K-ów, wiem, że to prywata ale b. proszę o kciuki dla Rufina!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 22, 2009 1:02 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

http://picasaweb.google.pl/guaraneska/K ... j20122009#

Zdjecia z Galerii z niedzieli (troche takie srednio dobre, ale aparat wzial i zdychal wiec kazde zdjecie bylo na wage zlota)

Zdjecia Macieja i Rudej (kilka na watku Tygrysow, reszta bedzie wrzucona w moja galerie na gmailu): viewtopic.php?f=13&t=104182&start=75

A tu ponizej moje male proby wykorzystania kotów jako modeli:

Pipi zyczy powodzenia kazdemu, kto sie nia opiekuje :twisted:
Obrazek

Zyta jako Play Cat miesiaca pazdziernika 2010 oraz Maciej kot miesiaca grudnia 2010:
Obrazek Obrazek

Z cyklu "Tęskniąc za Tobą...." melancholijna Neska i Zyta:
ObrazekObrazek

Felek-James Bond i w wersji Kot Miesiaca :)
ObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Wto gru 22, 2009 1:17 przez solangelica, łącznie edytowano 1 raz
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto gru 22, 2009 1:04 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

lutra pisze:A ja dopiero wrocilam z pracy. :(

ale mnie nie przyszłaś pomóc, jesteś prosiak Lutro, Amelio moja. mój TŻ powiedziałby Ci: trzeba się było uczyć, to byłabyś w pracy tyle czasu i do tej godziny ile on :wink:

Zapomniałam powiedzieć, że o świcie dzwoniła pani od Wiki, że kota tak chora, że sika pod siebie (jesteśmy w ciągłym kontakcie od tygodnia). Pojechały do dr Miśkowicza, były tam ze dwie godziny, bo to i USG i krew i wszystko. U Wiki objawy jak u Belli i Iwana. Dostała inny antybiotyk i mam nadzieję, że będzie ok, we środę do kontroli.

I dzwoniła też Zosia Bronowicka, Tymka wymiotuje, Pysio też byle jaki, pojechali wieczorem podać surowicę od kota, tak dla bhp. Mam nadzieję, że nie będzie więcej ofiar. Grosik, mimo, że był taki byle jaki, to jedyny zdrowy w tym momencie
Ostatnio edytowano Wto gru 22, 2009 1:06 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto gru 22, 2009 1:05 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

A ja do Ciebie dzwoniłam i wysłałam smsa :) i prawie umarłam z głodu :D
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Wto gru 22, 2009 1:07 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

Tweety pisze:
I dzwoniła też Zosia Bronowicka, Tymka wymiotuje, Pysio też byle jaki, pojechali wieczorem podać surowicę od kota, tak dla bhp. Mam nadzieję, że nie będzie więcej ofiar. Grosik, mimo, że był taki byle jaki, to jedyny zdrowy w tym momencie

O rany.... niedobrze :(
Zyta na razie ok, kupy robi ladne.....

solangelica

Post » Wto gru 22, 2009 1:12 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

solangelica

Post » Wto gru 22, 2009 1:19 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

...to wysle siostrze z okazji narodzin syna ;) oby nie byl taki jak ten potwor w kocim futrze :twisted:
Obrazek

solangelica

Post » Wto gru 22, 2009 8:12 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

ogocha pisze:

A ja do Ciebie dzwoniłam i wysłałam smsa :) i prawie umarłam z głodu :D

Bo mój IDEAlny telefon traci zasięg (czy ktoś jeszcze pamięta ten film, że Idea chce wyjść na Plus?).
Z powodów wielu siedziałam do tej godziny w biurze i dziś od 7.00. Zostanę pracownikiem tygodnia.
Ogocha, pardon.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Wto gru 22, 2009 11:55 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

moje drogie kolezanki i drodzy koledzy.

Wczoraj chyba powstalo jakies zamieszanie i nie bylo nikogo na Kocimska.
Ja sie zamienialam. Ta sroda tez ma byc obstawiona przez (chyba) Miszeline.
Mam nadzieje, ze wiecej takich wpadek nie bedzie, bo ja z Sanoka nie przybiegne :(

Glupio mi tez, poniewaz mialam zrobic grafik swiateczny, ale chyba nikt nie odpowiedzial na moje zapytanie kto jakie dyżury bierze.

Bardzo wiec prosze o dane czy sie ktos z kims zamienia/zamienil od dnia dzisiejszego az do konca świąt czyli aż po Sylwestrze.
Ważne, ponieważ na Kocimską mają trafić wkrótce nowe koty.

Staly grafik wyglada tak:
RANO WIECZÓR
Poniedziałek Queen_Ink Kosma_shiva
Wtorek Jafusia Miszelina
Środa Akima Kosma_shiva
Czwartek Milu Miszelina
Piątek Milu Leone
Sobota Miszelina Tweety
Niedziela Wiślackikot Leone

Od dzis:
Wtorek 22.12
Jafusia - Miszelina

Sroda 23.12.
Akima - Miszelina?

Czwartek 24.12.
Milu - Miszelina

Piatek 25.12.
Mili - Leone

Sobota 26.12.
Miszelina - Tweety

Niedziela 27.12.
Wiślackikot - Leone

Poniedzialek 28.12.
Queen_Ink - Kosma_shiva

Wtorek 29.12.
Jafusia - Miszelina

Środa 30.12.
Akima - Kosma_shiva

Czwartek 31.12.
Milu - Miszelina

Piatek 01.01.
Mili - Leone

Sobota 02.01.
Miszelina - Tweety

Niedziela 03.01.
Wiślackikot - Leone

Poniedzialek 04.01.
Queen_Ink - Kosma_shiva
itd.

bardzo wszystkich prosze o meldowanie zmian!!!
W innym wypadku osoba, ktora nie przyjdzie na swoj dyżur zostanie ukarana :mrgreen:
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Wto gru 22, 2009 12:06 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

3 x nahajem po białych plecach ?
Kosmo, na kocimskiej przez święta nie będzie kotów, a szkoda, bo fajnie by było sobie popatrzyć.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto gru 22, 2009 12:14 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

Czy te dwa koty które w niedzielę były jeszcze na kocimskiej(Bona i Bella chyba) zostały już z tamtad zabrane?
Obrazek

maja215

Od: Nie lip 19, 2009 19:29

Post » Wto gru 22, 2009 12:16 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

lutra pisze:3 x nahajem po białych plecach ?
Kosmo, na kocimskiej przez święta nie będzie kotów, a szkoda, bo fajnie by było sobie popatrzyć.

przez święta czyli jaki okres czasu? Od kiedy do kiedy?
Moja rozpiska jest az do kilku dni w nowym roku. Pozatym w każdej chwili może sie cos tracic. A czy teraz tez juz nie ma tam nikogo?
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Wto gru 22, 2009 12:29 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

kosma_shiva pisze:
lutra pisze:3 x nahajem po białych plecach ?

przez święta czyli jaki okres czasu? Od kiedy do kiedy?
Moja rozpiska jest az do kilku dni w nowym roku. Pozatym w każdej chwili może sie cos tracic. A czy teraz tez juz nie ma tam nikogo?

Z tego co wiem (Tweety) w poniedziałek, 28.01. pojawia się Gapa :(
W niedzielę 27.12. robię z tego powodu wielkie odkażanie i sprzątanie Kocimskiej. Ktoś ma ochotę sie dołączyć?
W pierwotniej wersji planowałyśmy ten niecny czyn z Jafusią na środę, 30.12., ale skoro Gapa przyjedzie już w poniedziałek, to trzeba wcześniej. Przed świętami się nie wyrobię.

Potwierdzam, że mogę być od 28 do 02.01 po południu oraz od 29.12. do 02.01. rano. Pozostaje do obstawienia cała niedziela 03.01.

Lutra, czy Bona zniknęła już z Kocimskiej? Czy mam ją dzisiaj nawiedzić? Bo Bellę wzięłaś Ty, prawda?
Ostatnio edytowano Wto gru 22, 2009 12:37 przez miszelina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto gru 22, 2009 12:36 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

Bellę oui, po Bonę miała wpaść Patka. Gracja wie, bo gadała o tym z Tweety. Ja dziś jestem nieprzytomna.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Wto gru 22, 2009 12:41 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

lutra pisze:Bellę oui, po Bonę miała wpaść Patka. Gracja wie, bo gadała o tym z Tweety. Ja dziś jestem nieprzytomna.

Ponawiam więc pytanie pod właściwym adresem: Akima, Patka - czy Bona zniknęła już z Kocimskiej?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto gru 22, 2009 12:49 Re: K-ów, kamienie cystynowe w pęcherzu, ktoś leczył?Pilne!!!

Ja jednak nie mogę spać po nocy
człowiek usiłuje usnąć a tu takie dziwadło wychodzi za wersalki
Obrazek
Obrazek
po drobnym dochodzeniu sprawcą tego czynu okazał się synalek
czarne piranie gryząco drapiące trochę się uspokoiły
jedna w dalszym ciągu okupuje łazienkę
druga wyszła na mieszkanie delikatnie przemeblowała przedpokój
chodzi po całym mieszkaniu i burczy na wszystkie koty
jedynie spokojnie przechodzi obok psa
Obrazek
w oczach widać paniczny strach