nazira pisze:kolczatka nie jest rozwiazaniem, nasza suka musiala sie nauczyc chodzic w szelkach
Myslisz, ze nastolatka bedzie w stanie utrzymac psa w szelkach? Tu chodzi nie tylko o psa, ale tez o bezpieczenstwo innych.
Moderator: Moderatorzy
nazira pisze:kolczatka nie jest rozwiazaniem, nasza suka musiala sie nauczyc chodzic w szelkach
jolabuk5 pisze: ale wet, do którego mam zaufanie powiedziała, ze przy psach typu amstaff taka uzda to wyrzucanie pieniędzy - tylko szkolenie, szkolenie, szkolenie... .
!
Edzina pisze:Amstafy maja krotkie i szerokie pyski i krotka szyje. Uzda dziala na zasadzie schylenia
Edzina pisze:http://www.psiakosc.com/forum/showthread.php?t=904
"halti ma na celu spowodować nieciągnięcie psa bądź go tego oduczyć poprzez ściąganie głowy ku dołowi"
Jestem przyzwyczajona do precyzyjnego wyrazania sie (czasem zbyt precyzyjnego) i chodzilo mi o to, ze majac pod broda smycz, ktora sciaga - najpierw kierujesz glowe ku dolowi, pozniej na boki..
tamiska pisze:Ogolnie pitt bullowate sa straszliwie uparte i ciezko sie im skupic.
Kolczatka ani uzda nie jest dobrym rozwiazaniem.
Co do zachowania w stosunku do psow to raczej nigdy nie bedzie ok i jedynie odwracanie uwagi i nagradzanie moze cos zmienic..
Miss pisze: Jeśli pies ma aż tak dużo energii warto zmienić mu dietę na mniej kaloryczną..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości