaczek- Wania ma dom :))))

No fakt, Izydor niesamowicie się oburzył na propozycje zabrania Wani.
Zdjełam ja z drapaka, a oburzony czarny rycerz zaraz przybiegł Waniuszy na ratunek :twisted:
nalezy docenic ten gest, bo Izydor jest niesmiały i nie zadaje sie z obcymi 8)
Obrazek

tangerine1

Post » Nie sty 03, 2010 19:59 Re: Kiwaczek- Wania ma dom :))))

Tutaj tak cicho, a ja chciałam się dowiedzieć, co tam u Wanieczki słychać?
(chyba, że ma jakiś swój nowy wątek, na który jak dotąd nie trafiłam? :oops:)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie sty 03, 2010 21:00 Re: Kiwaczek- Wania ma dom :))))

hmmm
to moja wina
nie zawarłam w umowie punktu o obowiązku informowania forumowiczów o nowych wyczynach Wanki- Florci :twisted:
rozmawiałam z myszą78 w piątek.
Mała rośnie i bryka :D
Obrazek

tangerine1

Post » Nie sty 03, 2010 21:17 Re: Kiwaczek- Wania ma dom :))))

tangerine1 pisze:hmmm
to moja wina
nie zawarłam w umowie punktu o obowiązku informowania forumowiczów o nowych wyczynach Wanki- Florci :twisted:
rozmawiałam z myszą78 w piątek.
Mała rośnie i bryka :D

Oj, trzeba było taki punkt dołożyć :twisted:
Cieszę się, że u Wani-Florci ok :ok:

charm

Post » Śro lut 03, 2010 21:09 Re: Kiwaczek- Wania ma dom :))))

ojej...nie dostaje w ogóle na maila informacji, że ktoś pisze na tym wątku :? bo dawno bym już coś napisała, a tak myślałam ... że nikt się wątkiem nie interesuje :( przepraszam i już się poprawiam, wprawdzie z miesięcznym opóźnieniem ale zawsze...

no i tak, Florcia vel Wania bryka a jakże, oczywiście zawsze jest pierwsza i wszędzie ten swój nosek musi wsadzić, najbardziej interesuje ją woda, często bierze kąpiel bądź moczy sobie łebek wsadzając go pod strumień wody...czyścioszek z niej po prostu :D
ożywiła całe towarzystwo, Bronek zrzucił nieco sadełka bo przecież gonią się między pokojami, Izydor stał się nieco bardziej towarzyski i śmielszy...i całe trio trzyma się zawsze razem...
Florcia jest bardzo śmiałym i rozbrykanym kotkiem, ale tylko wśród domowników, jak ktoś nowy zjawia się w domu to staje się aniołkiem, siada z ogonkiem zawiniętym przed łapkami i patrzy tymi swoimi oczkami i każdy kto na nią patrzy to mówi "to taki grzeczny kotek, widać że to kocia dziewczynka"...hmmm
oprócz kąpieli uwielbia siadać przed laptopem oczywiście jak jest włączony i ogląda lub czyta 8) w każdym razie jest wpatrzona w ekran i bardzo skoncentrowana 8O
w sobotę Florcia dostała rujki albo coś podobnego, bo stała się bardzo miziasta i podczas głasków przybierała taką pozycję z dupcią do góry i ogonkiem na bok, była zamyślona i bardzo spokojna, ale nie śpiewała...i sama nie wiem czy to jest rujka czy nie...ona przecież taka malutka jeszcze jest, ma może z 6 miesięcy...no ale natury się nie da oszukać...
co do kiwania to ustąpiło, kiwa główką tylko jak się zdenerwuje...
i wiecie co, myślałyśmy z Tangerine że ona duża będzie, a tu raczej szykuje się drobna koteczka z długim ogonkiem...zresztą oceńcie ...
no a poniżej kilka zdjęć :D
[IMG=http://img42.imageshack.us/img42/3609/kotkitrzy001.th.jpg][/IMG]
[IMG=http://img300.imageshack.us/img300/4499/kotkitrzy012.th.jpg][/IMG]
oto panienka na półeczce z łapką pod łebkiem (jesteśmy w trakcie przeprowadzki wiec pustych półek ci u nas pod dostatkiem)
[IMG=http://img692.imageshack.us/img692/6871/kotkitrzy093.th.jpg][/IMG]
i pudełek różnej wielkości i rodzaju też wiele u nas
[IMG=http://img215.imageshack.us/img215/5518/kotkitrzy041.th.jpg][/IMG]
mam nadzieję że zdjęcia się zamieszczą :)

mysza78

Post » Śro lut 03, 2010 22:51 Re: Kiwaczek- Wania ma dom :))))

jak oni cudnie spią :1luvu:
i jaka z Waniuszki przystojna panienka wyrosła :1luvu:

rujka jak najbardziej prawdopodobna. Zuza moich rodziców dostała ruji jak miała 4 miesiące :roll: .
Cieszcie sie, ze tak łagodnie przeszła i ciachajcie zanim nadejdzie następna :twisted:

Tak bardzo sie cieszę, ze mała ma u Was taki cudny dom :D
Obrazek

tangerine1

Post » Czw lut 04, 2010 7:08 Re: Kiwaczek- Wania ma dom :))))

To już duża dziewczyna jest :D

charm

Post » Czw lut 04, 2010 7:27 Re: Kiwaczek- Wania ma dom :))))

Ależ urosła 8O Wypiekniała. Nie poznałabym jej, to był taki mały kiwający się kłebuszek, a teraz piękna panna, szczęsliwa w swoim domku :1luvu:
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Czw lut 04, 2010 20:27 Re: Kiwaczek- Wania ma dom :))))

dziękuje bardzo za miłe słowa i tyle komplementów dla Wani Florci Furrorci :1luvu: wszystkie przekazałam ...

rujka trwa...a już myślałam że to koniec... dobrze że taka łagodna :lol: bo byłoby wesoło jakby do tego rozgardiaszu z przeprowadzką jeszcze opcja śpiewania nam się włączyła 8)
jak tylko się skończy to zaraz umawiam...

ach nie napisałam jeszcze, że Florcia jak już poszaleje i bateryjki z dupci wypadną to staje się bardzo ale to bardzo przytulaśna, daje całusy i łapką mnie po policzku czasem pogłaska, albo uparcie "myje" mi włosy 8O no i ma taki traktor, że chłopaki przy niej wysiadają...

Aniołek z ciepłą dupcią pozdrawia cieplutko :wink: oczywiście razem z chłopakami i nami

mysza78

Post » Czw lut 04, 2010 22:02 Re: Kiwaczek- Wania ma dom :))))

Nooo, ja tak czułam, ze z Florci wyrosnie cudny kot :mrgreen: .

Trzymam kciuki za sterylke.
Mam nadzieje, ze to jej kiwanie nie bedzie miało zadnego wpływu na narkozę, ale moze w razie czego powiedzcie wetowi, ze to kot kiwaczek :wink: .
Obrazek

tangerine1

[poprzednia][następna]