S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 20, 2009 20:30 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Mała1 pisze::arrow: w schronisku sa nowe trzy czarnuszki, wyłapane, ale nie sa bardzo dzikawe
Sa niesamowite-maja takiego strita,ze co sie na nie patrze, to geba mi sie smieje

Obrazek

Obrazek Obrazek

ale fajne zezolki :1luvu:

ann0106

Od: Czw lis 05, 2009 9:37

Post » Nie gru 20, 2009 20:44 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

szalony był dzisiaj dzien :twisted:
w zyciu nie widziałam takiej kolejki w Empiku :twisted:

mysle, ze nasze kociaste znalazły fajne domy :D
bardzo sie cieszę z domu Fedorki.
Cudna z niej kicia :1luvu: i trafiła do fantastycznego domu :D .

Ogólny bilans akcji mamy chyba ujemny
kilka kotów znalazło domy, ale na akcje porzywieziono 8 nowych :roll:
czesc znalazła domy, czesc trafiła do domu tymczasowego.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Nie gru 20, 2009 20:53 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Jak bardzo mnie cieszy,że do domku pojechały 2 bure piękności :D
Mysia bardzo dziś płakała w klatce,to pełna energi młoda kicia,fajnie że Jej się też udało :D
I podrostek :P
Te nowe czarnuszki są przeurocze :1luvu: -teraz wszystkie w komplecie.
Tak skojarzyłam sobie,może kocurek którego dokarmiam od wiosny to Ich starszy brat,bo też ma zezowate,słodkie spojrzenie :wink:

Duża Tetrysia była na akcji :mrgreen:

Te dwa nowe koty w schronisku-chłopak młody,chudy i bardzo proludzki.Darł się w klatce przez cały czas mojego pobytu :roll:
Natomiast drugi/a? w ogromnym stresie,po wygłaskaniu na szczęście coś przekąsił/a.

Dzisiaj udało mi się pogłaskać Skowrona 8O ,wraca chłopak do formy :wink:
Od dzisiaj Krówka na kociarni-nie była z tego faktu zadowolona.
Kajtuś mnie rozwala-On nieprawdopodobnie gada,wyczuć można nutkę rozczarowania,że zbyt długo jest bez człowieka :(
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Nie gru 20, 2009 21:40 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

słuchajcie byłam dzisiaj u tej pani z Miechowic co się spaliło
no po prostu masakra. mieszkanie nadpalone, tam nie ma w zasadzie nic, folia zamiast szyb
najgorsze, ze pani nie miala nic do jedzenia, a ja mialam dla niej tylko jedzenie dla psow oraz narzute ciepla, sweter i bluze. na szczescie mialam tez kaszke niemowleca kupiona dla siebie to jej dalam.
jak chodzi o najpilniejsze sprawy:
- koce, posciel, koldry
- ciepla kurtka (pani szczupla raczej, wzrost okolo 160 cm)
- buty (spalily sie, ma rozmiar 38)
- wegiel na zime (nie ma, boi sie, ze zamarznie)
- jedzenie (nie miala dzisiaj nic)
To jest domek finski, zniszczony przez pozar, folia w oknach, dziura w dachu, ogrzewany piecykiem weglowym takim metalowym
W mieszkaniu jest suka i samiec owczarka oraz 4 szczeniaki. szczeniaki juz podrosniete, beda ogromne na pewno, teraz maja po 2,5 miesiaca. pani powiedziala, ze w domu sa tez 2 koty.
mnie udalo sie zawiezc dzisiaj tylko karme dla psow, narzute, sweter i bluze. poprosze jutro panie z pracy moze cokolwiek sie uda
o sprawie poinformowalam takze osoby z MOPR jutro powinna ruszyc jakas pomoc
ale potrzeby gigantyczne sa biorac pod uwage makabryczny stan tam
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Nie gru 20, 2009 21:49 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Ewa, a Ty jestes w stanie jakos koordynowac pomoc dla pani ?
jesli tak, to podaj numer konta, przesle choc troche na jedzenie
Jakies ciuchy tez sie znajdą, ale nie mam pomysłu jak to przekazać.
Moge wysłać paczke, ale dopiero po swietach.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Nie gru 20, 2009 21:56 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

co do ciuchów to jeśli bywasz w Katowicach to jestem w stanie jakoś to przejąć a potem zawieźć tej pani
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"

Ewaa6

Post » Nie gru 20, 2009 22:00 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

jejku, ja tez cos nazbieram z ciuchow, cos cieplego, koldre
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

Post » Nie gru 20, 2009 22:05 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Byłoby super
jakby udalo sie cos zebrac to ja moge odebrac te rzeczy i zawiezc tej pani, przyda sie bardzo bardzo
Obrazek

Ewaa6

Post » Nie gru 20, 2009 22:08 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Ewa ja tez mam starą kołdre tylko gdzie można ją przekazać ?
czy pracujesz w Katowicach?
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Nie gru 20, 2009 22:10 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Mała dzisiaj skończyła sie aukcja kotka Benka

Czy wystawić go znowu?
Dałaś tym ludziom ten namiar z allegro?
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Nie gru 20, 2009 22:10 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

pracuje w katowicach
Obrazek

Ewaa6

Post » Nie gru 20, 2009 22:11 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

z tego co wiem finansowe datki mozna wpłacac na konto Fundacjii SOS koniecznie z dopiskiem
... na psy pani Stasi.......
-nie inaczej.
Z tego co wiem dziewczyny na dogo juz tam jutro chca zawiezc jakis wegiel-mysle,ze to teraz bardzo ważne, węgiel i jedzenie.
I juz dwa szczeniory sa na tymczasie.
ja tez jakies ciuchy moge oczywiscie poznajdowac...wrzuciłam do tych koszy zbiorkowych porzadna,gruba kurtke zimowa dopiero co...ech, szkoda, byłaby jak znalazł.
ale mysle,ze tam najbardziej jest potrzebna pomoc jakiejs instytucjii pomocy dla ludzi
Przeciez ona nie moze tam zyc , w tym syfie :(

Jakby udała sie zbiorka ciuchów mozna pomyslec o jakims jedzeniu-takim trwałay-ja wiem..makaron, nawet chyba zupki do zalewania-one rozgrzewają :(

wątek na dogo
http://www.dogomania.pl/threads/175887- ... A-w-pomocy

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie gru 20, 2009 22:16 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

ja juz napisalam Halbinie ale napisze raz jeszcze: juz jest MOPR poinformowany. dzwonila przed chwila moja Ciocia, ze zadzwonila na Straz Miejska. Straz ma podjechac tam jeszcze dzis wieczorem, ocenic wszystko, zaproponowac noclegownie (nocleg w cieple+cieply posilek) a jutro rano MOPR rusza do boju. ale oczywiscie zbiorka jedzenia, odziezy bardzo sie przyda
Obrazek

Ewaa6

Post » Nie gru 20, 2009 22:17 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Ewaa6 pisze:ja juz napisalam Halbinie ale napisze raz jeszcze: juz jest MOPR poinformowany. dzwonila przed chwila moja Ciocia, ze zadzwonila na Straz Miejska. Straz ma podjechac tam jeszcze dzis wieczorem, ocenic wszystko, zaproponowac noclegownie (nocleg w cieple+cieply posilek) a jutro rano MOPR rusza do boju. ale oczywiscie zbiorka jedzenia, odziezy bardzo sie przyda

:1luvu: jestes wielka :1luvu:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie gru 20, 2009 22:19 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

ale noclegownie zaproponuja tylko pani, a co ze zwierzetami?
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

Obrazek

jojo

Od: Pon kwi 26, 2004 19:52

[poprzednia][następna]