Tosiek -Warszawa -relacja o dalszych losach

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto gru 22, 2009 20:41 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! banerek str 25

no taki prezent dziecku robic.Toc sie we łabach poprzewracało!
O Bombla dzwonili głównie ze ślązka!I moj TZ tak samo zadawał pytania czy tam kotow nie mają?A moze nasze pióro i wena twórcza podpasowuja określonemu regionowi.Lub kolor kota i jego zachowanie maja wpływ na lokalizację zgłoszeń :?:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto gru 22, 2009 20:50 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! banerek str 25

ASK@ pisze:O Bombla dzwonili głównie ze ślązka!

To trzeba było do mnie odsyłać :mrgreen: hłe, hłe :mrgreen:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto gru 22, 2009 21:00 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! banerek str 25

Cameo pisze:
ASK@ pisze:O Bombla dzwonili głównie ze ślązka!

To trzeba było do mnie odsyłać :mrgreen: hłe, hłe :mrgreen:

a ty tych mazowieckich do nas hłe,hłe :P
Ale zawsze odsyłam na miau i oferuj pomoc w znalezieniu kota w danym rejonie!Tylko widać mało pzrekonująca jestem :mrgreen:
Dziewczyny prosze zdradźcie mi wreszcie sekret jak dac ogłoszenie w metro!
Obrazek

ASK@

Post » Śro gru 23, 2009 8:04 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! banerek str 25

Ten sekret nie da sie zdradzic , bo ja np nie wiem :-) Cameo mowila ,ze to losowo do Metra wybieraja .Ale jak to sie stalo ,ze Tosiek ma ogloszenia w jakiejs gazecie ogolnopolskiej to ja juz nie wiem .Bo dzwoniacy ludzie mowia ,ze zauwazyli to ogloszenie w gazecie .
Byc moze chodzi tu o kolor kota , moze jakos ten kolor Toskowy w Warszawie nie przypada do gustu ....
Ja tez bym nie oddala kota na prezent dla 8 letniej dziewczynki , przynajmniej nie tak natychmiast i w pospiechu. Niestety jest tyle kociakow i kotow ,ze ta dziewczynka napewno dostanie swojego kota ....a rodzice po kilku odmowach wycfania sie i nie beda mowic ,ze to na prezent .

Mam piekne zdjecia spiacych razem Malutkiej i Toska :-) Wstawie potem :-) Ale nie myslcie ,ze oni tak dobrze ze soba zyja.Tu na zmiane odchodza kocie walki ,kocie podchody i kocie spanko :-)
Malutka od rana chce wyjsc na spacer , bo przez te mrozy nigdzie nie wychodzila. Wskakuje na okno ,miauczy przerazliwie a jak otwieram okno to sie cofa. Bo za oknem ulewa :-) Nawet otrzasa sie jakby zmokla choc przeciez siedzi w srodku , sam widok tego deszczu ja sklania do otrzasania :-) Biedne te koty co nie maja, tak jak Malutka , swojego domu .
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Od: Sob maja 31, 2003 16:25

Post » Śro gru 23, 2009 8:09 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! banerek str 25

jest mokro i brzydko.nawet dziczki nie wylazły na karmienie. Tylko jeden głodomór przyszedł.
Miałam jamniorke Lusie .która bez wzgledu na porę roku leciała sprawdzić pogodę przez okno przed wyjściem. Jak lało,padał snieg, czy było pieknie i biało za diabła nie chciała wychodzić. Leciała na wyro i zaraz zakopywała sie w kocu.Jak ją ściągaliśmy to warczała, łapała za ręce,a ściągnięta na połoge migiem wracała pod koc! jej determinacja była wielka, bo tak ogólnie zawsze trzeba było ja podsadzać i owijać w kocyki.
Obrazek

ASK@

Post » Śro gru 23, 2009 8:44 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! banerek str 25

Smieszne , nie :-) Choc z drugiej strony jak sobie pomyslimy ,ze one wychodza na dwor nie ubrane i na boso to juz tak nie jest do smiechu :-) Zwierzaki domowe sa rozhartowane , bo zyja w cieple i musza przykro odczuwac roznice miedzy domem a dworem.

Jeszcze cos Wam napisze. Wczoraj ogladalam program o szympansach w schronisku dla malp. Jedna szympansica wyrywala sie na wolnosc i wlamywala sie do biura tego schroniska. Ogladalam to i mi tak okropnie bylo zal tego zwierzaka. Szympanse sa tak inteligentne ,ze nie jestesmy wprost tego pojac .Jak my .I jednoczesnie bardzo niebezpieczne , agresywne, po zwierzecemu bezwzgledne. Sa zwierzetami i kieruja sie inna logika .
Ta szympansica byla wychowywana w domu do czasu az stala sie niebezpieczna.Bo one jak dorastaja to przestaja byc łagodne. I widac bylo dokladnie ,ze to zwierze jest udomowione, jest czlowiekiem ktorego zamkneli w wiezieniu a on by chcial do domu.Ona sobie w tym biurze przegladala rozne rzeczy , papiery , ogladala obrazki w gazecie , brala szczotki do zebow, portfele, zamiatala podloge .A wszystko delikatnie , tak normalnie jak czlowiek ktory dotyka roznych przedmiotow z nostalgia .To takie przykre ... ktos ja kupil , udmowil a potem skazal na zycie w zamknieciu , za kratami.
No bo nie mozna jej wypuscic w buszu , nie da sobie rady. Z ludzmi tez przebywac nie moze ,bo traktowalaby ich jak inne szympansy a jednak my takiej sily i klow nie mamy . Dramat. To jakby uposledzonego czlowieka najpierw kochac a potem oddac do wiezienia, do schronu .Nie wyjasni sie jej dlaczego a ona cierpi .
Czy my nie jestesmy strasznym gatunkiem....
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Śro gru 23, 2009 9:43 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! banerek str 25

jesteśmy okropni i okrutni!
Obrazek

ASK@

Post » Śro gru 23, 2009 13:12 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! banerek str 25

Wszystkim sympatykom Tośka chce podziekowac za wspieranie nas i poprosic o dalsze trzymanie kciukow .
Poniewaz jutro moze juz nie bede miala czasy Życzę wam już dzis Wszystkiego Najlepszego , Zdrowia i Pomyślnosci , bogatego Mikołaja i milych chwil z naszymi koteczkami :-)

Obiecane zdjecia beda jak gdzaies w przelocie zdolam potem dorwac sie do komp :-)

O , tu jeszcze taki piekny obrazek zabralam od Trawy11 zeby bylo swiateczniej troche u Toska :-)
Obrazek
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Śro gru 23, 2009 15:34 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! banerek str 25

dziękujemy za piękne życzenia i świąteczny nastrój!
Romas wszyscy tu jesteśmy by wspierać sie, ale bardzo dziękujemy za podziękowania :1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Śro gru 23, 2009 17:57 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! banerek str 25

Obrazek

.....i od Dużej
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro gru 23, 2009 19:57 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! banerek str 25

Obrazek

Spokojnych świąt spędzonych z tymi, których kochasz. Niech zaczarują Was na kolejny rok i wniosą tęsknotę za tym, co jednoczy.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw gru 24, 2009 8:46 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! banerek str 25

Bardzo dziekujemy za zyczenia i piekne pocztowki :-)

A oto Świateczne zdjecia moich koteczkow :-) Taki prezent dla sympatykow Toska .On tez potrafi byc grzeczny :-)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Post » Czw gru 24, 2009 11:28 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! banerek str 25

:1luvu:
Obrazek

ASK@

Post » Pt gru 25, 2009 14:07 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! banerek str 25

Życzymy zdrowych i spokojnych Świąt!
Koteczki są prześliczne a jak do siebie pasują :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt gru 25, 2009 16:50 Re: Tosiek startuje w poszukiwaniu DOMU ! banerek str 25

sie meldujemy :lol:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]