Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.Ma domek!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 26, 2009 9:33 Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.Ma domek!

Przyjechała do mnie dokładnie 24 grudnia,taki wigilijny przybysz.Nazwałam ją Tatoo z powodu ciekawego wzoru,jakby tatuażu koło prawego uszka.Oczywiście wołam na nią Tacia.Kotka ma ok.2-3 lat,dokładnie nie wiadomo.Znalazła się w Koterii,tam została wysterylizowana,odrobaczona i zaszczepiona.Niestety,skazana była na klatkę,w której przebywała około trzech tygodni.Nikt nie był zainteresowany adopcją tej kotki, groziło jej wypuszczenie na ulicę.Taka kotka miałaby być bezdomna :strach: :strach: :strach: :strach: Większość moich kotów pojechała do Warszawy,tam znalazła świetne domki,a więc postanowiłam,że tym razem warszawski kot znajdzie u mnie DT.Tym sposobem Tacia jest u mnie.
Kotka jest urody niezwykłej, ma coś z brytka,może persa,nie umiem powiedzieć.Jest ogromna,puchata,ma niedźwiedzie futro,tak gęste,że nawet furminatorem nie można dostać się do skóry! Trochę brudne,ale Tacia się myje i jest już lepiej.Ma krótkie,grube nóżki,takiż ogonek i pućki.Z resztą,co będę pisać,zobaczcie zdjęcia.
Teraz coś o charakterze kotki.Na razie trudno coś powiedzieć.Tacia śpi i je.Tylko to ją interesuje.Mogę ją wziąć na ręce,ale boi się jeszcze i wolę z tym nie przesadzać.Uwielbia głaski,mruczy przy tym,podstawia główkę.W pewnym momencie jednak warczy i potrafi drapnąć lub ugryźć.Niegroźnie,ale trzeba uważać.Ma już swoje ulubione miejsce,dywanik koło drzwi balkonowych,albo fotel w moim pokoju.Trudno powiedzieć,czy boi się moich kotek,czy ich nie lubi,ale syczy,kiedy koło niej przechodzą.Sama nie zaczepia,raczej ich unika.One z resztą też.Z tym,że moje kotki ani nie syczą,ani nie warczą.Po prostu odchodzą.Chyba trochę się jej boją.Brendzia próbowała się zaprzyjaźnić,nawet zabawki jej przynosiła,ale oberwała łapą kilka razy.Wczoraj próbowałam się z Tacią bawić,nawet jej się to podobało. :lol:
Zupełnie nie wiem,czy jest kuwetkowa.Wczoraj rano znalazłam qoopę obok zlewu :cry: .Dostała więc swoją kuwetkę ze ścinkami gazet :oops: ,położyłam ją w tym miejscu,ale nie skorzystała.W kuwecie ze żwirkiem coś było,ale czy to Mela,czy Gucia,czy Tacia???Nie mam pojęcia.Dobrze,że jestem w domu,poobserwuję kotkę,zajmę się nią.Pomoże mi siostra,bo zakochała się w niej i nie może się doczekać,kiedy ją będzie mogła wymiziać.
Rozpisałam się,będę dalej pisać,zapraszam do odwiedzin.A teraz zdjęcia.Nie oddają jej urody,kotka zamyka oczy,bo lampa ją razi,ale postaram się zrobić lepsze.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Nie sty 03, 2010 8:37 przez ewar, łącznie edytowano 1 raz
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob gru 26, 2009 9:42 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.

Przyznaję, Tatoo to wyjątkowa piękność.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Sob gru 26, 2009 9:57 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.

Znowu zdjęcia.Obiecuję zrobić lepsze,jak zacznie chociaż trochę się ruszać.ObrazekObrazek

ewar

Post » Sob gru 26, 2009 10:24 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.

Tatoo jest wielka, ma żółte skośne oczy i prostokątny pyszczek. Gruby ogonek, dość krótkie grube łapki i sierść jak niedźwiedź, nie widać skóry, tak jest gęsta.

gosiar

Post » Sob gru 26, 2009 11:28 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.

piękności - rzeczywiście na żywo jest jeszcze ładniejsza
tak się cieszę, że już w domku :D
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Sob gru 26, 2009 11:49 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.

Powodzenia koteńko :ok: Dzięki Ewar :kotek:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Sob gru 26, 2009 12:14 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.

A za co? Że mam pięknego kota? Trzeba jej pomóc, bo na razie nie nadaje się do adopcji.Tak się cieszę,że moje kotki są takie wspaniałe,że tak właśnie reagują na nowego lokatora.Jest,trudno,niech sobie będzie,walczyć nie zamierzają.Wyobrażacie sobie,jaką nudą wieje u mnie w domu? Moje ladies są bardzo spokojne,a Tacia to już w ogóle się nie rusza.Ktoś,kto boi się mieć więcej niż jednego kota powinien mnie odwiedzić.Zobaczy kota,jak dobrze poszuka. :lol: :lol: :lol:

ewar

Post » Sob gru 26, 2009 13:13 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.

Witam i zaznaczam wątek.

Będę Wam kibicować; tym bardziej, ze mam teraz w domu taką niedotykalską piękność...
Z exo nic nie ma, ale jest to najbardziej intrygująca tri, jaką widziałam. No właśnie - widziałam i tyle - dotknąć się nie daje za nic (póki co - mam nadzieję). Na razie cieszę się, że je z ręki i że już nie ucieka z obłędem w oczach kiedy nas widzi.
Cały czas jeszcze się chowa.
Mam nadzieję, ze trójka moich wesołych maluchów ją trochę rozrusza - zaczyna biegać za laserem, dziś nawet trochę się nimi ganiała...
Już dwa tygodnie jest u nas; ale dopiero trzeci dzień poza "cichym pokojem".
A ręce aż swędzą żeby ją głaskać...

Życzę Wam powodzenia i trzymam kciuki.
Niedotykalska Kordelia pozdrawia Tacię :kotek:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob gru 26, 2009 13:24 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.

Dziękujemy i pozdrawiamy.Tacia nie jest taka niedotykalska.Biorę ją na kolana,daje się głaskać,jest coraz lepiej.Myślę,że jest jej gorąco.Kładzie się pod drzwiami balkonowymi,albo na płytkach w kuchni.Strasznie się leni.U mnie w domu cieplutko.
Już nie będę tyle wklejać,bo stanie się nudne.ObrazekObrazekObrazek

ewar

Post » Sob gru 26, 2009 13:27 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.

Witam :)

Śliczne kocisko :D Z tym nudno, to bym nie przesadzała :wink:
A coś się może w sprawach kuwetkowych wyjaśniło?
Wiem, że to krótko, ale...

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob gru 26, 2009 13:49 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.

Nie wiem.Niczego nie było poza kuwetą,ale przy trzech kotach i jednej kuwecie (bo tej z gazetami nie liczę) to trudno powiedzieć.Rano kuwetę sprzątałam,ale czy był tam urobek Taci to nie wiem.
Dziękuję za odwiedziny i zapraszam.

ewar

Post » Sob gru 26, 2009 13:56 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.

No, to jak się daje brać na kolana to uhuhuhu...
Szybko pójdzie. :ok:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob gru 26, 2009 13:57 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.

Jak niczego poza kuwetą nie było, to już nieźle - może to tylko kwestia stresu :roll:
Będę śledzić postępy, bo szukam takiej podrośniętej, statecznej kocicy z charakterkiem, która nie da sobie w kaszę dmuchać :wink:
Tylko obawiam się, że na naukę kuwetkowania nie starczy mi doświadczenia i czasu :(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob gru 26, 2009 14:53 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.

OKI, ja sądzę, że ona kuwetkowa jest. Tylko musi się przyzwyczaić. Ma raczej więcej niż trzy lata i baaaaardzo ciekawy charrakterek ;)

gosiar

Post » Sob gru 26, 2009 15:19 Re: Tatoo, egzotyczna(?) tri z Koterii.

Właśnie piszę ten post,a Tacia sobie leży między mną a komputerem.Zrobiłam zdjęcie,sami zobaczycie.Są postępy! Gucia przechodzi obok Taci i już nie ma syków :lol: :lol: Myślę,że ona załatwia się do kuwety,ale robi to,jak nikt jej nie obserwuje.Jutro przyjdzie moja siostra to zrobimy zdjęcia "naręczne".
Obrazek
Chyba już się lubimy :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

ewar

[następna]