~~~FadoFIV+~~~pojechał do domu !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 31, 2009 13:45 Re: ~~~~Przerażony Fado.....FIV + !!!! BŁAGAM o dom dla niego :(

Agn pisze:Co do izolacji.
Przeczytałaś wstęp wątku FIV-ków? Są dwa zdania, które popierają specjaliści - dwie wykluczające się opcje, a za każdą stoi specjalista.

Agn, zgodzę się, że koty fiv-ove i zdrowe mogą żyć ze sobą razem. Ale w warunkach domowych, nazwijmy to "w domu docelowym", z opiekunem, który opiekuje się nimi już na zawsze (i nie mam tu na myśli opieki paliatywnej). Ale w warunkach schroniskowych, gdzie głównym celem jest znalezienie kotom domów (co tak często i dobitnie podkreśla Iskra) nie możemy sobie pozwolić nie tylko na zakażenie, ale również na ryzyko, że ktoś nie zaadoptuje naszego kota, "bo przebywał z chorym zwierzęciem".

Iskro, jest mi okropnie, okropnie przykro, że Fadek jest chory, tym bardziej, że był ostatni w kolejce do testów i już się cieszyliśmy, zbyt wcześnie, że wszystkie koty są zdrowe. Chciałbym, żeby się jak najszybciej oswoił i odnalazł wśród ludzi. Ale nie możemy zrobić tego innym kotom tylko w imię dobrego samopoczucia Fadka. Gdybyśmy mieli innego nosiciela, z którym mógłby przebywać - pewnie byłoby mu łatwiej, ale los sprawił, że jest sam :( Uważam, że powinniśmy zrobić mu badanie, znaleźć lekarza. Może jednak na BB - prof. Frymus może być trudno doostępny, może wystarczy konsultacja, a prowadzenie można by zostawić komuś z BB. Nie sądzę, żeby prof. Frymus powiedział "ok., damy mu tabletki i za tydzień będzie zdrowy". Nie oszukujmy się, to jest choroba nieuleczalna. Leczmy kota, nie chorobę.

Uważam, że najlepszym wyjściem jest znalezienie Fadkowi domu stałego. Tak jak w przypadku Regisa.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Czw gru 31, 2009 13:49 Re: ~~~~Przerażony Fado.....FIV + !!!! BŁAGAM o dom dla niego :(

O nie! biedna kocina, taka wrażliwa i delikatna a teraz ten FIV. Mocno trzymam kciuki za niego żeby los mu bardziej sprzyjał :ok:

mruczka1

Od: Pon sie 24, 2009 13:34

Post » Pt sty 01, 2010 13:34 Re: ~~~~Przerażony Fado.....FIV + !!!! BŁAGAM o dom dla niego :(

iskra666 pisze:Dzwoniłam do doktora Frymusa, ale przyjmuje dopiero od poniedziałku... w Łomiankach... 8O
No nic to.. będę dzwoniła do niego w poniedziałek i próbowała go łapać gdzieś w wwie..
jak się nie da , to trzeba będzie do łomianek jechać.. :roll:

Ja jednak jestem za tym, żeby Fadka prowadził jeden weterynarz..
specjalista od tejże choroby i żeby to on od początku do końca robił wszelkie badania i ustalał leczenie..

Tak by było najlepiej...
jeśli masz takie możliwości.
Ale część wetów reaguje dziwnie na FIV spisując go od razu na starty.... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pt sty 01, 2010 13:35 Re: ~~~~Przerażony Fado.....FIV + !!!! BŁAGAM o dom dla niego :(

iskra666 pisze:Gdybym nie myślała racjonalnie i gdybym nie była odpowiedzialna to zapewne już dawno nie byłoby mnie w schronie...
Fadek jak narazie siedzi sam, a ja staram się wykombinować co dla niego byłoby najlepsze i co najlepsze byłoby dla pozostałych kotów..

Kazdemu kotu, który potrzebuje pomocy i który cierpi staram się pomóc.. niezależnie od tego czy darzę go większym czy mniejszym uczuciem..

Odnośnie izolacji i leczenia Fado.. jestem za tym co powie specjalista, osoba, która w przeciwieństwie do nas...się na tym zna..

Najlepiej dać mu do towarzystwa drugiego FIV-ka... :roll:

kristinbb

Post » Pt sty 01, 2010 13:38 Re: ~~~~Przerażony Fado.....FIV + !!!! BŁAGAM o dom dla niego :(

iskra666 pisze:Może te testy są nieprawdziwe?
Może po prostu miał styczność z wirusem, ale nie jest zarażony? hm?

Słyszałam o jeszcze innym teście niż Elisa test PCR.. postaram się dowiedzieć więcej i ten test Fadkowi zrobić.
Poszukam też w wwie specjalisty od Fiva.. może po prostu wszystkie badania itp zrobimy Fadkowi u niego...

Pierwszy test pewnie był paskowy?
Powtórzyć i wysłać do W-wy do Laboklinu.
Czasami sie zdarza,że jest ujemny.
Ale nie robię Ci nadziei.

kristinbb

Post » Pt sty 01, 2010 14:13 Re: ~~~~Przerażony Fado.....FIV + !!!! BŁAGAM o dom dla niego :(

Kristin.. nasz Milanowski wet na pewno by poprowadził Fado.. oni bardzo nam pomagają.. zwłaszcza, że wozimy do nich takie własnie cięższe przypadki..
no ale skoro możemy pojechać do specjalisty od fiva, chociażby na konsultacje.. to na bank to zrobimy.

Co do dołączenia towarzysza.. to jest schron.. i niestety i na szczęście tylko Fadkowi wyszedł ten test dodatni.
Wątpię, żeby schron zgodził się na przyjęcie nowego kota z FiV zwłaszcza, że oni chyba w ogóle nie są za leczeniem
fivków i felvków... bo raz że nikt nie ma o tym pojęcia.. dwa że nikt w to nie wierzy.. trzy, że nikt nie ma na to kasy..
cztery, że... że po prostu takie choroby u nas to beznadzieja...

Co do testów.. chciałabym bardzo żeby Fado miał powtórny test.. może ten bardziej dokładny..
i mam nadzieję, ze jak trafimy do Frymusa , to zrobi mu taki test.

A w ogóle , to dzięki że odwiedziłaś Fadka :) :) :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pt sty 01, 2010 17:57 Re: ~~~~Przerażony Fado.....FIV + !!!! BŁAGAM o dom dla niego :(

Sprawa Regisa wyglądała od początku jeszcze bardziej beznadziejnie, bo był kotem prawie wolnożyjącym i nie było wiadomo czy się oswoi... Fado jest oswojony (rozumiem, że mieszkał w domu z ludźmi i innymi kotami), tylko stresuje się nowym specyficznym miejscem.

Myślę, że historia Fado też może mieć dobre zakończenie. Domek się po pewnym czasie znajdzie, trudność polega na izolacji kotka i fachowym leczeniu w schronisku.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Dzikers

Od: Nie kwi 12, 2009 14:20

Post » Pt sty 01, 2010 18:31 Re: ~~~~Przerażony Fado.....FIV + !!!! BŁAGAM o dom dla niego :(

Fado, taki kochany Fado...
Domku Tymczasowy, Domku Stały - zajrzyjcie, może dacie szansę?
My o FIVie wiemy tyle co nic, więc tylko potrzymamy kciuki za Fadka, by ułożyło się to co ma się ułożyć~!
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Pt sty 01, 2010 22:15 Re: ~~~~Przerażony Fado.....FIV + !!!! BŁAGAM o dom dla niego :(

Podnoszę!
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Sob sty 02, 2010 14:04 Re: ~~~~Przerażony Fado.....FIV + !!!! BŁAGAM o dom dla niego :(

Fado... w górę.

Karena

Post » Sob sty 02, 2010 16:17 Re: ~~~~Przerażony Fado.....FIV + !!!! BŁAGAM o dom dla niego :(

i ja jestem myślami z kotusiem...
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Sob sty 02, 2010 18:33 Re: ~~~~Przerażony Fado.....FIV + !!!! BŁAGAM o dom dla niego :(

Domku, znajdź się :|

Karena

Post » Sob sty 02, 2010 18:37 Re: ~~~~Przerażony Fado.....FIV + !!!! BŁAGAM o dom dla niego :(

Domek to jedyna szansa dla Fado...

iskra666

Post » Sob sty 02, 2010 18:40 Re: ~~~~Przerażony Fado.....FIV + !!!! BŁAGAM o dom dla niego :(

Przyznam się że nawet myślałam o wzięciu Fada na DT... ale ten FIV przekreślił jego szansę, nie mogę, przepraszam :(

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob sty 02, 2010 18:45 Re: ~~~~Przerażony Fado.....FIV + !!!! BŁAGAM o dom dla niego :(

Cameo.... rozumiem...
Fadkowi szukamy tymczasu z fivkami lub domku z fivkami lub w ogóle bez kotów..
tzn jeszcze nie szukamy, bo Fado nie był u weta i niewiele wiemy o jego stanie zdrowia to raz,
no i w związku z tym nie ma jeszcze ogłoszeń zrobionych, bo chcemy, żeby sprawa była maksymalnie jasna
dla potencjalnego domu..

iskra666

[poprzednia][następna]