Ptachu 2, Ptachu leje, zamorduję go. Biedaki na działkach

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 12, 2009 12:59 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Nesia i Malkolm :((

Wszystkie obce paskudztwa wynocha od Iwci, ale już !!
Za zdrówko Malkolma kciuki trzymamy :ok:
Dla odmiany, może Lily trzeba do separatko klatki, żeby nie napastowała reszty kociastych dżentelmenów :twisted:

mięta

Od: Pt sty 09, 2009 23:20

Post » Nie gru 13, 2009 19:29 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Nesia i Malkolm :((

By wszystkim
Jak co roku o tej porze Duża dostaje różne zapytania o koty :roll: .
Dzisiejsze jej się szczególnie spodobało :mrgreen: , napisała Pani w sprawie Majki
„ - ile kosztuje kotka?
- kiedy mogłabym ją odebrać (najlepiej 24 grudnia tego roku)
- gdzie bym mogła odebrać kotkę? (najlepiej dla mnie byłoby aby to było w okolicy czerwonego rynku)”
Pani prosiła jeszcze aby potraktować to poważnie i odpowiedzieć, bo bardzo zależy jej na kotce.
Co Duża niniejszym uczyniła i odpisała Pani, że na koszt kotki składa się:
- odrobaczenie 25 zł
- pierwsze szczepienie 45 zł
- drugie szczepienie 45 zł
- sterylizacja 160 zł
- opakowanie zależnie od tego czy życzy sobie jakieś szczególne, czy wystarczy czerwona kokardka na szyi :mrgreen:
Pani nie odpowiedziała jak życzy sobie aby Majkę zapakować :twisted:

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pon gru 14, 2009 10:04 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Nesia i Malkolm :((

:ryk: :twisted: :ryk: :twisted: :ryk: :twisted:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pon gru 14, 2009 10:07 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Nesia i Malkolm :((

:lol: :lol: :lol:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto gru 15, 2009 20:19 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Nesia i Malkolm :((

Bry,
Dziś Duża zaciągnęła mnie do naszej doc :evil: , bo jej się wydawało, że świszczę przy oddychaniu, naraziła mnie na niepotrzebny stres, jestem zdrów jak ryba, nie licząc sikania :oops:
Ze mną pojechała Matylda, została dziś przetestowana, odrobaczona drugi raz i zaszczepiona, za trzy dni Duża ją wypuści z klatki na pokoje. Matylda wygląda tak samo jak Kurczak i już Duża płacze, że będzie musiała ją oddać :roll:
Neska nadal słaba, Duża z nasza doc boją się nowotworu, będą jej robić jeszcze jakieś badania i usg.
Malkolm ma się dobrze, ładnie je i leży sobie w swoim ulubionym koszyku, ma dla siebie cały pokój. Duża powiedziała, ze, dokąd Malkolm będzie jadł sam to nic nie będzie zmieniać i będzie z nami a gdy przestanie jeść to pożegnają go wspólnie z Dużym.
Malkolm jest kotem półdzikim, boi się dotyku, Duża nie będzie go stresować łapaniem i podawaniem leków, bo to nic nie zmieni, a dodatkowy stres tylko przyspieszy jego chorobę.
Jestem dumny z Dużej, bo dla niej to bardzo trudna decyzja.

Przyszła karma od Dużej von Focha :1luvu: , ponad kilogram specjalnej karmy dla mnie, tyle, że Duża ja wydziela, musze się wciskać do łazienki za każdym razem jak ktoś tam wchodzi :evil:

Ptachu
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey

iwcia

Post » Wto gru 15, 2009 21:46 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Nesia i Malkolm :((

Oj Ptachu, Ptachu, powiedz Dużej, że w sprawie Malkolma podjęła słuszną decyzję.
U nas też było kilka takich półdzikich kotów.
Moja duża pozdrawia całą rodzinę
Dziadek
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Śro gru 16, 2009 21:21 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Nesia i Malkolm :((

Bry,
Dziadek przekazałem Dużej :D

Duża zaczyna szukac domu Bondowi, seniorowi, ma nadzieję, że uda się dla niego znaleźć dom, bo u nas nie jest szczęśiwy, denerwują go modziki biegające po wszystkim, równiez po jego głowie :roll:
Może ktoś zechce pokochać staruszka to jego wątek viewtopic.php?f=13&t=105037
A to sam Bondek
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Ptachu.

iwcia

Post » Sob gru 19, 2009 18:35 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Nesia ['], Malkolm :((

Dziś musiałam pożegnać na zawsze Nesię [‘]
To była kochana koteczka, bardzo grzeczna i cichutka.
Nie zdążyłam zrobić jej żadnego zdjęcia, była u nas króciutko, pojawia się tyko na chwilę abym móc spokojnie umrzeć
Jestem wściekał na jej poprzednich opiekunów, gdybym wiedziała kto to jest to poszłabym dać mu w mordę :evil:
Nesia została znaleziona na ulicy, ktoś ja porzucił, był na tyle okrutny, że porzucił kota, który był bardzo chory.
Ten ktoś wiedział o tym dobrze, bo Nesia miała ślady wkłuć i podgoleń na łapkach, ten sku.... wiedział że ona jest śmiertelnie chora, że umiera i wywalił ją z domu.
Nie pozwolił jej odejść spokojnie w domu który znała i wśród ludzi których kochała :cry:

Zaczynam nienawidzić ludzi

iwcia

Post » Sob gru 19, 2009 18:41 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Nesia ['], Malkolm :((

:cry:

[']
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob gru 19, 2009 18:42 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Nesia ['], Malkolm :((

Nesiu, odpoczywaj :cry: [']

Iwciu, mam podobne odczucia
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Sob gru 19, 2009 18:49 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Nesia ['], Malkolm :((

Przykro mi {'}

Ja wierzę, że wszystko powraca - może spotka go podobny los.....
Obrazek

montes

Od: Śro lut 22, 2006 20:45

Post » Sob gru 19, 2009 18:51 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Nesia ['], Malkolm :((

Nesia została znaleziona na ulicy, ktoś ja porzucił, był na tyle okrutny, że porzucił kota, który był bardzo chory.
Ten ktoś wiedział o tym dobrze, bo Nesia miała ślady wkłuć i podgoleń na łapkach, ten sku.... wiedział że ona jest śmiertelnie chora, że umiera i wywalił ją z domu.

A może po prostu kotka zwiała z transporterka w drodze do/z lekarza ?
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów \"ty\" choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.

brombula

Od: Nie wrz 21, 2008 14:01

Post » Sob gru 19, 2009 18:53 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Nesia ['], Malkolm :((

Iwciu - przytulam mocno.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Sob gru 19, 2009 19:03 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Nesia ['], Malkolm :((

brombula pisze:A może po prostu kotka zwiała z transporterka w drodze do/z lekarza ?

Chciałabym w to wierzyć, tyle że nie znalazlam ani jednego ogłoszenia o zaginięciu takiej kotki.
Bardzo wątpię, po tym jak na jedno z moich ogoszeń o kota odpowiedziała Pani, która swojego wcześniejszego kota oddała do schroniska, bo miał cukrzyce i chore nerki to przestaje mnie zadziwiać okrucieństwo ludzi. Choć powinnam być zadowolona, że była na tyle wspaniałomyślna, że nie wyrzucila kota na ulicę a odniosła do schroniska.

Przepraszam za złośliwości ale jestem wściekła na ludzi

EDIT: literówki
Ostatnio edytowano Sob gru 19, 2009 19:10 przez iwcia, łącznie edytowano 2 razy

iwcia

Post » Sob gru 19, 2009 19:07 Re: Ptachu2, los jest okrutny... Nesia ['], Malkolm :((

Nie dziwię Ci sie, Iwciu.
Czasem wolałabym, żeby ludzie nic nie robili `dla kotów`, niż mieliby robić coś takiego...
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

[poprzednia][następna]