gigakot, mikrokot i mechakot. Koty piwniczne :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 14, 2009 8:19 Re: gigakot i mikrokot. Mechaty się wyprowadza...

A co tu tak cicho? 8O Mam nadzieję, że wszystko u was w porządku? Martwiam się... :(
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Pt gru 18, 2009 16:31 Re: gigakot i mikrokot. Mechaty się wyprowadza...

Wszystko w porządku, koty zdrowe, my też.
Przedświąteczna gorączka i brak aparatu pod ręką spowodowały brak wpisów, ale myślę że przed świętami coś się jeszcze pojawi. Pewnie będzie to różowy nochal Mechatka bo jego wszędzie jest pełno, a ostatnio jest jeszcze słodszy (i tak już był najslodszy) niż był :1luvu:

15pietroTŻ

Od: Pon wrz 22, 2008 18:08

Post » Pt gru 18, 2009 16:45 Re: gigakot i mikrokot. Mechaty się wyprowadza...

zmieńcie tytuł, proszę :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Pt gru 18, 2009 19:48 Re: gigakot i mikrokot. Mechaty się wyprowadza...

8O czyżby come back?? 8O :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt gru 18, 2009 20:13 Re: gigakot i mikrokot. Mechaty się wyprowadza...

magdaradek pisze:8O czyżby come back?? 8O :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

magdaradku, Ty to bardziej jestes przytomna ode mnie :twisted: :twisted:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Pt gru 18, 2009 23:02 Re: gigakot i mikrokot. Mechaty się nie wyprowadza :P

Niby tylko jedno słowo doszło w tytule, a jaka zmiana :mrgreen:

To kiedy wpadacie w odwiedziny? 8)
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Sob gru 19, 2009 8:50 Re: gigakot i mikrokot. Mechaty się nie wyprowadza :P

no od razu lepiej :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Sob gru 19, 2009 13:13 Re: gigakot i mikrokot. Mechaty się nie wyprowadza :P

Zdolna bestia jest z Mechatego, ukradł mi wędlinę z kanapki gdy ją jadłam 8O dopiero jak usłyszałam pac o podłogę to się zorientowałam. Cwaniaczek.
Oto są zgubne skutki ślepienia się w monitor przy jedzeniu :mrgreen:

Nauczył się także otwierać puchę z chrupkami, robi to już tak zawzięcie, że nawet pełne michy go nie rozpraszają. Jak puszkę schowałam to rozbroił puszkę z kawą w kuchni i zaczął się dobierać do puszki z proszkiem do prania (w łazience) :strach:
Niestety to nie jest kotek, na którego działa zwykłe psik. Wiecie co on robi jak go złapię na czymś niedozwolonym? Nie ucieka, (no chyba, że mam mój najnowszy nabytek- megaspryskiwacz 8) ) Przewraca się jakby go sparaliżowało i robi coś na kształt skorpiona 8O Zawija sobie tyłek nad głową i odpala motorek. Wygląda jakby chciał się schować w najmniejszą dziurkę i jednocześnie zostać zagłaskany na śmierć. Problem z tym jest taki, ze ciężko go wydłubać z kąta w którym robi taki numer i zabrać zakazany przedmiot, którym się zajmował.

Kicorku, po świętach spróbujemy wpaść, o ile mały jeszcze będzie u Ciebie :)
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Sob gru 19, 2009 20:09 Re: gigakot i mikrokot. Mechaty się nie wyprowadza :P

A u nas nuda ale chyba będe tę nudę błogosławić po tym co tu czytam o Mechatku :mrgreen:
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Nie gru 20, 2009 15:57 Re: gigakot i mikrokot. Mechaty się nie wyprowadza :P

15pietro pisze:Kicorku, po świętach spróbujemy wpaść, o ile mały jeszcze będzie u Ciebie :)

Będzie będzie. Jeszcze przez co najmniej 2 miesiące :roll:
To zapraszam :D
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Wto gru 22, 2009 22:19 Re: gigakot i mikrokot. Mechaty się nie wyprowadza :P

Jednak skontaktowałam się z karmicielką piwniczaków. Chyba w samą porę bo chciała po świętach całe towarzystwo z pomocą dozorcy wyłapać i oddać do schroniska "bo tam będą miały lepiej" :? Pomoże w łapaniu kotów do kastracji i nie jej przeciwna, wie mniej więcej jak to wygląda i że kotu się krzywda nie stanie. Dałam jej wydrukowaną ulotkę o Koterii. Pokazała mi dziś stado i ich kryjówki.
Kotów jest podobno około 20, widziałam jak na razie chyba z 11. Wszystkie to krówki, nie boją się jej. Karmicielka jest w stanie złapać takiego kota i zamknąć w transporterze.
Nie wiem ile ma kotów w mieszkaniu (mówiła o 6 niekastrowanych), ale potem plątała się w zeznaniach bo wspomniała jeszcze o trzech miotach kociąt:? Jeden z kociaków ma chyba wrzód od kk na oku z tego co mówiła. Jeden z piwnicznych też wygląda na ślepaka, ma fatalne oczy. Najładniejsza z krówek (podobna do Mechatego) podobno przybłąkała się dopiero tydzień temu, jest czyściutka, tłuściutka i ma ogromny brzuch :? Jutro zapiszę ją do Koterii.
Mechatka
Obrazek
krowy
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
ślepak, chyba kotka
Obrazek Obrazek Obrazek
Maleńtwo (za ślepakiem)
Obrazek
Obrazek

15pietro

Post » Śro gru 23, 2009 20:21 Re: gigakot i mikrokot. Mechaty się nie wyprowadza :P

Obrazek

Spokojnych świąt spędzonych z tymi, których kochasz. Niech zaczarują Was na kolejny rok i wniosą tęsknotę za tym, co jednoczy.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro gru 23, 2009 21:02 Re: gigakot i mikrokot. Mechaty się nie wyprowadza :P

Zosiu, dużo siły ci życzę na cały nadchodzący rok, sądząc ze zdjęc zajęcia ci nie zabraknie :D
Dużo Miłości na święta
Obrazek
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Czw gru 24, 2009 14:25 Re: gigakot i mikrokot. Mechaty się nie wyprowadza :P

Wszystkim Twoim Zosiu bliskim i najbliższym, wszystkim kociambrom, spokojnych i sytych i zdrowych i radosnych i pełnych dobrych myśli i wielkich marzeń i planów świąt Bożego Narodzenia i takiegoż nowego roku 2010.
:s3:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Sob gru 26, 2009 19:44 Re: gigakot i mikrokot. Mechaty się nie wyprowadza :P

bardzo dziękujemy za życzenia :D

oj babajago święte słowa z tymi siłami, będę miała co robić. Na cito są przynajmniej trzy ciężarówki do kastracji, jedna na 28 grudnia ma numerek w Koterii więc będziemy razem z seidhee ją jutro łapać w klatkę łapkę. W związku z tym bardzo proszę o kciuki bo to będzie mój debiut łapankowy.

Karmicielka jest zakręcona, ale w porządku :D Jutro koty dzięki jej pomocy będą chodzić na głodniaka co ułatwi nocne łapanie (na karpia i wątróbkę).
Zaprosiła mnie dziś do siebie, oczywiście jej koty są niekastrowane w związku z czym ciągnę za sobą smużkę kocurzego aromatu :?
Pokazała mi dwa kocięta: dziką 4 miesięczną kotkę chudą jak szkielet z ropiejącym oczodołem i wydającą dźwięki jak z odpływu kanalizacyjnego (jutro idę z nią do weta) i malutkie cudo :1luvu: 2 miesięcznego czarnego kocurka, bardzo długowłosego, zjawiskowego po prostu. Znalazła go wczoraj w holu naszego bloku :?
Obrazek

15pietro

[poprzednia][następna]