S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 19, 2009 17:39 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Uprzejmie informuje że dwa maluchy od Rooni są u mnie na DT. Pół godziny temu przywiozła je Rooni z rodzicami. Maluchy sa w niezłej formie ale były mocno wyziębione ( może dlatego nie były tak ruchliwe). Przemyłam oczka i noski, odpchliłam, podałam gerberka z indykiem i słyszałam tylko mlaskanie. Przed odpchleniem troszkę wytarłam mokrą ściereczka bo nie dość że czarne to jeszcze okropnie brudne. Teraz siedza przy ciepłym kaloryferze i oczka im sie zamykają. W płucach nic nie usłyszałam, ale jutro jadę do veta. Pozostałe informacje tak jak powiedziałam Rooni będa na moim wątku ogólnym :mrgreen:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Sob gru 19, 2009 17:52 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Ika 6 :1luvu:

dodałam kilka rzeczy do mojego bazarku może ktoś się skusi :oops: :D
viewtopic.php?f=20&t=105133&p=5348176#p5348176

ann0106

Od: Czw lis 05, 2009 9:37

Post » Sob gru 19, 2009 18:32 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Ika6, jeszcze raz dziękuję, że wzięłaś te kociaki, to dla nich ogromna szansa. :1luvu:

Został jeszcze jeden, ale mniej się o niego boję - wygląda na silnego. Raczej da sobie radę, a postaramy się szybko go złapać. Później pomyślimy, co dalej. :)

Ronnie

Od: Sob lis 28, 2009 14:36

Post » Sob gru 19, 2009 19:33 Re: NiekochaneXII-prosze na razie nie pisac

Ika6- :1luvu:
tak cudnie ,ze juz sa bezpieczne
biedaki, pewnie bardzo zmarzły
Ika-fotki potem tez tu wklej-bedziemy wysyłac domki :wink:

Rooni-biedak ten co został, postarajcie sie go złapac, choc tez nie mam pomysłu co dalej

dzis na akcjii dom znalzła tylko od nas jeden kocurek
Gedan-przeze mnie nazywany Pączuszkiem
zamieszkał z burasia adoptowana na poprzedniej akcjii od nas
mam nadzieje,ze sie dogadają :ok:

:arrow: Gedan- 582 / 09
od 12 11 w schr
dorosły, miły bardzo kocurek
fel 3- 13 11
kastr 30 11

Obrazek Obrazek[/quote]

foty z akcjii
Obrazek Obrazek

-----------------------
a w schronisku znów nowe dwa koty
fotek na razie nie zrobiłam
Mały czarnuszek i biało-czarny podrostek
Ostatnio edytowano Sob gru 19, 2009 21:17 przez Mała1, łącznie edytowano 1 raz

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob gru 19, 2009 20:26 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Kiedy w 2004 r. spaliło mi się mieszkanie, pomoc kolegów z pracy i dobrych ludzi oraz przyjaciół pozwoliła mi przetrwać najgorszy czas. Pomoc ta była nie tylko wsparciem duchowym, ale realną pomocą finansową i pracą...
Ta pani z Bytomia Miechowic doświadczyła nieszczęścia... Szukamy dla niej i jej podopiecznych pomocy... Ona przygarnęła psiaki w potrzebie, teraz sama potrzebuje pomocy

Masakra! dom spalony! 1 kobieta i 8 psów! pomocy!!
Bytom Miechowice- kobieta nieporadna zyjąca z zbierania złomu. Przygarneła znalezioną sukę Owczarka Niemieckiego,dbała o nią sama nie zjadła ale dała psu,po czasie doszedł do niej następny Owczarek Pies. Na efekty długo nie trzeba było czekać.Suka urodziła 7 szczeniąt maluchy maja 8 tygodni. Kobieta nie dawała rady wykarmić szczeniaki,i dwa dorosłe psy.Pomagali jej sąsiedzi, ale do czasu,każdy miał dosyć jej psów,i śmieci w obejściu. Kilka dni temu pod nie obecnosc kobiety ,prawdopodobnie od przepalonego pieca zapalił się jej drewniany dom. . Spaliło się piętro domku finskiego w ktorym mieszkała razem z psami.Dzieki szybkiej interwencji sąsiadow udalo sie uratowac częśc domu i psy.Strazacy szukali po kątach sczeniat ,które pochowały sie po zakamarkach zagraconego domu. W tej chwili sczeniaki i dorosłe mieszkaja na podwórku,a na noc zamykana są w szopie. Sąsiedzi dokarmiają psy ,ale tam idzie ogromna ilosc karmy,od czasu do czasu dostaja makaron z puszką.Psy są głodne!!! kobieta nie ma co im dać.Dzis obgryzały worek po chapi. To jest 9 głodnych owczarkow.Wlascicielka jest calkowicie zalamana siedzi w zglisczach w tym brudzie.nie wie co z soba zrobic ani z psami. Szukamy pomocy dla tych psow!!! ida mrozy,maluchy zamarzna na dworze. adres kobiety Pani SZULC Bytom Miechowice ul Wiązowa/domki finskie/

Wąek na dogomanii
http://www.dogomania.pl/threads/1758...8-psA-w-pomocy

Szczeniaki potrzebują domów, psy karmy, kobieta pomocy...

Idą Święta Bożego Narodzenia... "Cokolwiek uczyniliście jednemu z tych najmniejszych, mnieście uczynili!" - powiedział Jezus...
Radosnych i beztroskich Świąt! i chwili refleksji życzę wszystkim odwiedzającym...

http://niespodzianka.info/0EW
Ostatnio edytowano Nie gru 20, 2009 1:09 przez halbina, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Sob gru 19, 2009 21:51 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Halbonko,
bardzo to przykre,
teraz niestety zaczął sie sezon pozarowy
biedna pani i biedne psy :(

Gedanek pojechał do fajnego domu :D .
Mam nadzieje, ze jutro uda sie kolejnemu doroslakowi :ok:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Nie gru 20, 2009 11:20 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Przepraszam, że sie wczoraj nie odzywałam ale nie dośc, że wymroziło mi net i tv, to jeszcze po raz pierwszy w zyciu przypadłośc pęcherzowa mnie dopadła i spędziłam dzień gryzac paluchy w łazience. Ale już jest ok.

Kotka Ronnie mogę przejąc jak tylko go złapie.
Jakby co parę osób zna moj adres, gdyby mnie znów zamroziło. Halbina juz pisze pw z pomoca dla piesków.
Monika em.em. prosiła, żeby przekazac, że pomoże ale narazie nie ma jak się skontaktowac.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie gru 20, 2009 16:33 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

No to mam slad po ukaszeniu malucha. Te dwa czarne diablatka to pełną gębą dziczki. Dzisiaj odżyły w cieple i jeden mnie solidnie capnął ( moja głupota bo mogłam sie spodziewać). Rooni jak bedziecie łapali trzeciego to uwaga na niego. Gryzą, pluja i sycza nie mówiac o pazurach :ryk: :ryk:

IKA 6

Post » Nie gru 20, 2009 16:47 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

znaczy zdrowe albo wracają do normy i formy... :lol: Iko6 uważaj!
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Nie gru 20, 2009 16:56 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

IKA6, cieszę się, że odżyły, a jak tam wizyta u vetki?

Wczoraj jeszcze próbowaliśmy złapać trzeciego i zobaczyliśmy dużego kota (podobne umaszczenie do młodych, może to matka), co z nią?

Trzeci to dzicz totalna, gdyby nie grube rękawiczki to tata pewnie miałby całe rozharatane ręce. :lol: No, ale ciągle próbujemy. :)

Ronnie

Od: Sob lis 28, 2009 14:36

Post » Nie gru 20, 2009 17:10 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

halbina pisze:znaczy zdrowe albo wracają do normy i formy... :lol: Iko6 uważaj!

Za późno :ryk: :ryk: Płuca maja wyjatkowo zdrowe. Jeden usiłował mnie przestraszyc grubym, głosem. Na razie zrezygnowałam z wyzyty u vetki. Niech sie oswoją. Oczy, nos, uszy czyste, nie maja sladu infekcji czy biegunki. Jak troche sie uspokoją to wtedy pójdziemy. Krzywda im sie u mnie nie dzieje. Jeden usiłował dzisiaj dojść do kuwety, ale załatwił sie zaraz w jej poblizu. Postępy robi :ok: :ok:

IKA 6

Post » Nie gru 20, 2009 19:46 Re: NiekochaneXII-prosze na razie nie pisac

Ronni-jesli ta dorosła kotka to dziczka prawdziwa, to zróbcie jej budke styropianowa , wstawcie do tej piwnicy, przynoscie w mrozy ciepłe jedzenie.Wyglada na to,ze moze ona razem z rodzina szukała po prostu choc ciut cieplejszego miejsca w te mrozy.
Koniecznie musi sie miec gdzie schronic.
A potem, jak pogoda sie poprawi, trzeba koniecznie pomyslec o jej sterylizacjii
Na brynowie, wolnozyjace koty sa sterylizowane za darmo.

Ika-kciuki za szybkie oddziczenie malców :ok:

Mała1

Post » Nie gru 20, 2009 19:58 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

a ja dotarłam juz do domu po akcjii
Biedna tangerine i Pianka-jeszcze tam siedzą

uffffffffffffffffffffffffffffffff, bym rzekła
w normalny wekend taka akcja dwudniowa w Supermarkrvir tyo naprawde mordega, a juz w tej goraczce przedświatecznej to było niesanmowite
Tłumy ludzi z obłedem w oczach , z pełnymi koszami, niemozliwosc zaparkowania wpgple auta-SZOK
I te pełne wózki po brzegi

Dziekuje wszystkim ,ktorzy byli-było nas troche-tak na zmiany
Nie bede wymieniac, bo mam zamrozone szare komorki chwilowo :lol: ,i mogłabym kogos ominac :wink:
Było duuuzo domków, ktorzy maja od nas koty :wink:
Tak na szybko np Pan od Królewny
i Boenko-specjalnie dla ciebie przyjemność-Pani od Tetrysia :mrgreen:

domki znalazły trzy kociaste schroniskowe
mysle.,ze domki fajne wszystkie :wink:

Fedorka pojechała do przecudownego, przeciepłego, doswiadczonego kocio domku
takiego -wiecie, ze nawet nie było grama nipokoju,ze cos moze byc nie tak :wink:
Powodzenia przekochana kiciu :ok:

Bura mama Fedora- 442 / 09
nowa bura dorosła mama od 14 09 w schr
felowax 17 09
kastr 25 09

Obrazek

Diunka zamieszkała z Panem na tysiacleciu, ktory z rodzina mieszkajac miał koty, dobrze koty zna, nawet ma zabezpieczony balkon :mrgreen:

:arrow: Diuna-591 / 09
od 16 11
fel 16 11
kastr 11 12

dorosła, oswojona koteczka

Obrazek

Mysia zamieszkała równiez na tysiacleciu z młoda , bardzo sympatyczna dziewczyna, ktora najpierw trzy godziny myslała, czy napewno moze podjac tak odpowiedzialna decyzję :wink:
nie była to decyzja chwili
Pasuja do siebie dziewczyny bardzo

:arrow: Mysia
biało-bura co wrociła, od ludzi, ktorzy sie martwili bo wypuszczali ja na balkon

Obrazek

:arrow: 645 / 09
domek znalazł tez nowy chłopak-biało-czarny
który wczoraj trafił do schroniska
zamieszkał pod Pszczyna u bardzo sympatycznej rodziny, kotra juz ma jedna 4 letnia kotkę

Obrazek

domki znalazło tez kilka kociaków fundacyjnych, takich juz nie schroniskowych, ale gdzies tam porzuconych, niechcianych

...a w schronisku...
znów kilka nowych kotów :| -czyli bilans sie wyrównał :|

Mała1

Post » Nie gru 20, 2009 20:21 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

:arrow: w schronisku sa nowe trzy czarnuszki, wyłapane, ale nie sa bardzo dzikawe
Sa niesamowite-maja takiego strita,ze co sie na nie patrze, to geba mi sie smieje

Obrazek

Obrazek Obrazek

i dwa biało-bure dorosłe koty
jeden w obrózce-nic o nich jeszcze nie wiem

:arrow:
Obrazek

:arrow:
Obrazek

Mała1

Post » Nie gru 20, 2009 20:24 Re: S.K. NIEKOCHANE XII- ciagle nowe w pilnej potrzebie :(

Zdjęcia ze wczoraj:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

I filmik: http://www.youtube.com/watch?v=45G16bXNE7U
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

[poprzednia][następna]