Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
ewar pisze:To jest jakaś zabawa w "kotka i myszkę" (na psa urok).Kto kogo przechytrzy.To nawet nie jest śmieszne.Chyba obowiązują nas normy unijne,prawda? Dotyczą one również praw zwierząt,a jak się to ma do takich sytuacji?
Dzikers pisze:Jeżeli Paluch nieświadomie wyda nieświadomym ludziom zameldowanym w Warszawie kota nosiciela FIV lub FELV, to ten kotek zaraża pozostałe koty nowego domu oraz koty sąsiadów, a potem sąsiedzi lub sami właściciele przeprowadzają się do innego miasta i znów koty są wychodzące... i zarażają koty nowych sąsiadów ... Więc będę się upierać, że brak testów FIV i FELV 'na wejściu' kota na Pauch, to jest roznoszenie chorób po kraju.
I naprawdę nie wypada w stolicy europejskiej, sorki, ale nie wypada...
Kleo pisze:nie da sie żeby ktoś z wolontariatu sam powtórzył test ?
jhet pisze:Jak się znajdzie dom dla kocurka, to do niego pojedzie - problemów nie będzie, tylko niech się ten dom znajdzie noPomóżcie szukać! Potrzeba tylko ciepłego kąta, a z kosztami leczenia pomożemy...
gaota pisze:Kleo pisze:nie da sie żeby ktoś z wolontariatu sam powtórzył test ?
A widział ktoś na kociarni wolontariusza?
ewar pisze:Popatrz,ile to kosztuje wysiłku,aby jednego kota stamtąd wyciągnąć.Dokąd tak będzie? O co tu naprawdę chodzi? O ciepłe posadki? To róbmy coś, po co uprawiać jakąś partyzantkę? Zaangażować media,jest Rzecznik d/s Zwierząt,Prezydent W-wy,nie wiem kto jeszcze.Orzechowce też wydawały się nie do ruszenia.
ewar pisze:ARKA ,rozumiem,że jest świetnie.Wszystkiemu winni są wolontariusze,którzy źle wszystko interpretują.Dywersanci,po prostu.
Kleo pisze:nie da sie żeby ktoś z wolontariatu sam powtórzył test ?
ewar pisze:No właśnie nie wiem. Po co tyle zamieszania? Kot jest pod dobrą opieką,ma robione testy,na pewno będzie leczony.Podobnie jak inne.
ewar pisze:ARKA,dzięki za radę.Zajmuję się.I nie tylko ja.To forum publiczne, będę pisać,jeśli zechcę,chyba,że mod mi zabroni.Nie naruszam regulaminu forum.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bestol, kasiek1510, puszatek i 1563 gości