EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 30, 2009 14:41 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

aga9955 pisze:Koopy mogly byc smierdzace po indestinalu. Co do koopy obok kuwety to moze mu tak zostac bo moja Liza tak robi. Kuweta jest tylko do sioo.

Były śmierdzące bardzo przez pierwsze 3-4 dni jego pobytu u mnie, więc to raczej stare pozostałości w jelitach. Teraz to nie są fiołki, ale na schody zapach nie wychodzi :wink:
Muszę wymyślić jakąś gumową wycieraczkę, może da się na to namówić, bo prosto na panele, to mi się mniej podoba. Jest jeden plus tego, że robi obok: mogę sobie to obejrzeć w całej okazałości bez dodatków żwirkowych.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Śro gru 30, 2009 20:43 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

No to ja spieszę donieść, że Tosia już jest u nas! Dzięki wielkie aoi neko :) Jak ona odżyła w waszym towarzystwie - i teraz na dodatek bardzo za wami tęskni! Miauczy cały czas, szuka kotów po wszystkich kątach. Pobyt u was to jest właśnie kolejny dowód na to, że ona powinna iść do domu z kotami. Nawet warto to wyraźnie zaznaczyć w ogłoszeniach.

Ale co do jednego się nie zgodzę - ona lubi ludzi :) Pewnie, trochę nieśmiała jest, ale od razu jak wyszła z transportera kazała się głaskać, przewróciła się na bok, mruczała. A teraz wystarczy, że do niej podchodzę i jest zadowolona, chodzi po swojemu (zabers i Etka widziały jej krok baletnicy). Może po prostu mnie zna lepiej.

Kurcze, ale teraz miauczy! Mam nadzieję, że to jednak dlatego, że tak jej się podobało u aoi neko, bo druga możliwość to rujka ;)
Obrazek

Paweł Pe

Od: Śro kwi 29, 2009 10:59

Post » Śro gru 30, 2009 21:04 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

No i Paweł nie wiem która opcja lepsza, czy tęsknota czy rujka :wink:
A co do lubienia ludzi, to chyba moje koty były atrakcyjniejsze ode mnie :mrgreen:
Jak będzie kiedyś taka potrzeba to chętnie znowu służę pomocą, to bardzo fajna koteczka.

aoi neko

Od: Śro cze 18, 2008 16:44

Post » Śro gru 30, 2009 21:30 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

a o to zdjęcie Jadwigi w okazałości pełnej :)

Obrazek

Marcelina31

Od: Czw paź 01, 2009 17:02

Post » Śro gru 30, 2009 21:35 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Obrazek

I jeszcze jedno :)

I uprzejmie donosze, że Jadwiga vel Falka ma się dobrze, bryka, szaleje aportuje myszy i ku naszej uldze choinka w ogóle jej nie interesuje. I oczywiście z Jadźka trzymamy kciki za Ptysia co by mu się z koopami powiodło :) ;)

Pozdrawiam

Marcelina31

Post » Śro gru 30, 2009 21:46 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Nooo, Jadwiga :ok:
jaki piękny cudaczek się z niej zrobił. No serce rośnie. Dzięki Marcelina31, jak miło, że możemy zobaczyć "naszego" malucha. Dzięki. Obrazek
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro gru 30, 2009 22:06 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Prosze uprzejmie :)

Marcelina31

Post » Śro gru 30, 2009 22:13 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Jak na razie qupola nie ma... Zacznę oczekiwać jak Aga poprzedniej nocy, to przynajmniej się coś na forum będzie działo :spin2:
Za to futro się Ptysiowi zmienia. Ja nie wiem o co chodzi, bo za szybko, jak na zmianę jedzenia. Domył się czy co? 8O
Zabrzęczałam dzisiaj chrupkami w kuchni i słyszę galop: oba przyleciały razem. Ptysiek wcząchnął niezłą porcję chrupek. Chciałam zapodać odrobinę kurczaczka i wymieszałam malutkie kawałki z chrupkami, ale to stwór ynteligentny. Wyjadł chrupki. Kurczaka zostawił. :roll: Chyba mu węch wrócił, bo nosem badał, a nie jęzorkiem. :mrgreen:

filo

Post » Śro gru 30, 2009 22:24 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

filo pisze:Jak na razie qupola nie ma... Zacznę oczekiwać jak Aga poprzedniej nocy, to przynajmniej się coś na forum będzie działo :spin2:
Za to futro się Ptysiowi zmienia. Ja nie wiem o co chodzi, bo za szybko, jak na zmianę jedzenia. Domył się czy co? 8O
Zabrzęczałam dzisiaj chrupkami w kuchni i słyszę galop: oba przyleciały razem. Ptysiek wcząchnął niezłą porcję chrupek. Chciałam zapodać odrobinę kurczaczka i wymieszałam malutkie kawałki z chrupkami, ale to stwór ynteligentny. Wyjadł chrupki. Kurczaka zostawił. :roll: Chyba mu węch wrócił, bo nosem badał, a nie jęzorkiem. :mrgreen:

Kto wie, ja się nie znam, ale może to i od jedzenia. W końcu trochę już jedzie na innym...
Pamiętam, że Glucur mój po dwóch tygodniach wyglądał już zupełnie inaczej "futrowo". To też, myslę, jest kwestia wyluzowania. Kot przestał się stresować (że nowe otoczenie, że obcy kot, obca baba), trochę osiadł "na swoim", poznał chałupkę, kolegę, to i poszło mu na futro (i mizialstwo). :P

Cudnie, że je i WĄCHA! :1luvu:

Może jednak zapytaj na wszelki wypadek, czy umie powiedzieć "akcelerator". :mrgreen:

(kurczę, nie umiem wycinać cytatów! :evil: )
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Śro gru 30, 2009 22:29 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

aoi neko pisze:No i Paweł nie wiem która opcja lepsza, czy tęsknota czy rujka :wink:
A co do lubienia ludzi, to chyba moje koty były atrakcyjniejsze ode mnie :mrgreen:
Jak będzie kiedyś taka potrzeba to chętnie znowu służę pomocą, to bardzo fajna koteczka.

Tosi to chyba trzeba tylko trochę czasu, a zaprzyjaźni się z całym światem :mrgreen: Może jak są koty, to trochę dłużej jej to zajmuje, bo wiadomo - choinka, bieganie w nocy itp. to już się dla człowieka nie ma tyle czasu.

W ogóle czego ona się tam u was nauczyła! Podchodzę, głaskam - mruczy. Biorę na ręce - nie wyrywa się (dotychczas tylko w kuchni :D ) i mruczy! A wcześniej mruczenie się kończyło z chwilą podniesienia z podłogi! Pod drugie - biorę na kolana i nie ucieka, tylko siedzi i wbija pazury z radości :) Musiała się tego nauczyć od was i waszych kotów. Więc sama widzisz, aoi neko :mrgreen:

PS wasze koty też "pod prądem"?
Obrazek

Paweł Pe

Od: Śro kwi 29, 2009 10:59

Post » Śro gru 30, 2009 22:31 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

zabers pisze:Może jednak zapytaj na wszelki wypadek, czy umie powiedzieć "akcelerator". :mrgreen:

Wymyśl coś trudniejszego, co? To za proste. Aż wstyd mu proponować. :smiech3:

filo

Post » Śro gru 30, 2009 22:43 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Paweł ja bym raczej stawiała na to ze mruczy bo wróciła do Was i ta straszna baba nie będzie już próbowała brać ją na ręce :D
Ale faktem też jest, że po aktywnie spędzonej nocy, w dzień panna spała :mrgreen:
Teraz Kokos chodzi po domu i ją nawołuje, chyba się polubili :D

Fajnie ,że Ptyś już lepiej, jeszcze tylko oczekiwanie na kupę :D

aoi neko

Od: Śro cze 18, 2008 16:44

Post » Śro gru 30, 2009 22:54 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

filo pisze:
zabers pisze:Może jednak zapytaj na wszelki wypadek, czy umie powiedzieć "akcelerator". :mrgreen:

Dobra - jadę po całości: Konstantynopolitańczykiewiczówna!
(może być na początek? :mrgreen: )

zabers

Post » Śro gru 30, 2009 23:13 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

zabers pisze:
filo pisze:

Dobra - jadę po całości: Konstantynopolitańczykiewiczówna!
(może być na początek? :mrgreen: )

Jak już mówimy o długich nazwiskach, to to jest lepsze:
Wolfeschlegelsteinhausenbergerdorffvoralternwarengewissenhaf
tschaferswesenchafewarenwholgepflegeundsorgfaltigkeitbeschut
zenvonangereifenduchihrraubgiriigfeindewelchevorralternzwolf
tausendjahresvorandieerscheinenbanderersteerdeemmeshedrraums
chiffgebrauchlichtalsseinursprungvonkraftgestartseinlangefah
rthinzwischensternartigraumaufdersuchenachdiesternwelshegeha
btbewohnbarplanetenkreisedrehensichundwohinderneurassevanver
standigmenshlichkeittkonntevortpflanzenundsicherfreunanleben
slamdlichfreudeundruhemitnichteinfurchtvorangreifenvonandere
rintlligentgeschopfsvonhinzwischensternartigraum

imiona tutaj: http://everything2.com/index.pl?node_id=1534419

filo

Post » Śro gru 30, 2009 23:18 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stalych

Obrazek

Cudne, cudne!

(chciałam jakoś tak delikatnie, żeby kota nie stresować) :wink:
Świetne są też nazwy niemieckich przedsiębiorstw przemysłowych. Przy nich "нефтеперерабатывающий завод" brzmi prawie jak skrót :ryk:

zabers

[poprzednia][następna]