WROCŁAW (KLECINA)- pilnie potrzebny DT dla kotki z małymi

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 20, 2009 1:21 WROCŁAW (KLECINA)- pilnie potrzebny DT dla kotki z małymi

chodzi o to ogłoszenie:

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-k ... Z174405139

pisałam do dziewczyny, zachęcałam do założenia wątku, ale szukarka pokazuje, że niestety bezskutecznie :(

prosiłam o pomoc znajomą, która z braku możliwości logistycznych (mieszka po drugiej stronie miasta i jest niezmotoryzowana) niestety pomóc nie może, o co oczywiście nie mam pretensji - obawiam się jednak niestety, że autorka ogłoszenia nie poradzi sobie sama i pojawią się kolejne kociaki :( (rzecz dzieje się przy ul. Przyjaźni 123 we Wrocławiu - Klecinie, dziewczyna raczej nie będzie przeszkadzać w akcji, ale obawiam się że również nie pomoże)

żeby Was nie obciążać zachęcam do skorzystania z pomocy Kasy Kastracyjnej, zastanawiam się, czy nie warto też ciachnąć tych starszych kociaków (7-miesięcznych) ...

z góry BARDZO, BARDZO dziękuję za pomoc! :D
Ostatnio edytowano Wto kwi 27, 2010 21:24 przez VeganGirl85, łącznie edytowano 7 razy
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw gru 24, 2009 1:45 Re: WROCŁAW (KLECINA)- kolejna prośba o pomoc w sterylce...

podnoszę...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw gru 24, 2009 2:02 Re: WROCŁAW (KLECINA)- kolejna prośba o pomoc w sterylce...

Kurcze wiem gdzie to jest, tylko moge najwcześniej po świętach i przydałoby sie wsparcie w łapance.....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Czw gru 24, 2009 3:48 Re: WROCŁAW (KLECINA)- kolejna prośba o pomoc w sterylce...

ulvhedinn pisze:Kurcze wiem gdzie to jest, tylko moge najwcześniej po świętach i przydałoby sie wsparcie w łapance.....

że po świętach- nie ma problemu, fajnie, że chcesz i możesz coś zrobić :) powiedz, jak modyfikować tytuł wątku :D wspomniana znajoma obiecała też na własną rękę szukać wolontariuszy, jak coś będę wiedziała- dam znać. Kociaki podobno podchodzą na "kici- kici", może matka też strasznie dzika nie jest :ok:

D Z I Ę K U J Ę !!! :kotek:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw gru 24, 2009 10:09 Re: WROCŁAW (KLECINA)- kolejna prośba o pomoc w sterylce...

Wolę się sprężyć ze sterylką, niż żeby na wiosnę było następnych x kociąt, które w końcu wylądują w schronie... zastanawiam się tylko czy starsze dzieciaki łapać, oswajać i adoptować, czy ciachnąć i wypuszczać... tak czy siak, zaraz po świętach będę u koleżanki która mieszka tuż obok, to "zrobię wizję lokalną".

ulvhedinn

Post » Sob gru 26, 2009 23:57 Re: WROCŁAW (KLECINA)- kolejna prośba o pomoc w sterylce...

jestem nowa ale z wrocławia :) moge pomoc w łapance bez problemu. Ja do wro wracam pon/wt wiec jak cos to piszcie na priva :lol:

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Nie gru 27, 2009 1:43 Re: WROCŁAW (KLECINA)- kolejna prośba o pomoc w sterylce...

ulvhedinn pisze:Wolę się sprężyć ze sterylką, niż żeby na wiosnę było następnych x kociąt, które w końcu wylądują w schronie... zastanawiam się tylko czy starsze dzieciaki łapać, oswajać i adoptować, czy ciachnąć i wypuszczać... tak czy siak, zaraz po świętach będę u koleżanki która mieszka tuż obok, to "zrobię wizję lokalną".

z tego, co udało mi się dowiedzieć ( :roll: ) kociaki nie są super oswojone i adopcyjne, próbowałam odwieźć dziewczynę od wsadzenia ich do schroniska (cytuję: "boję się, że sobie z rosnącą gromadka nie poradzę") więc myślę, że chyba lepiej ciachnąć i wypuścić :) jest szansa, że skoro nie będzie ich przybywać, stołówki nie stracą :)

molly88 pisze:jestem nowa ale z wrocławia moge pomoc w łapance bez problemu. Ja do wro wracam pon/wt wiec jak cos to piszcie na priva

super, bardzo dziękujemy i witamy w naszym gronie :D
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto gru 29, 2009 9:14 Re: WROCŁAW (KLECINA)- kolejna prośba o pomoc w sterylce...

Byłam wczoraj, widziałm 3 koty, było już ciemno, ale to chyba młode koty, z wiosny?
Dośc dobrze wyglądały, kurka ale jak sa kotki to wiadomo co będzie na wiosnę;-(
Tak blisko są tory tramwajowe, ulica ruchliwa;-(
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Śro gru 30, 2009 2:27 Re: WROCŁAW (KLECINA)- kolejna prośba o pomoc w sterylce...

Witaj, Martuś!
Ja się tam jutro rozejrzę, klatkę wolną mam na czas posterylkowy, myślę że po sylwestrze trzeba będzie urządzić łapanie....

ulvhedinn

Post » Śro gru 30, 2009 2:51 Re: WROCŁAW (KLECINA)- kolejna prośba o pomoc w sterylce...

dziękuję jeszcze raz :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro gru 30, 2009 7:32 Re: WROCŁAW (KLECINA)- kolejna prośba o pomoc w sterylce...

No trzeba będzie je wyster., tylko nie wiem ile tych kotów, no kotek jest i czy to czyjeś koty czy jak.
ObrazekObrazek

martka

Post » Pt sty 01, 2010 2:09 Re: WROCŁAW (KLECINA)- kolejna prośba o pomoc w sterylce...

martka pisze:No trzeba będzie je wyster., tylko nie wiem ile tych kotów, no kotek jest i czy to czyjeś koty czy jak.

z tego co napisała mi dziewczyna zamieszczająca ogłoszenie, są to koty wolno żyjące dokarmiane przez nią, nie wiem dlaczego z góry założyła że stado będzie się powiększać i nie da sobie rady...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pt sty 15, 2010 9:42 Re: WROCŁAW (KLECINA)- kolejna prośba o pomoc w sterylce...

Do tej pory nie mam od niej odp.
ObrazekObrazek

martka

Post » Pon sty 18, 2010 1:32 Re: WROCŁAW (KLECINA)- kolejna prośba o pomoc w sterylce...

martka pisze:Do tej pory nie mam od niej odp.

powiem brutalnie- nie dziwi mnie to, ze mną też nie chciała korespondować poza pierwszym razem :( wydaje mi się, że nie ma co się na nią oglądać, trzeba łapać i kastrować- zresztą sama pisała, że sobie nie radzi i prosi o zajęcie się tematem :twisted:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon sty 18, 2010 2:37 Re: WROCŁAW (KLECINA)- kolejna prośba o pomoc w sterylce...

martka pisze:Do tej pory nie mam od niej odp.

Ja też nie. No nic, same się weźmiemy, tylko niech te ... talony będą!

ulvhedinn

[następna]