Kuter w ds/Mizianka SZUKA domu/Bułek choruje/minęło 6mies :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 23, 2009 13:43 Re: Bezłapka z pp- walczy o życie POTRZEBUJEMY PIENIĘDZY-DŁUG:(

Never, myślisz, że poskutkowałoby pokazanie im maila od doktora Niziołka dotyczącego parametrów przy których jest wskazanie do transfuzji? Dr Niziołek to znany lekarz, o dużym autorytecie.
Ten mail był cytowany w wątku Marchewki i może aga9955 jeszcze gdzieś go ma i by go odgrzebała.
Jak myślisz?
Obrazek

galla

Od: Wto wrz 20, 2005 13:39

Post » Śro gru 23, 2009 13:45 Re: Bezłapka z pp- walczy o życie POTRZEBUJEMY PIENIĘDZY-DŁUG:(

Co to są termometry 'bezpupowe'?Jak się ich używa?
ObrazekObrazek http://s16.bitefight.pl/user/bite/117731 -klik!
ObrazekObrazek Leon,Tygrys i Luśka

Agilla

Od: Nie mar 01, 2009 21:18

Post » Śro gru 23, 2009 13:50 Re: Bezłapka z pp- walczy o życie POTRZEBUJEMY PIENIĘDZY-DŁUG:(

Never co ty w ogóle wypisujesz? lampa nie działa, virkon nie działa, a sześciomiesięczną kwaratannę, to pewnie sobie sama wymyśliłam 8O Sorry, ale nie mam tyle cierpliwości co inne dziewczyny i nie będę się wdawać w dalsze dyskusje.

Napisze tylko tyle. Gdyby u mnie w domu była pp, to te kociaki już dawno by nie żyły: viewtopic.php?f=13&t=102719
Ostatnio edytowano Śro gru 23, 2009 13:52 przez genowefa, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro gru 23, 2009 13:50 Re: Bezłapka z pp- walczy o życie POTRZEBUJEMY PIENIĘDZY-DŁUG:(

Agilla pisze:Co to są termometry 'bezpupowe'?Jak się ich używa?

Do ucha :) Zamówiłam sobie taki pod choinkę właśnie z myślą o koteczce :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro gru 23, 2009 13:51 Re: Bezłapka z pp- walczy o życie POTRZEBUJEMY PIENIĘDZY-DŁUG:(

nie wiem... ja juz nic nie wiem :( strasznie sie denerwuje, nawet nie wiesz jak :(
jesli znadziecie tego maila, moze przeslecie go do avlid, jak ona bedzie dzis w lecznicy?
Mnie tam wysluchano i powiedziazno, ze nie sa to wyniki kwalifikujace do transfuzji i ze wiekszym ryzykiem jest teraz zrobienie jej. Z uwagi na stan zyl Kaczuszki wczoraj nie zrobiono jej morfologii, choc w karcie jest zais ze tez z uwagi na poprawiajace sie parametry krwi, ktorych nie widze :( w razie czego ostatnich 4-5 morfologii ma Ariel - bo jej je dyktowalam. Prosilam o badania krwi dzis, mam nadzieje ze beda. ja juz nie chce czytac tego watku, bo zaraz zwieje z pracy i bedzie niefajnie, ciezko jest mi tutaj siedziec, chcialabym byc juz w szpitalu....
Dodam jeszcze, ze Kaczuszka naprawde nie byla zdrowa, miala goroaczke, nadzerk,i na jezyku - teraz jest juz martwica. I dusi sie, poniewaz te nadzerki sa tez pewnie nie tylko na jezyku :( dlatego brala natybiotyki. szczepienie jej w takim stanie nie bylo wskazane. zareagowala po szczepieniu - byc moze bez niego nie przeszlaby pp - zreszta tego sie nigdy nie dowiemy. Ja chce tylko, zeby ona przezyla, i nic mnie juz nie obchodzi. Mile widziana kazda pomoc i konsultacja, ale tak jak mowie - lekarze chca rozmawiac z lekarzami, uwazaja ze diagnoze stawia sie m.in. na podst. obserwacji i nie mozna leczyc przez net - i tutaj niestety maja racje.... nie wiem jakie wyniki kwalifikuja Kaczuszke do transfuzji, ja sie na tym po porstu nie znam - chce tylko, zeby dla niej bylo jak najlepiej....

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Śro gru 23, 2009 14:00 Re: Bezłapka z pp- walczy o życie POTRZEBUJEMY PIENIĘDZY-DŁUG:(

genowefa pisze:Never co ty w ogóle wypisujesz? lampa nie działa, virkon nie działa, a sześciomiesięczną kwaratannę, to pewnie sobie sama wymyśliłam 8O Sorry, ale nie mam tyle ciepliwości co inne dziewczyny i nie będę się wdawać w dalsze dyskusje.

Napisze tylko tyle. Gdyby u mnie w domu była pp, to te kociaki już dawno by nie żyły: viewtopic.php?f=13&t=102719

Genowefo, czytaj to co piszę ze zrozumieniem - blagam. Virkon dziala, ale tak jak pisalas - trzeba dac mu czas. moczylas wszystko przez godzine? lampy uv sa bakteriobijcze, prawda? ale czy niszcza wirusa?
nie masz gwarancji ze po 6 miesiacach nie ma nigdzie wirusa i dlatego nie chcialam zeby kotki trafily do Ciebie - mialas je z lecznicy przewiezc do mnie, taka byla umowa. Oczywiscie nie wiem gdzie kotka sie zarazila, chodzi po prostu o dotrzymywanie umowy. I powtorze jeszcze raz - to nie ja robilam afere o darmowe szczepionki, sprawdz swojego posta! Gdyby nie Twoje naciski i uszczypliwe wypowiedzi na temat sposobu lecznia zwierzat, nie zaszczepilabym ich wtedy. I mam nadzieje, ze to koniec wymiany zdan na ten temat, bo ja jestem od paru dni mocno podminowana i nie mam juz ochoty na dalsze walkowanie tematu.

Never

Post » Śro gru 23, 2009 14:05 Re: Bezłapka z pp- walczy o życie POTRZEBUJEMY PIENIĘDZY-DŁUG:(

Kurcze, no w porównaniu do któregoś tam nastego grudnia wyniki spadły wyraźnie. Wtedy HCT było za niskie, ale nie kwalifikowało do przetoczenia, teraz jest poniżej 21%.
Zadzwonię do Agi i zapytam, czy ma tego maila. Jeśli nie, to ktoś będzie musiał przejrzeć tamten wątek, ja teraz nie dam rady niestety.
Obrazek

galla

Post » Śro gru 23, 2009 14:08 Re: Bezłapka z pp- walczy o życie POTRZEBUJEMY PIENIĘDZY-DŁUG:(

Never pisze:
genowefa pisze:Never co ty w ogóle wypisujesz? lampa nie działa, virkon nie działa, a sześciomiesięczną kwaratannę, to pewnie sobie sama wymyśliłam 8O Sorry, ale nie mam tyle ciepliwości co inne dziewczyny i nie będę się wdawać w dalsze dyskusje.

Genowefo, czytaj to co piszę ze zrozumieniem - blagam. Virkon dziala, ale tak jak pisalas - trzeba dac mu czas. moczylas wszystko przez godzine? lampy uv sa bakteriobijcze, prawda? ale czy niszcza wirusa?
nie masz gwarancji ze po 6 miesiacach nie ma nigdzie wirusa i dlatego nie chcialam zeby kotki trafily do Ciebie - mialas je z lecznicy przewiezc do mnie, taka byla umowa. Oczywiscie nie wiem gdzie kotka sie zarazila, chodzi po prostu o dotrzymywanie umowy. I powtorze jeszcze raz - to nie ja robilam afere o darmowe szczepionki, sprawdz swojego posta! Gdyby nie Twoje naciski i uszczypliwe wypowiedzi na temat sposobu lecznia zwierzat, nie zaszczepilabym ich wtedy. I mam nadzieje, ze to koniec wymiany zdan na ten temat, bo ja jestem od paru dni mocno podminowana i nie mam juz ochoty na dalsze walkowanie tematu.

Kliknij sobie po porostu w linka, który podałam. Z mojej strony EOT.

EDIT, jeszcze jedno ponieważ autocytat jest najwyższą formą cytatu:
genowefa pisze:Odkażanie po pp mozna przeprowadzić też virkonem min. 60 min. i tak odkaża się mieszkanie, bo domestos wybiela materiały. Jeśli chodzi o domestos to jest min. 60 min w czystym domestosie.
Ostatnio edytowano Śro gru 23, 2009 14:15 przez genowefa, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro gru 23, 2009 14:09 Re: Bezłapka z pp- walczy o życie POTRZEBUJEMY PIENIĘDZY-DŁUG:(

Będę miała zaraz tego maila, którego kiedyś wysyłał dr Niziołek.
Mail generalnie dotyczył PNN, ale wskazania dotyczące transfuzji są ogólne.
Gdzie mam to przesłać dalej?
Obrazek

galla

Post » Śro gru 23, 2009 14:10 Re: Bezłapka z pp- walczy o życie POTRZEBUJEMY PIENIĘDZY-DŁUG:(

Gibutkowa pisze:
Agilla pisze:Co to są termometry 'bezpupowe'?Jak się ich używa?

Do ucha :) Zamówiłam sobie taki pod choinkę właśnie z myślą o koteczce :)

Do ucha dla kotów najlepsze -na dla dzieci snajperskie - bezkontaktowe na czółko :)
nie wiem jak dzialaja na owlosione kocie czólka :)
Ostatnio edytowano Śro gru 23, 2009 14:10 przez dune, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Śro gru 23, 2009 14:10 Re: Bezłapka z pp- walczy o życie POTRZEBUJEMY PIENIĘDZY-DŁUG:(

Cytat z maila:

> HCT - 18,5 ORAZ HBT 6.1 TO RóWNIEż WSKAZANIE DO TRANSFUZJI (ZASADA TO
> TZW. 7/21 - 7 TO HEMOGLOBINA A 21 TO HEMATOKRYT - DO TEJ WARTOśCI
> ZALECAMY LECZENIE KRWIą.
Obrazek

galla

Post » Śro gru 23, 2009 14:17 Re: Bezłapka z pp- walczy o życie POTRZEBUJEMY PIENIĘDZY-DŁUG:(

galla pisze:Będę miała zaraz tego maila, którego kiedyś wysyłał dr Niziołek.
Mail generalnie dotyczył PNN, ale wskazania dotyczące transfuzji są ogólne.
Gdzie mam to przesłać dalej?

wyslalam pw z adresm mailowym, z tym, ze jestem tu do 16-17, potem juz nie dam rady odebrac

Never

Post » Śro gru 23, 2009 14:27 Re: Bezłapka z pp- walczy o życie POTRZEBUJEMY PIENIĘDZY-DŁUG:(

Już wszystko poszło 8)
Obrazek

galla

Post » Śro gru 23, 2009 14:43 Re: Bezłapka z pp- walczy o życie POTRZEBUJEMY PIENIĘDZY-DŁUG:(

Never ty nie pal tylko zadzwon do lecznicy w ktorej jest kicia i powiedz ze przetoczenie bedzie na Twoja ,czy innego opiekuna odpowiedzialnosc. Podpisz papiery i juz. Ja tak podawalam 5 lat temu surowice mojemu Kazikowi ktory mial pp i nikt w Poznaniu nie chcial tego zrobic. Uparlam sie i juz.
To kwestia zycia i smierci tej malej.
Nie ma co dywagowac. Trzeba cos zrobic bo ona z takimi wynikami nie przezyje wam nastepnej doby.
Placisz wymagasz. Czasem tak trzeba.

Trzymam kciuki trzymam wielkie.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

[poprzednia][następna]