Koty z Cieszyna-potrzebna os. dochodząca na 6 dni!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 10, 2009 23:11 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

Jedna na pewno nie jest zdrowa - co do reszty - są zdrowe "na oko"... Może faktycznie dobrze byłoby pomyśleć o szczepieniu w schronie...

Isiu - miski są, kuwet tam nie będzie miał kto sprzątać :( Boks jest zadaszony, tylko jest z dykty, szyby popękane, więc temperatura taka, jak na zewnątrz... Dopytam o karmę, mam wielką nadzieję, że dotarła do kotuchów (dziękujemy... :1luvu: )
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto gru 15, 2009 20:22 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

Podrzucam, moze ktoś wypatrzy.
Przerażająca jest wizja tych minusowych temperatur :(

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Śro gru 16, 2009 13:38 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

Białoczarna koteczka, jak się dowiedziałam, ma mieć dom. Na razie była leczona na kk i będzie sterylizowana.

Mam prośbę. Ogromną. Czy ktoś ma może niepotrzebną kocią budkę, taką materiałową, może być nawet mocno zużyta, i mógłby przekazać tym kotom? W takiej materiałowej budce mogłyby sobie spać. Jakaś warstwa ogrzewająca by to była. A może ktoś w ramach świątecznej rozrzutności mógłby ze dwie takie budki zasponsorować? Ja mogę kupić, i dopilnować, żeby koty je tam miały. Miały budki wiklinowe, ale je zniszczyły, z nudów... Co one biedne mają tam robić. :cry:

To taka mała prośba... A to tak wiele dla tych biedactw...

Jeden kotek jest tak dziki, że nadal nie ma jak mu zrobić fotek... Żal mi go strasznie...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro gru 16, 2009 14:06 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

Podniosę, domki dla kotków pilnie potrzebne :!: :!: :!: :ok:
Psotka 23.02.2009 - 8.04.2015 [*]
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=88961

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Od: Pon mar 13, 2006 20:56

Post » Śro gru 16, 2009 16:57 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

anita5 pisze:Białoczarna koteczka, jak się dowiedziałam, ma mieć dom. Na razie była leczona na kk i będzie sterylizowana.

Mam prośbę. Ogromną. Czy ktoś ma może niepotrzebną kocią budkę, taką materiałową, może być nawet mocno zużyta, i mógłby przekazać tym kotom? W takiej materiałowej budce mogłyby sobie spać. Jakaś warstwa ogrzewająca by to była. A może ktoś w ramach świątecznej rozrzutności mógłby ze dwie takie budki zasponsorować? Ja mogę kupić, i dopilnować, żeby koty je tam miały. Miały budki wiklinowe, ale je zniszczyły, z nudów... Co one biedne mają tam robić. :cry:

Jeden kotek jest tak dziki, że nadal nie ma jak mu zrobić fotek... Żal mi go strasznie...

Moja propozycja DT jest nadal aktualna, będzie przekocenie ale trudno, tylko pliiiiissss, niech to będzie zaszczepiony kotuń albo chociaż w miarę zdrowy bo wprawdzie Uszatka nie zaszczepiłam w zw. z jego choroba ale nie chcę ani jego ani tego nowego kotunia narażać na nowe zarazki.
Poza tym dobrze byłoby aby kotuń był zgodliwy w stadzie, mam już dwie indywidualistki w domu, więc wiem, co mówię, a chcę zminimalizować konflikty kocio-kocie.
A budkę używaną mogę ofiarować, wyjęłam z niej druty, deskę i służy jako legowisko ale można na powrót budkę z tego zrobić. Mam legowisko, którego nie lubią moje koty, jest ciagle obsikiwane i w zw. z tym ciągle w praniu, to też mogę podarować potrzebującym zmarzluszkom.
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro gru 16, 2009 17:12 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

A może skonstruować im budę ze styropianu/styroduru? Podobne robi Prakseda, nie mogę znależć linku do wątku z instrukcją wykonania, znalazłam to viewtopic.php?f=1&t=86642&start=45
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Śro gru 16, 2009 17:28 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

Hop do góry, zimno :( :( :(

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Śro gru 16, 2009 22:37 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

Ja niestety styropaniowego nie umiem zrobić, ale nie mógłby byćtaki domek z pudeł tekturowych? Dwóch? Mniejsze wkłada się w większe, zakleja, żeby było zamknięte i wycina na jednej ściance jeden niewielki otwór. do środka by się im dało kawałek polarku (mogłabym kupić). Czy nie?

Budek niestety nie kupię, bo to trochę droga impreza, ale będę mieć dla kotuchów ok. 2 kg karmy, jak się moja wybredna księżniczka zdecyduje czy będzie jeść taste'a czy orijena. To jedno z dwóch około 2 kg zawiozę na Cichą może w piątek, bo póki co mam spsute auto...:(
"...- Jeśli chcesz mieć przyjaciela, oswój mnie! (...)
Stajesz się odpowiedzialny na zawsze za to, co oswoiłeś..."

A. de Saint-Exupéry
Obrazek
Helenka

Isia83

Od: Śro wrz 30, 2009 8:25

Post » Czw gru 17, 2009 1:12 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

Ale takie styropianowe pudło nie jest bardzo trudne do zrobienia. Zrobię w weekend fotę pudła, którą mój tata zrobił dla kota, który mieszka na ich działce przy domu. Właściwie to był styrodur plus trochę pianki.
Obrazek

gaota

Post » Czw gru 17, 2009 9:32 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

Ja robię takie budki

http://moim-zabim-okiem.blog.pl/archiwu ... d=14539161

Zamiast siana mogą być polarki :ok:

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Czw gru 17, 2009 11:49 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

Amando, to co wkładasz to nie jest styropian, ale pianka, która służy do pakowania i ochrony na czas transportu.
Styrodur np. taki http://waterrocket.uh-lab.de/images/nos ... 100002.jpg Można go spokojnie ciąć nożem. Można też kupić cienki (2-3 cm) styropian, wyjdzie taniej http://www.przepisnadom.pl/wp-content/u ... tyrene.jpg
Obrazek

gaota

Post » Czw gru 17, 2009 11:57 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

dziewczyny, nawet jesli budjk nie uda sie zrobic teraz, moze choc kupcie styropian, z trzy arkusze-nie jest drogi.
mozna go owinac jakąs kapa, cienkim kocem i polozyc tam.
juz samo siedzenie na styropianie daje troche ciepła.A to zadna robota, mozna chocby dzis-takie sa teraz mrozy :(

a moze ktos z Was ma na zbyciu taka szafke-jak to kiedys były w meblosciankach-na dole-dwudrzwiowe, niskie.
albo typu pawlacz.
Taka szafka jest idealna, mozna wyciac w jedych z drzwiczek dziure, albo choc je uchylic.
Do srodka dac na dno styropian, i na tylnia choc sciankę-i juz naprawde jako-taka budka jest.

mozna tez tak przerobic stara szafke kuchenną-wtedy sa dwa poziomy

biedne, tak zimno teraz :(

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt gru 18, 2009 0:02 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

mar9 pisze:
anita5 pisze:Białoczarna koteczka, jak się dowiedziałam, ma mieć dom. Na razie była leczona na kk i będzie sterylizowana.

Moja propozycja DT jest nadal aktualna, będzie przekocenie ale trudno, tylko pliiiiissss, niech to będzie zaszczepiony kotuń albo chociaż w miarę zdrowy bo wprawdzie Uszatka nie zaszczepiłam w zw. z jego choroba ale nie chcę ani jego ani tego nowego kotunia narażać na nowe zarazki.
Poza tym dobrze byłoby aby kotuń był zgodliwy w stadzie, mam już dwie indywidualistki w domu, więc wiem, co mówię, a chcę zminimalizować konflikty kocio-kocie.
A budkę używaną mogę ofiarować, wyjęłam z niej druty, deskę i służy jako legowisko ale można na powrót budkę z tego zrobić. Mam legowisko, którego nie lubią moje koty, jest ciagle obsikiwane i w zw. z tym ciągle w praniu, to też mogę podarować potrzebującym zmarzluszkom.

Marysiu, :1luvu:

Szkoda tylko, że nie mam teraz jak odebrać budki od Ciebie ani organizować transportu dla któregoś z kotuchów - wyjeżdżam za kilka dni i czasu brak mi na wszystko :(

Ze schronu wyszły 2 kotki - biało-czarna i jedna biało-bura. Zostaje dziczek, jedna kotusia biało-bura i cudny, dymny młodzieniec... :(

Jaki jest koszt 1 budki? Może ktoś jeszcze pomoże?

Takie mrozy, strasznie się boję o nie. I nie wiem jak zorganizować ew. dt u Mar :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt gru 18, 2009 13:54 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

Podniosę, może ktoś ma jakiś pomysł.. :!: :roll:

ObrazekObrazek

Amanda_0net

Post » Sob gru 19, 2009 22:18 Re: 5 kotów ze schronu dla psów, b. potrzebne DT,DS i POMOC!

Budki materiałowe będą już wkrótce.

Konstruowanie budki wg Waszych wskazówek musi poczekać, ze względu na naszą sytuację (cięzko chore koty), brak czasu i możliwości po prostu.

Gdyby ktoś mógł zasponsorować jakąs lepszą karmę, żeby więcej kalorii dostały... Ja mimo najszczerszych chęci nie dam rady.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

[poprzednia][następna]