Mruczuś [*] Choco i Mikuś

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 22, 2009 15:29 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Gem pisze:Ten pan chciał kota już, a ankieta i wizyta przedadopcyjna to dla niego zbędna biurokracja. Ja uważam, że nie sztuka wydać kota - sztuką jest wydać go do dobrego domku.
Po pierwszym poście tego pana, w niedzielę, napisałem do niego PW i zaproponowałem przywiezienie Idril w piątek. Niby wszystko pasowało, ale w tym czasie dogadywał się już z lutrą w sprawie adopcji jej Fasolki.
Mówi się trudno, widocznie ten domek nie byl przeznaczony Idril. Mam jednak nadzieję, że Fasolce będzie tam dobrze ;)

Ehhhhh eh eh!:)

Przeciez wypelnilem aniete oraz zaprosilem do domu wolontariuszke- nie wiem czy byly przypadki osob ktorre nawet na to sie nie zdobyly - nam poprostu zalezalo - ale niestety nie bylo odzewu dlugi czas a obiecana wizyta w konkretny dzien nie doszlaby do skutku gdyz Pan jako własciciel nie mial o tym zielonego pojecia - i to wcale nie Pana wina- dlatego chcac adoptowac kotka uznalismy ze nie bedziemy juz czekac bo i tak czekalismy 2 miesiace ( w tym czas oczeiwania na kotka ze schroniska) i postanowilismy adoptowac Fasole - tam akurat przebieglo to sprawnie i profesjonalnie za co dziekuje Paniom ktore sie tym zajeły:)
:piwa:
Pozdrawiam serdecznie i zycze wesolych i spokojnych swiat no i udanego nowego roku wszystkim czytajacym i nie tylko:)
K.

Kuba86

Od: Sob gru 12, 2009 19:06

Post » Wto gru 22, 2009 15:57 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Trawa11 chyba pozycze jakas dekoracje od Ciebie :- ) bo sa bardzo ładne :-)

Gem , mimo wszystko uwazam tak jak Ty .Nie sztuka jest oddac kota sztuka jest oddac go do dobrego domu .
Ja tez mialam dziwne telefony w sprawie Toska , ze juz natychmiast i bez zadnych pytan. To mnie zawsze przeraza .Bo zwierzaka sie bierze na wiele , wiele lat , chwila namyslu nie zaszkodzi . Nie pisze tu o sytuacji Kuby86 , bo tej akurat nie znam tylko ogolnie .

Ewus pozdrawiam i zycze wiele sil do prac kuchenno-swiatecznych :-)
Magda&psiarnio-kociarnia

Romas

Od: Sob maja 31, 2003 16:25

Post » Wto gru 22, 2009 15:59 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Proszę Pana, brak zgody na wizytę przedadopcyjną równa się rezygnacji z adopcji - przynajmniej u nas.

To, że zarówno ankietę, jak i wizytę przedadopcyjną nazywał pan zbędną biurokracją, jest łatwe do sprawdzenia - są przecież Pana posty na forum, nie mówiąc już o PW, bo tych cytować nie zamierzam.

Obiecany (nie wiem przez kogo i dlaczego) dowóz Idril w niedzielę nie mógł dojść do skutku, bo faktycznie o niczym nie wiedziałem. Jednak po Pańskim poście zaproponowałem przywiezienie kotki w piątek, co niby Państwu pasowało. W tym czasie dogadywał się Pan z lutrą, co w kontekście dość zaawansowanych rozmów o adopcji Idril jest nieco dziwne. Ale to Pana sprawa.

My nie wydajemy kota każdemu, kto do nas zadzwoni. Ankieta i wizyta przedadopcyjna to z naszej strony minimum, by poznać przyszłego właściciela i ocenić czy tym właścicielem powinien być. Nie omijamy raczej owej "zbędnej biurokracji", bo naszym zdaniem jest niezbędna.

Jest faktem, że nastąpiły jakiś problemy z przekazaniem informacji o wyniku wizyty przedadopcyjnej, ale w takim razie - dla jasności sytuacji - należało zrezygnować z Idril i zająć się adopcją Fasoli, a nie dogadywać się jednocześnie ze mną i z lutrą.

bo i tak czekalismy 2 miesiace ( w tym czas oczeiwania na kotka ze schroniska)

Ale to już chyba nie nasza wina.

Kussad, przepraszam za ten komentarz- obiecuję, że ostatni z mojej strony.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Wto gru 22, 2009 18:53 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

O co tutaj chodzi? :shock:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto gru 22, 2009 20:57 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Cameo pisze:O co tutaj chodzi? :shock:

Mniejsza z tym ;)
Proponuję wrócić do tematu świątecznych przygotowań. Co prawda Waszych przepisów nie stosuję, ale fajnie, że są, bo w razie czego będzie wiadomo, gdzie szukać. Ja niestety umiem upiec tylko murzynka, ale za to według przepisu podanego w książce Małgorzaty Musierowicz :mrgreen:
Obrazek

Gem

Post » Wto gru 22, 2009 21:54 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

W tym roku te Święta Wszystkim życzę przede wszystkim dużo zdrowia
a resztę wedle życzenia aby spełniły się wszelkie marzenia :kotek:
Obrazek

alus1

Od: Śro wrz 03, 2008 16:26

Post » Wto gru 22, 2009 22:03 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

To ja się świątecznie przywitam Warszawską Syrenka z ryneczku
w zimowej fontannie, cudna :)

Obrazek
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Wto gru 22, 2009 23:29 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Dobry wieczór! :love: Jako że znikam z forum na kilka świątecznych dni, już dziś przesyłam życzenia...

Okres Świąt Bożego Narodzenia to czas pełen magii, czarów, radości i piękna. Czas spełniania marzeń i okazywania sobie wzajemnie troski i miłości. To w te dni, zapatrzeni w roziskrzoną choinkę, w uśmiechnięte twarze naszych bliskich odkrywamy sens życia. Jednocześnie te właśnie Święta, jak żadne inne, skłaniają nas do zadumy, zamyślenia i wspomnień...
W ten świąteczny czas największą magią jest miłość i życzę Wam, by ta magia trwała przez cały nadchodzący 2010 rok!

nanetka

Od: Sob maja 24, 2008 20:44

Post » Śro gru 23, 2009 6:27 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Obrazek
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Śro gru 23, 2009 8:00 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Witam Ewcię i resztę!
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Śro gru 23, 2009 9:03 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Panie GEM - zbedna biurokracja nazwalem fakt iz mimo wizyty przedadopcyjnej oraz wypelnionej ankiety nic wiecej sie w tym temacie nie dzialo - wiec po vo to wszystko>? skoro nagle jak kamien w wode? napewno nie mialbym pretensji gdyby byl widoczny ruch z waszej strony - a takowego nie bylo wiec cos co z zalozenia mialo byc przydatne (wizyta i ankieta) okazala sie zbyteczną stratą czasu mojego i waszego a i pewnie kosztów z tym zwiazanych
i to jest wtedy niepotrzebna biurokracja!!!!!!!!!
Prosze jeszce raz dokladnie przeanalizowac to co napisalem a wtedy bedzie jasne ze nie nazywam tego co robicie biurokracja ale staje sie ona wtedy kiedy wszystkie dzialania spełzły na niczym - Przykro mi ale tez nie jest moja wina ze Pan o niczym nie wiedzial - ktos nawalil i napewno nie ja! nie mam zamiaru odgrzewac juz starych kotletów!
A co do PW moge takze pokazac wiadomosc w ktorej pisalem ze potwierdzimy ostatecznie panski przyjazd do Krakowa - i owszem otwierdzilismy ale fakt iz nie jest juz konieczny - wiec chyba wszysko jasne prawda? a dlaczego nie byl konieczny bo w miedzy czasie znalezlismy Fasolke, dlatego podziekowalismy panu!

Panie Romas - jezeli jest to jakis przytyk badz insynuacja ze nasz dom ktory przygarnal Fasolke jest "niedobry" tudziez nieodpowiedni to prosilbym takie sposrzezenia calkiem subiektyne zreszta zachowac dla wlasnej wiadomosci - Ja bynajmniej nie potrafilbym sie wypowiedziec o Panu nie znajac Pana ani troche

MYSLE ZE WSZYSTKO SOBIE WYJASNILISMY I NIE BEDZIE ROZDRAPYWANIA SPRAWY ANI PRZYTYKOW Z KTOREJKOLWIEK STRONY - SPRAWA JEST JUZ ZALATWIONA I NIECH TAK BEDZIE - KAZDY NIECH ZACZNIE ZYC SWOIM ZYCIEM, JA ZAJME SIE FASOLA A WY TYM W CZYM JESTESCIE DOBRZY - CZYLI RATOWANIEM ZWIERZAT

Wesołych - wszystkim!

Kuba86

Od: Sob gru 12, 2009 19:06

Post » Śro gru 23, 2009 9:33 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Miaudobry

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro gru 23, 2009 10:03 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Dzień dobry ;)

Słyszeliście może o podłaźniczce?

Obrazek

Przy szalejących kotach mogłaby świetnie sprawdzić się zamiast choinki ;)

PS Widzę, że jestem śledzony :ryk: Jednak nikt nie będzie mi mówił, co mam pisać i co myśleć, nawet jeśli będzie się wtrącał do dyskusji na wszystkich wątkach, które odwiedzam.
Obrazek

Gem

Post » Śro gru 23, 2009 10:10 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Panie Kubo temat wyboru przez Państwa Kotka myślę że został zakończony i znamy już powód dla którego stało się tak a nie inaczej a najlepiej wyjaśnili to sobie Panowie na PW.
Mimo wszystko byłoby znacznie milej ze strony Nowego Goscia na powiitanie gdyby przedstawił Pan Fasolkę i moglibyśmy zobaczyć zdjęcia Kotki, która podbiła Państwa serce.

Gem a przy okazji czy mógłbyś podać przepis na Murzynka wg P. Musierowcz :) Widzę że ściągnęliśmy się myślami :) Jeszcze z rodzinnego domu pamiętam że piekłyśmy murzynka z dżemem a przepis gdzieś zaginął podczas przeprowadzek i oddawna nie ma kogo zapytać jak to wspólnie robiłyśmy :(
Bardzo ciekawy pomysł na inną dekorację świąteczną... Ktoś korzysta z mojej obecności w pokoju z komputerem , w którym stoi choinka i bawi się bombkami wiszącymi coraz wyżej

Zaszywam się ponownie w kuchni... Nie wiem kiedy tutaj zaglądnę. Co chwilę odkrywam czego mi jeszcze brakuje. Nawet Syn włączył się do przygotowań a Mąż zabrał ze sobą Choculę :)

Alusiu bardzo dziękuję za ślicznego świątecznego Azika :1luvu:

Życzę Wszystkim zdrowych i spokojnych Świąt, wszystkiego najlepszego!
Ostatnio edytowano Śro gru 23, 2009 10:20 przez kussad, łącznie edytowano 1 raz
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Śro gru 23, 2009 10:12 Re: Mruczuś [*] Choco i Mikuś

Podłaźnicka to świetna rzecz :)

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]