Tosza pisze:.
Na dodatek robię przy nim wszystko bez rękawiczek i przez mocz mam dłonie człe w rankach
Ej, dermatolog się kłania - musisz mieć jakąś alergię, bo mi się takie rzeczy nie robią na łapach.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Tosza pisze:.
Na dodatek robię przy nim wszystko bez rękawiczek i przez mocz mam dłonie człe w rankach
Tosza pisze:"Dzień dobrze panie doktorze, mam alergię na koci mocz".
Tak to ma wyglądać?
Tosza pisze:"Dzień dobrze panie doktorze, mam alergię na koci mocz".
Tak to ma wyglądać?
Blue pisze:Tosza pisze:"Dzień dobrze panie doktorze, mam alergię na koci mocz".
Tak to ma wyglądać?
Przede wszystkim warto zbadac mocz kociaka.
Mocz zdrowy, poza wyjatkowymi sytuacjami, nie powinien podrazniac skory jesli na niej nie zalega i nie odparza.
Kociak ktory nie sika na biezaco i samodzielnie - ma wielkie ryzyko nabawic sie zakazenia drog moczowych. Tak silnie drazniacy mocz to bardzo niepokojace zjawisko
Jako ze z tego co wyczytalam - nie wiadomo tak naprawde dlaczego on ma takie problemy neurologiczne - silnie drazniacy mocz to jeszcze na dokladke ryzyko jakichs zaburzen metabolicznych
No ale to jest juz kiepskie do diagnostyki
Przede wszystkim trzeba ten mocz ogolnie zbadac - naprawde.
Lidka pisze:Jeszcze trochę i sam zacznie sikac.
A jak łapki?
Tosza pisze: Jak go nie pilnuję w kwestii wypróżniania, to załatwia sie sam, ale za rzadko i zaczyna wyglądać jak ropuszka. Nieodsikany też wygląda jak ropuszka-ma chyba dosyć wiotkie powłoki brzuszne i wszystko, co jest w środku, widac na zewnątrz
megan72 pisze:Zapraszam na bazarek dla małego Puchacza: viewtopic.php?f=20&t=105165
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], squid i 98 gości