^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 17, 2009 12:33 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Usagi_pl pisze:Istna, bo to tak jest :)
Trzy miesiące po tym, jak odeszła długowłosa Princess rodziców, moja siostra szła koło Palladium. Zobaczyła w kratce ściekowej jakieś szmaty, przeszła jeszcze dwa metry, po czym weszła do Paladium, wyżebrała kartonik i wróciła do kratki po szmaty, które teraz dumnie prężą długowłosą kitę w domu rodziców.

Ja szukałam na miau sobowtóra Kasi, a tymczasem Ava już miała sprytny plan ;) W życiu bym nie przypuszczała, że kot trafi do mnie tak pokrętną drogą. I co? I mam Kasię, tyle że całą, zdrową i potwornie rozpieszczoną.
A najlepsze, że kilka tygodni temu przeglądałam zdjęcia Babci. I Babcia podsunęła mi jedno ze słowami: O, a tak wyglądała nasza ukochana koteńka, ta co spadła z balkonu. Ta po której Dziadek tak zawsze rozpaczał...
Spojrzałam, a tam... z kolan Babci patrzyła na mnie dymna mordka Kasi.

One wracają. Są uparte i kochają nas bardziej, niż nam się wydaje.

Żaden kot nigdy nie zastąpi tak naprawdę tych które tracimy :( Pukunia była chimeryczna, bojaźliwa i wymagająca - owszem, ale przy tym była piekna, miała klasę, zachowanie prawdziwej księżniczki - i było coś miedzy nami - wystarczyło spojrzenie, czy gest - ja rozumiałam ją, a ona mnie. Była nieśmiała, wrażliwa. Jak delikatny kwiat - i jak kwiat szybko odeszła.
Nie potrafiłabym juz chyba zliczyć tych wszystkich kotów które przeszły przez moje życie. Każdy był inny. Niektóre pamięta sie na całe zycie. Każdego sie kocha 8) Każdy nowy domownik na czterech łapach i w futrze wnosi coś nowego, kazdy jest tabula rasa :)
Ale to fakt - po stracie ukochanego zwierza tworzy sie jakaś dziura pustką wiejąca - i jak sie zobaczy tamto utracone spojrzenie czy podobne futro jest jakoś tak jakby sie dostalo druga szanse :D Nie sposób sie oprzeć :D
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Czw gru 17, 2009 15:23 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Cudnie Istna! Ty bedziesz miala Pyzunie a edita Was obie na oku :ryk: :ryk: I kto by pomyslal ,ze swiezy nabytek Edyty tak szybko znajdzie dom? Tak jak mowilam nic nie dzieje sie przypadkiem i wszystko ma swoj sens,ktory niestety nie zawsze zauwazamy od razu.
Mysle,ze Edyta nie bedzie Cie meczyc pytaniami :mrgreen:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Czw gru 17, 2009 16:10 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Taaaa... 8) My tu skórę na niedźwiedziu dzielimy a niedźwiedx w lesie 8)
Obrazek

Istna

Post » Czw gru 17, 2009 16:12 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

A tak w ogole jak wyglada kwestia klejenia budek w sobote wieczorem ? Aktualna ? Bo od rana ma byc ciag dalszy prac w Wielgowie ? Ja niestety na wieczor moge ale do 16 wszystkie soboty spedzam w czarownym miejscu zwanym robota :evil:
Obrazek

Istna

Post » Czw gru 17, 2009 20:32 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

No to odpowiem uroczyście, zanim do setnej strony dojdziecie tonąc w domysłach :mrgreen:

Istna, Pyzunia czeka na Ciebie :1luvu:

Nie masz pojęcia jak się cieszę, że malutka zamieszka u Ciebie.
Jestem pewna, że od stycznia będę pewnie słuchać codziennie relacji z życia Pyzy.
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Czw gru 17, 2009 20:53 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Myślałam nad imieniem dla niej. Pyza co prawda pasuje do serii na "P" ale jakoś tak... 8) Mam kilka opcji ale muszę ją zobaczyć - co by do niej pasowało. I jaka jest :wink:
Nie będzie drugą Pukunią i nie zastąpi jej na pewno - ani nie ugasi bólu po jej stracie - ale... Pyza też potrzebuje domku - i stabilizacji życiowej :)
Obrazek

Istna

Post » Czw gru 17, 2009 20:58 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

e-dita pisze:No to odpowiem uroczyście, zanim do setnej strony dojdziecie tonąc w domysłach :mrgreen:

Istna, Pyzunia czeka na Ciebie :1luvu:

Nie masz pojęcia jak się cieszę, że malutka zamieszka u Ciebie.
Jestem pewna, że od stycznia będę pewnie słuchać codziennie relacji z życia Pyzy.

Dzięki za pokaźny kredyt zaufania - mam nadzieję, ze nie zawiodę 8)
A poza tym to dopiero 52 strona - musiałabyś e-dita dłuuugo nas trzymać w niepewności :lol: I jak to tak egzaminu nie bedzie ? sprawdzania poziomu kurzu pod kanapa ? Jestem zawiedziona - myslalam ze adopcje na miau sa restrykcyjne :mrgreen:
Obrazek

Istna

Post » Czw gru 17, 2009 21:01 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Ale Ty należysz do gangu, swoich nie kontrolujemy :smokin:
Obrazek Obrazek

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Czw gru 17, 2009 21:26 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

ale na wizyte poadopcyjna chyba moge liczyc ? :lol:
Obrazek

Istna

Post » Czw gru 17, 2009 21:32 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Istna pisze:A tak w ogole jak wyglada kwestia klejenia budek w sobote wieczorem ? Aktualna ? Bo od rana ma byc ciag dalszy prac w Wielgowie ?

No właśnie też jestem ciekawa... już się pogubiłam. :|

Capriccio

Od: Sob lut 17, 2007 22:29

Post » Czw gru 17, 2009 21:53 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

moim skromnym zdaniem moznaby sie podzielic na grupy - jak komu pasuje. Bo budki trezba robic - mrozy sa trzaskajace...
Obrazek

Istna

Post » Czw gru 17, 2009 22:10 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

ja też nie wiem - mam nadzieję że kacola się wypowie
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Czw gru 17, 2009 22:26 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Chętnie bym osobiście zobaczył w końcu Wielgowo, ale melduję się do ekipy budkowej, bo dopiero po południu mam czas.
ObrazekObrazek

rudolfrudy

Od: Śro sie 23, 2006 22:00

Post » Czw gru 17, 2009 22:27 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

Istna pisze:moim skromnym zdaniem moznaby sie podzielic na grupy - jak komu pasuje. Bo budki trezba robic - mrozy sa trzaskajace...

nie doczytałam wcześniej ale dokładnie tak myślę ....
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Pt gru 18, 2009 1:25 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 3

rudolfrudy pisze:Chętnie bym osobiście zobaczył w końcu Wielgowo, ale melduję się do ekipy budkowej, bo dopiero po południu mam czas.

A jak z transportem? Coś zorganizowałeś? Jeśli tak, to mogę się też zabrać?

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

[poprzednia][następna]