Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 19, 2009 22:18 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

No, bez przesady, wiora... zależy gdzie i jak tę porę roku spędzasz. Jeśli mam na nogach narty a w perspektywie wieczór przy kominku i piwku, to bardzo proszę! Z pleżerem, jak mówią moje dzieci.
Natomiast jazda lodowatym pociągiem w tłoku, albo co gorsze nie jazda, tylko stanie w tunelu np... ciemnym świtem, bo do roboty trzeba dojechać - to faktycznie, dziękuję uprzejmie za takie przyjemności... :?
Afatima, a jak w Szczecinie koty znoszą te mrozy i jak zdrowie Izy? Martwimy się...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Sob gru 19, 2009 22:33 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Ja też się martwię... przez brak kompa z Izą jest kontakt ograniczony. Brakuje jej suchej karmy, a mokre jedzenie zamarza od razu. Iza czuje się źle, jest bardzo przygnębiona. Ostatni okres ją wykończył. Mąż Izy wracać miał dziś lub jutro, nie jestem pewna. Trzymajmy za Izę kciuki i myślmy ciepło o niej. Bardzo tego potrzebuje.

Prosimy pięknie o wpłaty wirtualnych opiekunów, którzy jeszcze nie zrobili wpłaty za grudzień. Zima to wyjątkowo ciężki czas, a temperatury teraz są wyjątkowo niskie. Prosimy o pomoc :kotek:
Obrazek

Afatima

Od: Nie mar 02, 2008 12:33

Post » Nie gru 20, 2009 0:01 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

nie dla mnie klimaty sniegowe narty itp
alkoholu nie pijam
wole cieplo tak 20 stopni i jest grand jak to mowia
jesli temp spada ponizej 10 stopni to mam tragedie zwlaszcza rece i stopy po prostu zamarzaja i bola okrutnie kiedy odmarzaja
nie lubie zimna i tyle :wink:
(poza tym od 4 lat cierpie na ewidentny brak slonca-to tez robi swoje :roll: )

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Nie gru 20, 2009 0:03 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

jutro koncze jeden bazarek we wtorek drugi
mysle ze jeszcze przed swietami pieniazki wplyna na konto Izy :roll:

wiora

Post » Nie gru 20, 2009 0:19 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Ja mam słabe krążenie, więc niskie temperatury sa dla mnie zabójcze :?

Idę w ślady Melanii i zmykam spać. Dobranoc wszystkim. :)

I Iza, mimo, że Cię tu nie ma, Tobie też na dobranoc ciepła trochę przesyłam. Bo tak naprawdę jesteś tu z nami cały czas. To twój wątek i czekamy na Ciebie cierpliwie, az będziesz gotowa wrócić.
Obrazek

Afatima

Post » Nie gru 20, 2009 0:34 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Afatima pisze:Ja mam słabe krążenie, więc niskie temperatury sa dla mnie zabójcze :?

Idę w ślady Melanii i zmykam spać. Dobranoc wszystkim. :)

I Iza, mimo, że Cię tu nie ma, Tobie też na dobranoc ciepła trochę przesyłam. Bo tak naprawdę jesteś tu z nami cały czas. To twój wątek i czekamy na Ciebie cierpliwie, az będziesz gotowa wrócić.

tak
ja mam nadzieje ze mimo wszystko nastapi to szybko.
tez wysylam ciepelka duzo :wink:

wiora

Post » Nie gru 20, 2009 10:18 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Śnieg, zimno, fuj. Melania okupuje mnie non stop, ruszyć się nie mogę. Dzień dobry wszystkim :)
Obrazek

Afatima

Post » Nie gru 20, 2009 11:11 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

dzien dobry
u mnie sniegu jeszcze nie ma i nawet slonce swieci za to jest ok -2
masakra
Ninka cala noc pod koldra spala przyssana do mnie jak pijawka :mrgreen:

wiora

Post » Nie gru 20, 2009 12:42 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

ja mam problemy z netem nie wiem czy mróz czy co, netia mi mówi że jest ok :evil: terazchwilowo jest :D

Tak jak pisała Iza, jest diabelnie zimno i mokre zamarza, karma sucha którą zamówiła Afatima jeszcze nie dotarła, to pewnie przez ta pogodę no i te święta. Jest też problem z budkami a raczej z ich brakiem. Dodatkowo stres ostatni i choroba nie wpłynęły na zdrowie Izy najlepiej. Nie ukrywam że się martwię...
I jeszcze jedna smutna wiadomość odszedł Izy kotek domowy :( Arnold [`] Spij kotku!!!

Izuś trzymaj się !!!

Nie wiem jak w Szczecinie ale u mnie 200km dalej na południe od Izy jest -11,5 brrr Ale dzisiaj mówili że lada moment i przyjdzie ocieplenie. Temperatura ma być dodatnia jeszcze przed świętami tak do +5 Oby ta zima się skończyła już!!
Obrazek--
Rysiu 15.08.2004 - 16.04.2016 Kocham Cię koteczku!! [*]

nifredil

Od: Pt lut 15, 2008 18:25

Post » Nie gru 20, 2009 16:24 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Mam neta :!: :!: :!: Nie wiem jak długo ale mam 8)
Więc witam wszystkich i lecę czytać :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie gru 20, 2009 18:05 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

[*]
przykro mi :(

wiora

Post » Nie gru 20, 2009 19:08 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Eh...:( [*]
Mokre zamarza, ale i woda zamarza... A jedzenie śniegu wcale nie jest zdrowe... No nic, od środy ma być na plusie podobno.
Izo, ciepło myślimy, więc się trzymaj.

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Pon gru 21, 2009 9:32 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Będę próbowała do skutku skontaktować się z "Siódemką" lub GLS-em bo tylko one mają bazy w Koninie i pod Koninem, ale marnie widzę mozliwośc wysłania komputera przed Świętami - firmy po prostu nie odbierają telefonów od klientów.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pon gru 21, 2009 9:49 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Mam nadzieje, ze uda sie wskrzesic wysluzony komputer p.Izy i jakies wiesci od niej poplyna jeszcze przed Swietami.
Tego jej i nam zycze. Oczywiscie nie zaszkodziloby wymienic go na jakis mniej awaryjny sprzet, jak bedzie taka okazja.
Ja-Ba, dzieki w imieniu p.Izy i nas wszystkich wspierajacych p.Ize.

Acha, doczytalam sie na stronie TOZ-u, ze 15 grudnia br. kolejne 2 kocurki-podrostki zostaly przekazane przez p.Ize do DT. Swietnie, ze TOZ pomaga p.Izie w tej sprawie. Kociaki zostaly przebadane przez wet. Z wpisu inspektorki wynika, ze zalecono jedynie profilaktyke, czyli odpchlenie i odrobaczenie.
Ciesze sie, ze p.Iza zostala troche odciazona przed swietami.
W sumie w grudniu oddala do TOZ-u 5 bialo-rudych, kilkutygodniowych kociakow podrzuconych jej dzien wczesniej oraz 3 podrostki z lata.
Ostatnio edytowano Pon gru 21, 2009 10:14 przez NOT, łącznie edytowano 1 raz

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Pon gru 21, 2009 9:58 Re: Widzę, czuję. Mam duszę i serce. Nas kotów jest wiele. POMÓŻ

Mroźne dzień dobry :)
Wystawiłam sondę meteorologiczną za okno i chyba mróz jest mniejszy :twisted:
Z powodów pogodowych właśnie robienie xdjęć w tej chwili jest raczej niemożliwe, raz że ciemno dwa, że zimno tal, że palce marzną. Izie głównie to doskwiera - marzną jej bardzo stopy i dłonie. Niech wreszcie zrobi się trochę cieplej...
Ja-Ba, tak jak napisałam Ci już: ratujesz nasz wątek, bo bez relacji i zdjęć Izy on by nie istniał! A jeśli nawet komputer dotrze do Izy po świętach, to tym razem przez parę dni to my popiszemy cos dla niej :)
Obrazek

Afatima

[poprzednia][następna]