Brzydalek FIV+ prosi o dom... Już w DT :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie gru 20, 2009 13:26 Re: Brzydalek FIV+ prosi o dom na święta... UMIERA ZE SMUTKU! :(

Mam nadzieję,że Agn zmieni mu imię.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie gru 20, 2009 14:36 Re: Brzydalek FIV+ prosi o dom na święta... UMIERA ZE SMUTKU! :(

ewar pisze:Mam nadzieję,że Agn zmieni mu imię.

Agn ZAWSZE zmienia imiona kotom, które przybywają. Tylko to troszkę potrwa.

Pierwsze wrażenia...
Przede wszystkim to nie jest już smutny kot. Te parę dni u jhet spowodowały, że kot jest zainteresowany otoczeniem. Na psa i koty reaguje stonowaną ciekawością. Z kolei stado niemal wcale nie zwróciło uwagi na nowego. Bardziej było zainteresowane tym, że pańcia wróciła, niż tym - z kim wróciła. [No i żeby już-zaraz-natychmiast uzupełniła miski.] Kot się nie boi, nie ucieka, nie chowa się po kątach.

I kot jest w koszmarnym stanie. Twarz jednak ma opuchniętą, to nie są tylko pućki. Z prawej strony ma mocniej powiększony węzeł chłonny podżuchwowy. Ewidentnie go boli. Później sprawdzę co z zębami, bo może to od zębów. Jest chudy - na swoje gabaryty powinien mieć ze dwa kilogramy więcej.
Najgorszą informacją było to, co przekazała mi jhet przed wyjazdem - kot od wczoraj nie sikał. Faktycznie pęcherz ma wypełniony i trochę bolesny [albo to taki ogólny protest przed bezceremonialnym macaniem po brzuchu]. Spróbuję podjechać jutro nieco wcześniej do Doc, żeby zdążyć z pobraniem krwi na pełne badania.

Bardzo dziękuję jhet, za wyciągnięcie ze schronu i przetrzymanie kota u siebie.
Jak również bardzo dziękuję Never za solidną `wyprawkę` dla kota.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie gru 20, 2009 14:54 Re: Brzydalek FIV+ prosi o dom na święta... UMIERA ZE SMUTKU! :(

Mimo wszystko wierzę,że teraz może już być tylko lepiej.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie gru 20, 2009 16:54 Re: Brzydalek FIV+ prosi o dom na święta... UMIERA ZE SMUTKU! :(

Agn :1luvu: :1luvu: :1luvu: Bardzo Ci dziękuję. Kocina nie mógł trafić do lepszego domu i do lepszej Osoby.

Strasznie się cieszę :D
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

Post » Pon gru 21, 2009 1:14 Re: Brzydalek FIV+ prosi o dom na święta... UMIERA ZE SMUTKU! :(

Kot dostał nowe imię: Ofin. :D
Wszelkie informacje, będę podawała na bieżąco w moim wątku:
viewtopic.php?f=1&t=102775

Agn

Post » Pon gru 21, 2009 10:49 Re: Brzydalek FIV+ prosi o dom na święta... UMIERA ZE SMUTKU! :(

:D :D :D

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Pon gru 21, 2009 13:17 Re: Brzydalek FIV+ prosi o dom na święta... UMIERA ZE SMUTKU! :(

He, he, he - Agn, teraz Ty masz Najbrzydszego Kota FIV+. :twisted: Mój Lulek zdetronizowany!
Jak to przeczyta Joszua-Ada to mam przechlapane :lol:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon gru 21, 2009 14:33 Re: Brzydalek FIV+ prosi o dom na święta... UMIERA ZE SMUTKU! :(

Zofia&Sasza pisze:He, he, he - Agn, teraz Ty masz Najbrzydszego Kota FIV+. :twisted: Mój Lulek zdetronizowany!

A to był jakiś konkurs?
A co wygraliśmy? :mrgreen:

[Niestety, w planach mam doprowadzenie kota do jakiejś wyględności, więc pewnie nie za długo będziemy na szczycie... :wink: ]

Agn

Post » Pon gru 21, 2009 20:49 Re: Brzydalek FIV+ prosi o dom na święta... UMIERA ZE SMUTKU! :(

Zofia&Sasza pisze:He, he, he - Agn, teraz Ty masz Najbrzydszego Kota FIV+. :twisted:

Co za bezczel :twisted:

:mrgreen:
Obrazek

atrophy

Od: Śro lip 05, 2006 21:57

Post » Pon gru 21, 2009 21:52 Re: Brzydalek FIV+ prosi o dom na święta... UMIERA ZE SMUTKU! :(

:ryk: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Wto gru 22, 2009 14:56 Re: Brzydalek FIV+ prosi o dom na święta... UMIERA ZE SMUTKU! :(

atrophy pisze:
Zofia&Sasza pisze:He, he, he - Agn, teraz Ty masz Najbrzydszego Kota FIV+. :twisted:

A co, myślałaś, że Twój się załapie? :twisted: :twisted: :twisted: Nie ma! Bo najbrzydsze są koty białaweee...
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 22, 2009 14:58 Re: Brzydalek FIV+ prosi o dom na święta... UMIERA ZE SMUTKU! :(

Agn pisze:
Zofia&Sasza pisze:He, he, he - Agn, teraz Ty masz Najbrzydszego Kota FIV+. :twisted: Mój Lulek zdetronizowany!

A to był jakiś konkurs?
A co wygraliśmy? :mrgreen:

[Niestety, w planach mam doprowadzenie kota do jakiejś wyględności, więc pewnie nie za długo będziemy na szczycie... :wink: ]

Zastanowię się, co wygraliście i dam znać. Co do wyględności - kota białawego się do wyględności doprowadzić nie da! :twisted:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto gru 22, 2009 15:04 Re: Brzydalek FIV+ prosi o dom na święta... UMIERA ZE SMUTKU! :(

się da! ja mam na tymczasie białawą kicię i z kupki kosteczek i kociego nieszczęścia jest teraz całkiem całkiem :mrgreen:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Wto gru 22, 2009 15:52 Re: Brzydalek FIV+ prosi o dom na święta... UMIERA ZE SMUTKU! :(

Zofia&Sasza pisze:
Agn pisze:[Niestety, w planach mam doprowadzenie kota do jakiejś wyględności, więc pewnie nie za długo będziemy na szczycie... :wink: ]

Zastanowię się, co wygraliście i dam znać. Co do wyględności - kota białawego się do wyględności doprowadzić nie da! :twisted:

Teraz chyba przyznam Ci rację.
Wysmarowałam Ofina olejkiem z dziurawca. Po wczorajszym usunięciu martwej sierści i dzisiejszym smarowaniu [plus niedomyciu od krwi z wczorajszego zabiegu] dopiero jest brzydactwo...
Oj, chyba długo utrzymamy się w czołówce rankingu...

Agn

Post » Wto gru 22, 2009 16:01 Re: Brzydalek FIV+ prosi o dom na święta... UMIERA ZE SMUTKU! :(

Zofia&Sasza pisze:
atrophy pisze:

A co, myślałaś, że Twój się załapie? :twisted: :twisted: :twisted: Nie ma! Bo najbrzydsze są koty białaweee...

Szyszak jest białawy, łapy ma białe i kołnierz, zwany śliniakiem. I brzuchol też!

Ja to myślę, że konkurs jest ustawiony.

;-) :mrgreen:
Obrazek

atrophy

Od: Śro lip 05, 2006 21:57

[poprzednia][następna]