Zaginął z dt w Trzcianach Czarny kocurek z chorą łapką :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Pt gru 18, 2009 1:50 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

z transportem do Łodzi nic nie wyszło...niestety :(
Elmuś miał dziś wizytę, ma skręconą kostkę :( dostał siny lek w zastrzyku działający długoterminowo i pastę do pyszczka na odrobaczenie, reszta rzeczy po świętach za dwa tygodnie...nie można mu jej inaczej zabezpieczyć np jakimś opatrunkiem usztywniającym do mógłby sobie następny staw przekręcić bo jest kotkiem wychodzącym...pani Ewa twierdzi że zastrzyk powinien to wyleczyć, zobaczymy... lek jednak jest jak widzę dość silny bo zachowuje się jakby był nie do końca przytomny :(
i tak jak przypuszczałam to młody choć już dorosły kocurek ma między 1rok-maksymalnie 2 lat :) czyli jak moja Zuzia :)
Muszę mu jednak znaleźć szybko nowy domek bo agresja mojej kotki nie maleje a wręcz narasta :evil: jest zła na cały świat i nie kończy to się na samym fukaniu... :cry:
chcę pomóc temu kociakowi ale szkoda mi też mojej kici, zmieniła się strasznie... :(
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Od: Pon gru 29, 2008 3:04

Post » Pt gru 18, 2009 2:46 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

A może by ta agresję feliwayem troszkę załagodzić. :roll: Może by pomogło?.Kurde nie wiem :/Taka fajowo dobrana para Elmuś i Zuzanka:) Szkoda tylko ,że Zuzanka do łapoczynów przechodzi:( ....zła kobitka z niej , zamiast chłopaka wspierać w trudnych chwilach to go terroryzuje:P

martaslupsk

Od: Sob paź 17, 2009 16:23

Post » Pt gru 18, 2009 3:02 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

ponoć z dorosłymi kotami tak może być :( Elmo do zwierząt zero agresji chyba że w obronie ze względu na tę łapkę...a ta moja zaraza to dzikus od małego :evil: po sterylce to jak pozwoliła to można ją pogłaskać, a wcześniej 8O zero dotyku, tak od małego miała... 8O
jedynym zwierzakiem przy jakim się wychowywała i jakiego lubiła był mój zaginiony sh Cezar :) i dużo z niego przejęła, warczy na wsio co obce wchodzi do jej domku :twisted: jak pies :D
szkoda mi Elma ale muszę mu znaleźć szybko nowy domek bo może być ciężko... :(
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Post » Pt gru 18, 2009 11:52 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

Dzieki za próbę.Pamietaj tak na wszelką wszelkość o nas. Tysonek nie może zostac bo ansze rezydenty walcza z nim.A mam jeszcze jednego wycofanego kota i jego przystosowanie w takim rozgardiaszu jest zerowe.

U mnie rezydent Wojcio taki jest agresor i wiele zamieszania robi. Jeszcze cholera sam zaczepia.
Ogólnie maluchy sa tolerowane ale ostatnie nasze totalne zakocene sie spowodowało duże zmiany w relacjach tymczas-rezydent.Koty zgłupiały od nadmiaru łap.
Mam wrażenie ,ze jest troszkę lepiej w miare upływajacego czasu.Są wzloty i upadki.Moje koty straciły cierpliwość i odbiło się to na stosunkach między czworonogami.
Mysle,że czasu,czasu i cierpliwości trzeba wiele. Ja zaczęłam podawać uspokajacze . Zobaczymy bo na to tez czasu trzeba.
Elmuś jest śliczny ale teraz trudno o domek dla młodzika. Przed świętami pęd po maluchy najwiekszy.Aż bac sie trzeba adopcji.
Poczekaj,poogłaszaj, zrób z nim porzadek i znajdzie się dom!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Sob gru 19, 2009 2:09 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

pamiętać będę, ale gorzej z wykonaniem bo od poniedziałku jestem uziemiona :( mam operację na którą czekam prawie rok i nie wiem kiedy i co będzie po moim powrocie...
Zuzia i tak zawsze będzie nad nim dominować :twisted: jak Elmo jest na zewnątrz jest inna a jak tylko go widzi w domu 8O
a późnym wieczorem zaczęły się z nim jazdy u nas w domu, najpierw zasiusiał posłanko Nikoli a nad ranem łóżko córci z nią i całą zawartością :twisted: lek musi być rzeczywiście silny bo potem poszedł smacznie spać jakby nic się nie stało :twisted: nie sądziłam że mocz kota może tak cuchnąć 8O
córcia od świtu pranie, suszenie i wietrzenie także całego domu :roll:
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Post » Nie gru 20, 2009 1:29 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

dla Elma szykuje się bardzo ciekawy domek :wink: tyle że dopiero w styczniu, ale do tego czasu podleczymy cudaka i zrobimy resztę szczepień :D
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Post » Nie gru 20, 2009 1:41 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob gru 26, 2009 23:44 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

Elmo musiał wrócić na zewnątrz :( to co zaczęło się dziać z moimi zwierzakami przerosło i moje wyobrażenia i możliwości 8O
dokarmiamy go znów na parapecie i tak musi zostać aż ulituje się ktoś i go weźmie do siebie...
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Post » Nie gru 27, 2009 22:49 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

Kurcze ;(.....Kto się ulituje nad Elmusiem??:(

martaslupsk

Post » Nie gru 27, 2009 23:04 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

kotek typowy przytulak :) chciałabym by moja zaraza taka była....
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Post » Nie gru 27, 2009 23:17 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

http://allegro.pl/show_item.php?item=865405641wystawiłam na szybko elmusiowi allegro .Jolek ja nie doczytałam czy Elmo jest wykastrowany??I jak możesz i chcesz to podaj mi swoj nr tel dopisze w aukcji .Może znajdzie się domek....

martaslupsk

Post » Pon gru 28, 2009 13:40 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

nie jest jeszcze wykastrowany...wymaga leczenia łapki i chwilowo wetka kazała się z tym wstrzymać :(
tel. do mnie 512-112-479 Jola
dzięki Skarbek za pomoc :)
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

Post » Pon gru 28, 2009 14:01 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

Telefon dodałam do opisu aukcji,Teraz pozostało trzymac kciuki żeby ktoś wypatrzył Elmutka:) :ok:

martaslupsk

Post » Pon gru 28, 2009 14:15 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

to nie za wesoło macie.
A uspokajacze próbowałaś dawać?

Był transport do Łodzi między świetami!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Pon gru 28, 2009 14:38 Re: Czarny kocurek z chorą łapką śpi na dworze-potrzebny DT

uspokajacze to jedynie mojej zarazie byłby sens dać, ale z jedną ręką nie dam rady...
znalazłam ogłoszenie o zaginionym kotku, przesłałam fotki, może to ten poszukiwany...
co do transportu do łodzi to jak masz jakiś transporterek to może wypali :)
Jola
Obrazek Obrazek

jolek68

[poprzednia][następna]