*LT*Koniec 4 części wątku. Zapraszamy do części piątej,

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro gru 30, 2009 17:41 Re: *LT*Madox,Havana w Łodzi, Spike,Rudy,dzikiemałe

Anda pisze:A co to jest w tym uchu?? Nie świerzb, nie stan zapalny, ale cóś jest chyba, nie??
\jaka maścia?>

Drożdżaki może...?
One dają taką brązową wydzielinę.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Śro gru 30, 2009 17:48 Re: *LT*Madox,Havana w Łodzi, Spike,Rudy,dzikiemałe

Pixie masz rację, mogą być drożdżaki, bo wydzielina jest brązowa. Zobaczymy co będzie powiedziane na kontroli.
Maść - oridermyl ( o ile dobrze odczytałam, bo niestety pamięci do tych wszystkich nazw leków dobrej nie mam :roll: ).

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Śro gru 30, 2009 17:53 Re: *LT*Madox,Havana w Łodzi, Spike,Rudy,dzikiemałe

Tylko pilnuj, żeby maść trafiła głęboko do ucha i żeby kicia nie zlizała sobie jej np. w trakcie mycia.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Śro gru 30, 2009 18:23 Re: *LT*Madox,Havana w Łodzi, Spike,Rudy,dzikiemałe

Ok, będę stała na straży maści i uszu :) Na co dzień pracuję z laryngologami, ale jednak z ludźmi to łatwiej jest, hehe.
Za wszelkie uwagi i wskazówki dziękuję serdecznie :) Przydadzą się.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Śro gru 30, 2009 19:40 Re: *LT*Madox,Havana w Łodzi, Spike,Rudy,dzikiemałe

Hej,
nie wiem czy pamiętacie sprawę zaginionej kotki (Kupy) z Czechowa, która uciekła przez okno.
Jej państwo szukali jej na osiedlu, potem razem z ciotką pixie łapałyśmy do kastracji koty z pobliskiego śmietnika, w tym Malwinkę.
Mariusz i Monika byli DT dla Malwinki, a potem wzięli sobie koteczkę od pani P. i jeszcze jedną "niby-devonkę", znalezioną w krzakach.

Otóż wiadomość 1 - Kupa się znalazła :1luvu: Cała i zdrowa :1luvu:
Mieszkała na śmietniku na tym samym osiedlu, ale gdzieś dalej, i była dokarmiana przez karmicielkę.
Kupa wróciła do domu. Mają więc teraz czykoty.

Wiadomość 2: w pobliskim sklepie zoologicznym są przygarnięte przez właścicielkę koty, które szukają domu.
Ja zrobię im ogłoszenia na Allegro, nie wiem jak jeszcze możemy im pomóc?
Czy któraś z Was wie coś o tym sklepie? To jest obok targu/Stokrotki na Żywnego. Mam namiary tel. do pani.

Kicie nie siedzą na mrozie, to najważniejsze, ale i mieszkać tam nie mogą... Te młodsze zwłaszcza - czas dla nich się liczy.
Moim zdaniem kicie śliczne (ta burasia ma przepiękny ryjek :1luvu:; edit: obydwie mają przepiękne:) Jakbym Dorotkę i Małgosię widziała:) ). Zaraz dam zdjęcia...
Ostatnio edytowano Śro gru 30, 2009 20:14 przez kwiatkowa, łącznie edytowano 1 raz

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Śro gru 30, 2009 20:13 Re: *LT*Madox,Havana w Łodzi, Spike,Rudy,dzikiemałe

Kotka ok. roczna:

Obrazek

Obrazek

Burania 1:

Obrazek

Obrazek

Burania 2:

Obrazek

Obrazek

Mail od Mariusza:
Mam dla ciebie zdjęcia tych kotów, tak jak mówiłem wszystkie 3 są kotkami (był kocurek ale już znalazł dom). Dwie buraski mają około 3-4 mc, natomiast ta trzecia ma około roku wszystkie są grzeczne i nie ma z nimi problemów wychowawczych. Załatwiają się do kuwety, jedzą co się im da bez zbędnych fochów :). Te buraski są siostrami z jednego miotu podobno po rozdzielenie jedna przestała jeść i się załatwiać więc dobrze by było żeby poszły razem albo do jakichś domów gdzie już jest inny w miarę młody kot. Z resztą sama znasz się na tym lepiej niż ja :) Kobieta powiedziała że może odbierać tel nie ma problemu. jej nr to xxxxxxxxxxxx ma na imię Agnieszka, adres xxxxxxxxxx. Z tego co ta Pani mówiła ta roczna kicia może być w ciąży ale to nie jest do końca pewne na razie można by spróbować dać do adopcji to rodzeństwo a z tą roczną kotką się wstrzymać. Jutro postaram się zrobić wspólne zdjęcie temu rodzeństwu chociaż to nie będzie łatwe. Jeden kot jeszcze bierze antybiotyk na zapalenie krtani i w miare możliwości trzeba by coś pomyśleć żeby pozostałe się od niego nie zaraziły. Jak będziesz miała jakieś pytania masz kontakt do mnie i do tej babki. Daj znać jak coś będziesz wiedzieć

PS: Mówiła mi ta Pani że byli ludzie chętni wziąć dwie kotki młode do domu ale stwierdzili że te są za duże!!!!! Jak widzisz na zdjęciach koty moim zdaniem są w idealnym wieku ale niektórych ciężko jest zadowolić :/ Chyba by chcieli ślepe kociaki a później nie będą umieli się nimi zaopiekować i oddadzą :/.

Ja jestem bez auta obecnie. Mogę się dorzucić do sterylki dużej kici, bo to chyba największa potrzeba... I Allegro.
Nie wiem co można jeszcze...

kwiatkowa

Post » Śro gru 30, 2009 20:38 Re: *LT*Madox,Havana w Łodzi, Spike,Rudy,dzikiemałe

No nie......kotka Kupa :ryk: :ryk: :ryk: no ale ważne że z powrotem trafila do swojego domu :ok:

kotki piękne :1luvu: kurcze, oby szybko domki znalazły :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro gru 30, 2009 20:51 Re: *LT*Madox,Havana w Łodzi, Spike,Rudy,dzikiemałe

Ha...ciekawam skąd te kotki w zoologiku.
Bo niedawno pożyczałam klatkę-łapkę pewnej pani do odłowienia kociaków z działek....
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Post » Śro gru 30, 2009 21:01 Re: *LT*Madox,Havana w Łodzi, Spike,Rudy,dzikiemałe

Kobieta ich nie złapała, z tego co mówił M. jakoś się przybłąkały...
Ona sama ma chyba 6 kotów i więcej nie może wziąć.

kwiatkowa

Post » Śro gru 30, 2009 21:13 Re: *LT*Madox,Havana w Łodzi, Spike,Rudy,dzikiemałe

Śliczne pysiolki mają te małe :D
Ta starsza też fajna, ma ciekawie ubarwioną mordką i jeszcze te wąsiki :D
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro gru 30, 2009 22:33 Re: *LT*Madox,Havana w Łodzi, Spike,Rudy,dzikiemałe

Amika, sernik mniamuśny i w ogóle :1luvu: może ciut za słdoki, jak na mój gust, ale chłopom smakuje.

Buranie od kwiatkowej sliczne :)
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Śro gru 30, 2009 23:52 Re: *LT*Madox,Havana w Łodzi, Spike,Rudy,dzikiemałe

Anda wszystkie są śliczne :) ale jak już pisałam na którymś wątku będziemy się dokacać dopiero wrzesień/październik jak moja sytuacja mieszkaniowa się unormuje. Jeśli miałby być kot prywatny TŻci to dopiero w okolicach luty/marzec i trzeba by było szybciutko zrobić paszport. ehhh juz tak mamy oboje że lubimy sie przemieszczać, a Stefan razem z nami. Poza tym nie ukrywam, że burasek jak najbardziej, ale chłopczyk :oops:
Obrazek Stefan życzy Szczęśliwego Nowego Roku :)
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Czw gru 31, 2009 7:23 Re: *LT*Madox,Havana w Łodzi, Spike,Rudy,dzikiemałe

Anda pisze:Amika, sernik mniamuśny i w ogóle :1luvu: może ciut za słdoki, jak na mój gust, ale chłopom smakuje.

No, przeca mówiłam ... :D
Amika6 pisze:Ten sernik jest tak delikatny i puszysty jak ptasie mleczko ... po prostu niebo w gębie.

Czyżby Cioteczka tych uwag nie doczytała? :twisted: :wink:
Amika6 pisze:I jeszcze jedno jak ser nie jest kwaśny to cukru trzeba mniej dawać.

Ja z lenistwa zamiast mielić twaróg kupuję te gotowe i daję trochę mniej śmietany. Jeśli ser jest słodzony to tych 4 łyżek cukru nie daję w ogóle.
Obrazek

Amika6

Post » Czw gru 31, 2009 11:37 Re: *LT*Madox,Havana w Łodzi, Spike,Rudy,dzikiemałe

Śliczne te buranie. Ja też mogę dorzucić kilka groszy :oops: na sterylkę najstarszej kotki.
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Czw gru 31, 2009 14:54 Re: *LT*Madox,Havana w Łodzi, Spike,Rudy,dzikiemałe

Ja i moje koteczki
Wszystkim Cioteczkom - lubelskim i odwiedzającym *LT* :1luvu:

życzymy

Obrazek
Obrazek

Amika6

[poprzednia][następna]