OTW-Pobite Srebro str100-pozostał dług do spłacenia.POMOCY!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon gru 28, 2009 17:40 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

Szkoda ,ze ten Chorzów tak daleko , bo wyglada na to ,ze to jakas fajna osoba .Moze jakos sie znajdzie transport .....
Pikus widze robi malutkie postepy , jak to dobrze , bo jakos smutno mi sie o nim mysli .....ja wiem ,ze on nie ma zle u Ciebie ASK@ tylko chodzi o to jak on odczuwa te swoje leki ,jakie to dla niego trudne.
A tym co ta baba mowila o handlarze to wogole sie nie przejmuj , jakby kobieta uratowal tyle kocich dusz co Ty to moglaby wydawac opinie a tak to "psy szczekaja a karawana jedzie dalej ".
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Od: Sob maja 31, 2003 16:25

Post » Pon gru 28, 2009 20:05 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

transport do Chorzowa jest ale ja bez sprawdzenia nie puszczę.Co prawda mam dostać namiary na weta i jej strone z kotami obecnymi i zaszłymi. Wiem,że nigdy nie ma pewności ale jakoś fajnie to wyglada.
Dziś było sporo telefonów o Ramzika.I o Bombla. Ale coś było nie tak więc nie polecałam Ramzeska ani innego kota.
Jest w obwodzie drugi dom w Warszawie. Wydaje sie także ok. Młoda pani z psem jamnikiem.Mieszka sama,rodzice blisko.Miała kota.
Obie zostały upzredzone o konkurencji :wink: Niech zapoznaja sie z umowami, to może któras odpadnie.

Romas takie tel.są smieszne ale i wkurzajace.To fakt! Najbardziej rozsmieszyła mnie uwaga,że moje uczucie do takiego znajdy nie można przyrównać do jej uczuć.Ja zbywam kota od reki a ona kocha całe życie.Ot co!!!rachunek jest prosty!

Ramzesik własnie odkrył kocia tapetę tzn.taka.którą koty systematycznie odrywaja na dostepnej wysokości.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon gru 28, 2009 21:32 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

ASK@ pisze:

TZ dał się wziąźć na ręce i poprzytulać. Robił to jak zdegustowany nachalstwem nastolatek. l.[/quote]

no właśnie, wiedziałam że coś mnie serdecznie rozbawiło :ryk: :ryk: :ryk:
Musisz chyba częściej brać \tż-ta na ręce i przytulać :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pon gru 28, 2009 21:51 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

noo,składnia faktycznie wiele mówiaca :lol:
Pikus zachowywał sie w tym wypadku jak zdegustowany nastolatek.Ale TZ tez nie brakuje takich póz więc pewnie przesiakło biedne zwierze aurą małolactwa :lol:

Pikuś próbował dziś bawić sie taką wędkową zabawka. najlepiej mu wychodziło jak lezała na ziemi i nie gibała przed nosem.On taki biedny, ale widać ,że ma chęć.Zrobił sie okragły i gładki.Widać,że to spory kot. wreszcie może uda sie foty cyknąć!

Z Chorzowa nikt nie zgłasza sie. Jest transport za dwa dni,ale bez sprawdzenia chaty nie pojedzie. Dziewczyny moga po nowym roku dopiero :wink:
Obrazek

ASK@

Post » Pon gru 28, 2009 22:03 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

Masz rację Aśka że nie dasz kota bez sprawdzenia. Ja ciągle mam w głowie historie Mikitki. A moze zaprosisz tutaj do wątku tą pania która chce Ramzesika zaadoptować?

A.. i miałam Ci napisać - z powodu kłopotów z Felutkiem osikującym mi co popadnie zakupiłam ostatnio reklamowane cudo wraz z latarką do wykrywania śladów niewidocznych acz cuchnących - cuda jeszcze nie wypróbowałam bo dostałam dzisiaj ale z latarką obleciałam chałupkę i :strach: :strach: :strach: :strach: :strach: tak własnie wygladam. Odkryłam wprawdzie parę skromnych miejsc których nie podejrzewałam o tajemna zawartośc, ale odkryłam też straszliwą wadę owej latarki - otóż jeśli myślałam że mam na Święta wysprzątane mieszkanie, to sie głęboko myliłam... :oops: :strach:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pon gru 28, 2009 22:48 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

Jestem, przeczytałam i myślę czy czasowo dam radę to raz a dwa czy się nadaję :?
Z tego co wyczytałam ta pani ma koty, czy to jest dom czy blok? cały czas myślę i postaram się dać znać jak najszybciej, nie robiłam takiego czegoś nigdy, mój mąż stwierdził, że ja to może w całej Polsce najwyżej 10 domów uznałabym za godne mieć kota :oops: nie potrafie być asertywna, dobra myślę...
Obrazek
"Uchroń mnie przed wrogiem, który ma coś do zyskania, i przed przyjacielem, który ma coś do stracenia...'' T.S.Eliot'

zunia

Od: Śro lut 15, 2006 11:55

Post » Wto gru 29, 2009 8:29 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

Ojoj Ja-Ba wyrzuc ta latarke natychmiast , mozna od tego sie nerwicy nabawic :ryk: Czego to ludzie nie wymysla :D
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Wto gru 29, 2009 15:38 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

dziewczyny nie byłam na miau bo swiatła nie miałam od wczorajszej nocy do dziś.

dostałam takiego uroczego maila
"Od: monikasaniewska@wp.pl
Chyba was porąbało....znaleziona w świeta?...przecież uwięziliście zwierze ktore nie może teraz wrócić do domu!
koty często wychodzą na kilka dni a potem wracają...pod pozorem troskliwości skrywacie okrucieństwo...wypuścicie to zwierze żeby mogło wrócić do swojego domu!!!!!!! ten kot nie wyglada na zabiedzonego, zaniedbanego...wqypuśćie!!!!
"
Nie będę odpisywać i tłumaczyć sie. Ogłoszeń nie ma i nie będzie.Weci ,w sklepach i karmicielki nic nie wiedzą.Zreszta został znaleziony pod oknem jednej z nich (mieszka na parterze) przez siostrę zakonną.Słyszała go wczesniej.
Widać ludzie nie maja co robic.
Dziś miałam telefon,że mam ich zaginionego kota. Pani z Legionowa czy skądś tam...zaginął jej miesiac temu.Na pytanie czy go szukała,czy dała ogłoszenia,wyznaczyła nagrodę ...usłyszałam zę to tylko kot. Zadzwoniła bo sasiadka w necie znalazła ogłoszenie i przyleciała.Głupio było nie zadzwonic.
:roll: 8O
Ostatnio edytowano Wto gru 29, 2009 16:49 przez ASK@, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ASK@

Post » Wto gru 29, 2009 16:42 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

ja-Ba ja sobie latarki nie kupie bo nie sprzatałam na świeta gruntownie.Co ja sie będę stresować. Cudo od zapachu wypróbuj i daj znać.
Pzrez to światło wszystko się pomerdało a Ramzikowym domkiem! ramzesik jest wyjątkowo gadatliwym kotem.Grucha,ćwierka zaglada w oczy. Jak chce na ręce drze pysia,brak smietanki w miseczce to samo :mrgreen: Wie co chce!!!
Pikusiek niespokojny dziś bardzo .Siedzi pod drzwiami.Ale pędzi młodego i zaczyna zagladać do dużego pokoju! Zreszta odłapkuje sie i naszym! U TZ posiedzi na kolanach ale my z córka to błeee!

U Tysonka ok. Przyciśniety do ziemi daje sobie dobrowolnie czyścić uszyska. Śpał już z państwem w łóżku i wyleguje sie pod choinka.Wogle dużo spi! Nie interesuja go świecidełka. Na kolana i mizianek nie pcha sie.U nas to do TZ miał słabość!jest spokojny ale jak zwykle potrafi pokazać ,ze mu coś nie pasuje.
Wiedziałam,że bez Wojcia to on będzie inny!
Obrazek

ASK@

Post » Wto gru 29, 2009 18:30 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

Domek został sprawdzony przez zunie :1luvu:
I teraz tylko decyzja musi zapaść! mam do wyboru jeden blisko gdzie nie mam namiarów ani nazwiska ale sama pojade i oblukam.
Drugi w pełni zaangazowany, poddajacy sie bez protestu kontroli. Pomijajac to,że nie ma lepszego domu od mojego to wypadł ok. Zawsze są co prawda sprawy,które robimy inaczej!I nasza jest słuszność :mrgreen:
Domek Chorzowski i transport zorganizował albo jest gotowy przyjechac po małego jak tylko decyzja zapadnie na tak.
Ramzesik spi i nie jest świadomy burzy jaka wokól niego sie toczy!
Ale brudasisko nie domył sie.Białe nie jest jeszcze białe!
Obrazek

ASK@

Post » Wto gru 29, 2009 18:51 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

No, to za trafioną decyzję. :ok: Zresztą chyba masz tego "czuja" :D
Małe ma racje - co się bedzie mył, skoro się domki o niego biją, to i tak będą kochać. Umytego lub nie! :lol:

Pikuś kochany, rozwija skrzydełka :1luvu: Aśka znowu odprawia swoje czary :D

A z latarką Ja-By nie zamierzam się zaprzyjaźniać! :oops:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto gru 29, 2009 19:23 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

hanelka pisze:A z latarką Ja-By nie zamierzam się zaprzyjaźniać! :oops:

:ryk: :ryk: :ryk:
to mamy zdanie takie same na temat oświecenia :wink:

Już własciwie postanowione ale z decyzja sie przespię!!!
Obrazek

ASK@

Post » Wto gru 29, 2009 19:32 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

Pewnie. Prześpij się. Pośpiech nie jest wskazany!
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Wto gru 29, 2009 21:43 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

Najwazniejsze co czujsze wewnetrznie , szosty zmysl Ci napewno podpowiada co lepsze dla Ramziesika . Piekny ten kotej jest i mily jak czytam wiec nic dziwnego ,ze ludzie sie garna do adopcji .
A ta baba co Ci przyslala tego obrazliwego maila to jakis oszolom , nie wiem z jakiej bajki sie wziela ale niech wraca do swojej krainy fantazji i nie zawraca glowy .Ludzie to maja naprawde narąbane .
Prawde mowiac do mnie tez dzwonila jednak pani z Lublina , bo Tosiek wydal jej sie zaginionym kotkiem .Dopiero jak uzgodnilysmy ,ze nie mogl pokonac odleglosci miedzy Lublinem a Warszawa to odpuscila. Podpowiedzialam jej zeby wydrukowala sobie ogloszenia o zaginieciu jej kota napisane na komputerze ,co ja bardzo zdziwilo i zafrapowalo.Poprostu nie wpadla na takie pomysl ,ze mozna samemu wydrukowac i rozlepic w okolicy .
Tysonek :ok:
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Wto gru 29, 2009 21:59 Re: OTW-Tyson od str24 w DT u mls:-)Ramzesik od str51 szuka DS!

Asia, ten mail jest wprost niewiarygodny. I jakże kulturalny w tonie. :mrgreen:
W takich chwilach ręce opadają i potrzeba prześwietlania potencjalnych domów wzrasta natychmiast.
Ale dzisiaj dzień na wnerwianie był od samego rana, niech już się skończy. :ok: (ja nawet nie mam siły pisać jakie to miłe "przygody" :evil: miałam :oops: )

A na razie wygłaszcz mocno Ramzia zanim go w świat wyślesz. :1luvu:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]