Łateczku mojej Dużej wszystko się chyba pomyliło - wydawało się jej że prowadziłeś kulinarny blog i... nie może go znaleźć... jest na etapie czytania przepisów Wigilijno-Świątecznych Jak się czujecie?
Dzień dobry. Mieliśmy bardzo zajęty tydzień. W sobotę ubraliśmy choinkę. Bombki są super! Duża zrobiła świąteczne ciasteczka, co wyglądają jak sałatka z rzodkiewką bo są zielone i mają czerwone cukierki na wierzchu. Kussad, to moja Duża prowadzi blog kulinarny, ja mam swój oddzielny. Ale przepisów świątecznych tam niestety nie ma jeszcze, bo Duża nie ma czasu na gotowanie i blogowanie ostatnio. Są tam tylko te zielone ciacha. Adres: http://niesmialakulinarnie.blox.pl/html . Dużo sprzątamy. Młodszy Starszy był dzisiaj ostatni dzień w szkole. Strasznie się cieszymy wszyscy, że będziemy teraz tyle dni razem. No oprócz Dużego, bo on musi pracować Mniejsi są zdrowi. Duża po cichutku ma nadzieję, że trafiła na dobry specyfik wreszcie, który pomaga Mniejszym zdrowie zachować na dłużej. Daje im echinaceę plus cerutin. Duża niedługo idzie na ćwiczenia. Dzisiaj była u nas Babcia Dużej. Przestraszyłem się, bo źle się poczuła w kuchni. Pilnowałem jej cały czas później. Leżałem obok i przytulałem ją z całych sił, żeby poczuła się lepiej. Ona jest taka kochana. Całujemy Was! Łatek i Duża.
Niech te Święta, tak wspaniałe, będą całe jakby z bajek, niechaj gwiazdka z nieba leci. niech Mikołaj tuli dzieci, biały puch niech z góry spada, niechaj kotek w nocy miło gada, niech choinka pachnie pięknie, no i radość będzie wszędzie! Wesołych Świąt!!
Kochani! Życzymy Wam zdrowych, wesołych, spokojnych i radosnych Świąt. Samych pyszności na świątecznym stole i worka pieniędzy pod choinką Ściskamy Was wszystkich i dziękujemy za życzenia! Łatek, Duża, Duży i Mniejsi
Magia świąt to dziecięca wiara w Świętego Mikołaja, spokojna rozmowa z bliskimi przy kominku, rozleniwiony telefon, zaspany budzik i śnieg, który nie jest utrapieniem. Magicznych Świąt Bożego Narodzenia życzą Pecia, Niusiu, Kajtek, Albercik i Duża
****"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier