ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 17, 2009 7:48 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

do jaskinii to już go zaciągnęła i postawiła dwa drapieżniki na straży żeby nie uciekł :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Czw gru 17, 2009 10:05 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Nie ucieknie 8) Ustabilizowałam za nogę do kaloryfera na długim łańcuchu (złotym) żeby do łazienki dosięgał i do kuchni ( bo gotuje skubany niewiarygodnie 8O ) i dogadzam jak mogę :mrgreen: Drapieżniki też mu dogadzają łasząc się bezwstydnie i bezustannie. A wczoraj jak byliśmy w REAL i z różnych powodów się zgubiliśmy, bo zakupy chcieliśmy robić osobno, a Jaśkowi padła komórka i ja postanowiłam że nie będę go szukać, tylko wsiadam w auto jadę do domu i niech sobie radzi, to moje dziecko niemal histerii dostało, że jak mogę zostawić Jasia samego, przecież się przeziębi wracając piechotą i ona bez niego nigdzie nie jedzie :evil: A w ogóle to jestem wredna i bez serca że Jasia chcę w REALu samego zostawić a jak się zgubi?... I następnym razem, to ona idzie z nim a nie ze mną! 8O :evil:
No, chyba dobrze, że go lubi :roll: tylko... nie przesadza trochę? Wszystko musi być tak jak Jasiek mówi, cały czas trzyma jego stronę, zresztą z wzajemnościa i zawsze jestem w związku z tym przegłosowana w domu 8O Coś mi sie zdaje, że już nie jestem w tym domu alfa :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Czw gru 17, 2009 10:31 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Nie znam się na dzieciach ale to trochę wyglada jak reakcja na brak męskiego wzorca a małe dziewczynki w wiekszości wypadków są córeczkami Tatusia :wink:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw gru 17, 2009 10:45 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

To naturalne, AYO ma rację. Twoja mała ma wprawdzie jakiś kontakt z ojcem ale może kontakt z Jaśkiem go jakościowo przwyższa. Ja, wychowywana przez samotną mamę lgnęłam podobno w dzieciństwie do wszystkich facetów jacy się nawinęli a byłam bardzo nieśmiałym dzieckiem :wink: Moja mama miała 4 siostry ale ja bardziej kochałam wujków od tych sióstr :roll:
No i to zdecydowanie ułatwia życie - co by było gdyby była zazdrosna i nieprzejednana? dzieci czasem irracjonalnie liczą, że naturalni rodzice jeszcze się zejdą 8)
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Czw gru 17, 2009 10:53 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Moja Zuzia ma zdecydowanie doskonały kontakt z tatusiem i regularny na szczęście. Jeśli chodzi o innych panów w otoczeniu, to jak dotąd zawsze trzymała dystans i nie lubiła z zasady, bo była właśnie zazdrosna - dlatego między innymi byłam dotąd sama, bo moje dziecko nie chciało nikogo zaakceptować. Oczywiście cieszę sie, że lubi Jasia :D Jestem tylko nieco zaskoczona rozmiarem tego lubienia :wink:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Czw gru 17, 2009 11:25 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Dziewczynka dorasta :wink: :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Czw gru 17, 2009 15:52 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

no właśnie, jak mogłaś chcieć zostawić jasia w realu?mógłby się zgubić gdyby nie fakt, że juz to zrobił :ryk: :ryk:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Czw gru 17, 2009 21:33 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Ozesz jasny gwint! Zostawiła Jaśka wczoraj w realu, przeszedł się piechotką do domu i znowu kaszle! :evil: Normalnie juz nie mam siły. Wkrótce będzie miesiąc jak on jest cały czas chory! Obrazek W dodatku to znowu moja wina jest :? Zuza chce mnie zlinczować, a ja mam takiego kaca moralnego, że to sie nadaje do "Nie do wiary".
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Czw gru 17, 2009 21:54 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Wyluzuj Pomponmamo. Sie wykaszle i wyzdrowieje. Mój TŻ też dziwny jakiś, niby nic mu nie jest ale od dwóch tygodni co wieczór ma temp. 37,1. Mam już panikować?
Cieszę się, że Zuzka zaakceptowała Jaśka, masz potężny kłopot z głowy :D
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Pt gru 18, 2009 9:04 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Niniejszym przedstawiam pierwszą recenzję autorstwa mojej córki 8) http://moje-miasto.net/index.php?body=r ... &rec_id=38
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt gru 18, 2009 9:35 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

babajaga pisze:Wyluzuj Pomponmamo. Sie wykaszle i wyzdrowieje. Mój TŻ też dziwny jakiś, niby nic mu nie jest ale od dwóch tygodni co wieczór ma temp. 37,1. Mam już panikować?
Cieszę się, że Zuzka zaakceptowała Jaśka, masz potężny kłopot z głowy :D

Babajago ja bym go do lekarza zawlokła. Morfologia OB i osłuchanie płuc koniecznie. Jasiek w niedzielę jedzie do Warszawy, a we wtorek wraca do Niemiec, gdzie w pierwszej kolejności zrobi wszystkie badania. On juz zanim do mnie przyjechał chorował trochę, potem mu niby przeszło, badania miał dobre, ale jak widać nie do końca.
Teraz ma mokry kaszel dosyć intensywny, ale nie ma temperatury, nie czuje się najgorzej (choć najlepiej też nie) tylko kaszle i jest bardzo blady moim zdaniem :?

A teraz o kotach: Muszę wam powiedzieć, że odkąd nie ma Pimpka, zużycie karmy spadło o jakieś 60% 8O I to nie dlatego, że chłopaki jedzą za mało - jedzą tyle samo, ale Pimpek to był taki odkurzacz. Niesamowite prawda?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Pt gru 18, 2009 9:47 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

pomponmama pisze: A teraz o kotach: Muszę wam powiedzieć, że odkąd nie ma Pimpka, zużycie karmy spadło o jakieś 60% 8O I to nie dlatego, że chłopaki jedzą za mało - jedzą tyle samo, ale Pimpek to był taki odkurzacz. Niesamowite prawda?
I niech mi ktoś powie, że posiadanie dwóch kotów kosztuje w zasadzie tyle co jednego.... :twisted:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Pt gru 18, 2009 11:03 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

W zasadzie tak jest - chyba, że to jest Pimpek :lol:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Post » Sob gru 19, 2009 10:32 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

bo kosztuje przy dwóch tyle co rpzy ejdnym. pimpek był po przejściach to żarł za 10 :roll: a jak mu tam w tym domu nowym?jakięs świeże wiadomości?
a ty pomponmamo masz nauczkę i więcej chłopa nie zostawiaj w markecie, bo potem choruje z nadmiaru wrażeń :wink:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Sob gru 19, 2009 10:59 Re: ZaFrędzlona Pomponlandia zaprasza cz.6

Od Pimpka nowych wieści na razie nie mam. Myślisz że choruje z nadmiaru wrażeń? 8O No, mam nadzieję, że nie :roll: Wrażenia to on ma w domu. :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

[poprzednia][następna]