Proszę o zamknięcie wątku

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto gru 15, 2009 14:27 Re: WARSZAWA Kocia tragedia... Potrzebna natychmiastowa pomoc!!!

Never pisze:przperaszam, informacja ze kto jest zdrowy byla bledna :(
kot ma FIV + ! czy w tej sytiacji oferta dt jest aktualna? musze wiedzic w ciagu 15 minut...
niestety bez dt go nie mozemy zabrac - w zpitalu moze posiedziec i tydzien, a co potem...

Wiesz Never, chyba nie bardzo rozumiem o co tutaj chodzi.
Robiona jest akcja na gumtree, na miau (i nie wiem gdzie jeszcze) z użyciem słów "pilne", "tragedia" i "natychmiast".
10 grudnia pada propozycja DT. Przez pięć dni nie wiadomo o co halo, czy kot zostanie wydany czy nie, są jakieś trudności.
I nagle po pięciu dniach okazuje się, że to wszystko pomyłka bo kot ma FIV+ i domek ma się w 15 minut zdecydować - i co, wtedy uda się go wyciągnąć?
Dla mnie to jakieś niepoważne jest.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto gru 15, 2009 14:31 Re: WARSZAWA Kocia tragedia FIV+ Potrzebna natychmiastowa pomoc!

pixie, przestan sie wypowiadac jak nie znasz realiow, ok? a schronisko czyta watek i nie ulatwia wyciagania kotow - i wiecej nie chce na ten temat nic pisac. Bo nie musze o wszystkim nawijac na forum - i tego nie robie. dla dobra kotow. Grunt, ze dt zostal o wszystkim poinformowany i bede z nim - mam nadzieje - w kontkacie.
A kot szuka innego domu - jesli go dozyje... :(

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Wto gru 15, 2009 14:40 Re: WARSZAWA Kocia tragedia FIV+ Potrzebna natychmiastowa pomoc!

Never pisze:pixie, przestan sie wypowiadac jak nie znasz realiow, ok? a schronisko czyta watek i nie ulatwia wyciagania kotow - i wiecej nie chce na ten temat nic pisac. Bo nie musze o wszystkim nawijac na forum - i tego nie robie. dla dobra kotow. Grunt, ze dt zostal o wszystkim poinformowany i bede z nim - mam nadzieje - w kontkacie.

DT jeszcze dwie godziny temu o niczym nie wiedział.

Wydawało mi się, że chodzi o szybką pomoc.
Ale chyba się pomyliłam.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Wto gru 15, 2009 14:42 Re: WARSZAWA Kocia tragedia... Potrzebna natychmiastowa pomoc!!!

pixie65 pisze:
Never pisze:przperaszam, informacja ze kto jest zdrowy byla bledna :(
kot ma FIV + ! czy w tej sytiacji oferta dt jest aktualna? musze wiedzic w ciagu 15 minut...
niestety bez dt go nie mozemy zabrac - w zpitalu moze posiedziec i tydzien, a co potem...

Wiesz Never, chyba nie bardzo rozumiem o co tutaj chodzi.
Robiona jest akcja na gumtree, na miau (i nie wiem gdzie jeszcze) z użyciem słów "pilne", "tragedia" i "natychmiast".
10 grudnia pada propozycja DT. Przez pięć dni nie wiadomo o co halo, czy kot zostanie wydany czy nie, są jakieś trudności.
I nagle po pięciu dniach okazuje się, że to wszystko pomyłka bo kot ma FIV+ i domek ma się w 15 minut zdecydować - i co, wtedy uda się go wyciągnąć?
Dla mnie to jakieś niepoważne jest.

pixie, ja się czuję idiotycznie, bo znam realia Palucha, ale masz rację, akcja jest dziwna. Myślę, że w schronie jest sporo biedaków wyglądających podobnie. Może DT weźmie jakiegoś innego w zamian?
Never, nie oskarżam cię o nic, ale przyznaj, że wygląda to niepoważnie. Co za "15 minut", test w ostatniej chwili, mówienie, że kot "czuje się dobrze, jego stan jest stabilny", a teraz, że nie wiadomo, czy dożyje...

Zaraz poproszę o zamknięcie wątku. Znając życie, za chwilę będzie tu awantura.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Wto gru 15, 2009 14:47 Re: WARSZAWA Kocia tragedia FIV+ Potrzebna natychmiastowa pomoc!

szkoda, ze watek zostanie zamkniety... moze kot by znalazl dom. Jego ogloszenie na gumtree zostalo zrobione z zmylsa o osobach spoza forum, nikt nie przypuszczal, ze kot tu trafi z powrotem, tym bardziej, ze jego zdjecia sa na watku Palucha. Na watku, ktory nie powstal bez przyczyny, i w ktorym i tak nie mozna wszystkiego pisac...

gosiar, nie wiem czy znasz realia Palucha, jak dla mnie to zaistniala sytuacja jest klasyką jesli chodzi o to miejsce. I to tyle z mojej strony, przepraszam, ale nie mam czasu zeby kazdemu na pw tlumaczyc co i jak - moze jhet bedzie chciala, ja nie :(

Never

Post » Wto gru 15, 2009 14:57 Re: WARSZAWA Kocia tragedia FIV+ Potrzebna natychmiastowa pomoc!

Czyli kot FIV + przebywał w grupie kotów ? Czy testowali wszystkie koty z którymi miał kontakt ?
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Dzikers

Od: Nie kwi 12, 2009 14:20

Post » Wto gru 15, 2009 15:00 Re: WARSZAWA Kocia tragedia FIV+ Potrzebna natychmiastowa pomoc!

Never, niestety, znam, byłam, miałam zwierzę z paluchowym chipem. Nie chce mi się o tym pisać. Dla mnie ten kot nie ma szans. Ile kotów wyglądających na zdrowe z FIV+ nie znajduje domu? Może jeśliby się go wyleczyło, ale tak? Nie czarujmy się, forum jest zakocone, nikt nie narazi swojego kota na ryzyko.
Dla mnie to jest proste. Może Paluch powinien zastanowić się nad uśpieniem tego kota? Po co ma dogorywać w klatce? To jest humanitarne?
Byłaś przy tym, jak robiono mu test? Może trzeba by go powtórzyć.

Nie zamknę wątku na razie, ale jeśli zacznie się awantura, poproszę o to.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Wto gru 15, 2009 15:00 Re: WARSZAWA Kocia tragedia FIV+ Potrzebna natychmiastowa pomoc!

Dzikers pisze:Czyli kot FIV + przebywał w grupie kotów ? Czy testowali wszystkie koty z którymi miał kontakt ?

nie :(
podobnie jak nie testowali 30 kotow, ktore siedzialy w 1 boksie z kotem umierajcym na bialaczke...

Never

Post » Wto gru 15, 2009 15:08 Re: WARSZAWA Kocia tragedia FIV+ Potrzebna natychmiastowa pomoc!

Never pisze:
Dzikers pisze:Czyli kot FIV + przebywał w grupie kotów ? Czy testowali wszystkie koty z którymi miał kontakt ?

podobnie jak nie testowali 30 kotow, ktore siedzialy w 1 boksie z kotem umierajcym na bialaczke...

Czyli Paluch 'roznosi' choroby zakaźne po kraju ... Bardzo smutne... Stołeczne schronisko, no słowo daję, nie wypada...
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Dzikers

Od: Nie kwi 12, 2009 14:20

Post » Wto gru 15, 2009 15:14 Re: WARSZAWA Kocia tragedia FIV+ Potrzebna natychmiastowa pomoc!

Dzikers pisze:
Never pisze:

Czyli Paluch 'roznosi' choroby zakaźne po kraju ... Bardzo smutne... Stołeczne schronisko, no słowo daję, nie wypada...

nie po kraju, po Warszawie. Paluch nie wyda kota do dt, a tym bardziej do domu spoza W-wy. Dlatego o takich rzeczach nie wolno pisac na forum.

Never

Post » Wto gru 15, 2009 15:23 Re: WARSZAWA Kocia tragedia FIV+ Potrzebna natychmiastowa pomoc!

Są tacy, którzy mają sporo doświadczenia z fivkami.
kristinbb z Elblaga ma u siebie dwa. Może trzeba poszukac domu, który już ma takiego kota. Może sie ulituje i przygarnie.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto gru 15, 2009 15:29 Re: WARSZAWA Kocia tragedia FIV+ Potrzebna natychmiastowa pomoc!

A ja bym nawet sprawę nagłośniła.Właściwie komu służy to schronisko? Zwierzętom? Czytają wątek i w związku z powyższym kot nie uzyska pomocy? Po co dawać koty do schroniska,skoro nie można ich stamtąd zabrać? Umrą i tak,więc szkoda pieniędzy,uśpić wszystkie,pensje tam pracujących przeznaczyć na inne cele,a teren sprzedać i wybudować tam coś.Piszemy o psedohodowlach,o mordowniach,a to co jest? I pomyśleć,że ludzie oddają zwierzęta do schroniska,nawet na forum o tym czytam.Zgroza.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto gru 15, 2009 15:39 Re: WARSZAWA Kocia tragedia FIV+ Potrzebna natychmiastowa pomoc!

ewar pisze:A ja bym nawet sprawę nagłośniła.Właściwie komu służy to schronisko? Zwierzętom? Czytają wątek i w związku z powyższym kot nie uzyska pomocy? Po co dawać koty do schroniska,skoro nie można ich stamtąd zabrać? Umrą i tak,więc szkoda pieniędzy,uśpić wszystkie,pensje tam pracujących przeznaczyć na inne cele,a teren sprzedać i wybudować tam coś.Piszemy o psedohodowlach,o mordowniach,a to co jest? I pomyśleć,że ludzie oddają zwierzęta do schroniska,nawet na forum o tym czytam.Zgroza.

zapraszam do wątku paluchowego. ale na nim nie piszemy o kotach, ktore wyciagamy - bo to nie pomaga. dzis zmarl jeden kot, w dodatku niewidomy. W zimnej klatce, z powodu kaprysu deyrekcji nie zostal ostatnio wydany. ja nie chce, zeby kolejne tez odchodzily w klatkach...

Never

Post » Wto gru 15, 2009 16:02 Re: WARSZAWA Kocia tragedia FIV+ Potrzebna natychmiastowa pomoc!

z powodu kaprysu deyrekcji

Pozostawię to bez komentarza.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto gru 15, 2009 16:13 Re: WARSZAWA Kocia tragedia FIV+ Potrzebna natychmiastowa pomoc!

Paranoja jest goła.

Ja już pasuję. Zależy mi na tym kocie... I nadal będzie zależało - ale nie mogę zrobić nic, prócz podbijania tematu... którego, jak się okazuje, nie wolno było nawet zakładać.

Tylko jedna uwaga. Skąd pewność, że kot ma FIV+? To jest wersja schroniska... Może chodziło tylko o to, żeby zniechęcić DT. No to gratulacje, cel osiągnięty.

...Szkoda kociny...
Nie ma takiego głupstwa i nikczemności, które, byle stale powtarzane, nie zostały wreszcie przyjęte i przestały razić jako głupstwo i nikczemność.
Sławomir Mrożek

marikita

Od: Śro kwi 08, 2009 12:52

[poprzednia][następna]