Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski- odeszła...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt gru 18, 2009 23:24 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Dalej bez zmian u panny? :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Sob gru 19, 2009 11:53 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Inhalujemy się i podajemy unidox. Zabieg jest planowany na 23 grudnia dzięki temu, że ktoś zrezygnował i zwolniło sie miejsce. Rujkę mamy za sobą ale i tak nie wypuszczę panienki z pokoju :twisted:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Sob gru 19, 2009 18:13 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Aby do zabiegu :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob gru 19, 2009 18:23 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

No to kciuki, żeby tym razem wszyscy byli zdrowi :ok: :ok: :ok:
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Nie gru 20, 2009 12:02 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

:strach: :strach: :strach: mam niejasne przeczucie, że przegapiłam rujkę Malagi i to co wzięłam za jej początek było jej końcem. W związku z tym podejrzewam, że koleżanka postarała sie tę rujkę wykorzystać właściwie. Ma teraz apetyt za dwa koty. Jesli provera nie powoduje takiego wzrostu apetytu to jest to INNY POWÓD, KTÓRY TRZEBA NATYCHMIAST USUNĄĆ :crying: :strach: :crying: Malaga w żadnym wypadku nie może mieć dzieci. :oops: To wszystko moja wina. :oops:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Nie gru 20, 2009 12:09 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

To masz kocury niewykastrowane?
Czy gdzieś się panna szlajała? :roll:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Nie gru 20, 2009 14:56 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

:( jestem domem wychodzącym a panienka mocno się szlajała odkąd odzyskała wolność. Powinnam była jej dawać proverę ale czekałam z nią do stycznia. Wydawało mi się, że zdążę bo odkąd u mnie jest miała rujki tylko na wiosnę.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Nie gru 20, 2009 17:38 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Rozumiem, że Malaga nie była do tej pory sterylizowana ze względu na stan zdrowia. I co teraz? Można ją tak po prostu ciachnąć?
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Nie gru 20, 2009 22:45 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

genowefa pisze:Rozumiem, że Malaga nie była do tej pory sterylizowana ze względu na stan zdrowia. I co teraz? Można ją tak po prostu ciachnąć?

Teraz to już nie ma wyjścia.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Nie gru 20, 2009 23:06 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Zrób jej najpierw badania krwi i wtedy będzie jasność czy to nie zagraża jej życiu. Jeżeli wyniki będzie miała dobre to można zrobić zabieg.
Mojej Gagusi nikt nie chce sterylizować właśnie ze względu na nieciekawe niektóre parametry krwi. Przy białaczce niestety to jest ryzyko i lepiej sprawdzić wyniki, bo wtedy można ją czymś najpierw podbudować przed zabiegiem.
Znowu druga białaczkowa moja kicia Niunia vel Cudna z Orzechowic miała wyniki dobre, ale podczas zabiegu usuwania ząbków dostała krwotoku i wetka musiała przerwać zabieg po usunięciu części ząbków. :(
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon gru 21, 2009 13:04 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Kontrolujemy krew regularnie i jak dotąd Malaga miała zawsze najlepsze wyniki z całego stada, wszystko w normie od góry do dołu. Przy okazji czyszczenia zatok będzie pobrana krew do badania. Ideałem by było żeby ja od razu wysterylizować podczas tej jednej narkozy ale to chyba za dużo na raz. Chętnie bym jej zrobiła usg ale nie mam kasy.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Pon gru 21, 2009 13:18 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Sterylkę musisz koniecznie jej zrobić, a to z tego względy, żeby nie przyciągała do siebie kocurów, bo nie chcemy przecież narażać ich na ryzyko zakażenia białaczką. :(

Modjeska pisze:Ideałem by było żeby ja od razu wysterylizować podczas tej jednej narkozy ale to chyba za dużo na raz. Chętnie bym jej zrobiła usg ale nie mam kasy.

Może jednak udałoby się zrobić razem sterylkę?
Jeżeli ma takie dobre wyniki, to może weci zgodziliby się to zrobić za jednym zamachem.
I Ty byś miała z głowy i Malaga. :ok: :ok:

Pomóc nie pomogę, bo sama jestem pod kreską. :oops:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto gru 22, 2009 11:23 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Będę dziś dzwonić w tej sprawie do lecznicy.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Wto gru 22, 2009 15:23 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

Oby się udało :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto gru 22, 2009 22:04 Re: Malaga z FeLV+ i nowotworem u Modjeski-SPONSOR mile widziany

:D Rozmawiałam z lecznicą. Jutro będzie załatwione dwa w jednym i zatoki i sterylka. Kamień spadł mi z serca.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

[poprzednia][następna]