ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 14, 2009 9:20 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Strasznie mi żal tego niewidomego kocurka - przebywa w grupie rudych kotów i to one mają szanse na dom, no bo kto zechce niewidomego, dwuletniego buraska....?
Alessandra, może dasz go na nk?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon gru 14, 2009 11:47 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

AgaPap pisze:
Bazyliszkowa pisze:Fajny kocio :1luvu: A ten brzusio to pewnie z głodu się taki duży zrobił :lol:

alessandra z każego kota z czasem zrobi hmmm ... dużo futerka do kochania
Ola czyśbyś sobie kupiła aparat ? Rolfik ślicznie wyszedł :1luvu:

niee...to zdjęcie jakieś około 1,5 kilo temu, obecnie nie smiałabym go fotografowac, aby mi ktoś na głowę tozu nie ściągnął :( ..taka jest klucha teraz :oops:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon gru 14, 2009 11:51 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

tak jest, już wklejam buraska od CC na nk, moze zdarzy sie cud....i już za chwilkę uzupełniam liste kandydatów na grudzień ; ta biała puchata kuleczka u CC jest nie do poznania :1luvu:

alessandra

Post » Pon gru 14, 2009 12:06 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

kandydaci na grudzień:

1. Lolek Obrazek viewtopic.php?f=1&t=104242
2.Bruno Obrazek -juz niewidomy-oczka, które mozna było uratowac , wydłubano viewtopic.php?f=1&t=104346
3.Whiskasowy ślepaczek Obrazek viewtopic.php?f=1&t=103229 -przeniesiony na grudzień
4.Obrazek
Wyciągnięta ze schronu śliczna kocinka pod opieką Never

alessandra

Post » Pon gru 14, 2009 15:12 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

jutro połowa miesiaca, kandydaci są, a jak stoimy z Kasą?
trzeba Agę do tablicy wywołac , widzę,ze gdzies tu sie kręci 8) :lol: :wink:

alessandra

Post » Pon gru 14, 2009 15:13 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Podrzucę was koteczki... :ok:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Pon gru 14, 2009 17:42 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Ciesze sie ze wstawiliscie Rudusia ( tak go nazwała) na Wasza strone. Ale wydaje mi sie że kocurek jednak widzi. Po przyjezdzie do mnie przez dwa dni siedział z kolega w jednym pokoju. Kocurek który wziety na rece po prostu przylepia się do człowieka i mruczy. Vet zwrócił moja uwage na ubytek sierści na łebku nad prawym oczkiem. W dzien sprawdziłam to dokładnie. Nie wyglada na grzybka, co sugerowala vetka, ale bardzo mi przypomina wgniecenie czaszki po wypadku. Nie jestem vetem - moge sie mylić. I jeszcze jedna uwaga. Na zdjeciach ze schronu Rudus miał szeroko otwarte źrenice ale widoczna byla teczówka. Po dwóch dniach spedzonych w cieple i ciszy jego źrenice zweżyły sie do normalnych rozmiarów. Po wypuszczeniu na przedpokój kocur poruszał sie zupełnie swobodnie. Nie wygladał na ociemniałego. Może jeszcze w tym tygodniu zrobimy przeswietlenie ze szczególnym uwzglednieniem czaszki, ale wg mnie kocur przywieziony do schronu przeżył szok, stres i wycofanie. Stad jego anormalne zachowanie. Ale tak jak powiedziałam zbadaja go jeszcze lekarze i oby moja obserwacja była prawdziwa :ok: :ok:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Pon gru 14, 2009 18:28 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

IKA 6 pisze:Ale tak jak powiedziałam zbadaja go jeszcze lekarze i oby moja obserwacja była prawdziwa :ok: :ok:

Za Rudusia :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto gru 15, 2009 7:54 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

alessandra pisze:jutro połowa miesiaca, kandydaci są, a jak stoimy z Kasą?
trzeba Agę do tablicy wywołac , widzę,ze gdzies tu sie kręci 8) :lol: :wink:

Po 15 to ja raczej po forum się nie kręcę :roll: Najlepiej mnie tutaj zastać w godzinach 7-15 jak jestem w pracy, bo moge sobie spokojnie między jednym dekretem a drugim zajrzec :mrgreen: W domu za dużo ludzi do przepychania się do kompa :evil:

Na rachunku jest na dzień dzisiejszy z wpłat miesięcznych, bazarków i rezerwy (80,-): 473,49 zł. :D
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto gru 15, 2009 9:51 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Ślepaczki proszą o pomoc!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto gru 15, 2009 12:04 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Prawdę mówiąc mam wątpliwości jeśli chodzi o kandydatów.
Chodzi o Bruna.
Moim zdaniem nie powinniśmy pomagac tam gdzie nie dano szans, nie wykorzystano możliwości leczenia i od razu oślepiono malca. Bez względu na opisy jak to teraz kotek czuje się dobrze.
Wystarczy w nocy przy wyłączonym świetle zamknąc oczy a za chwilę je otworzyc. Nawet jeśli widzi sie odrobinę, tylko cienie, to orientacja w terenie jest zupełnie inna. I dlatego nawet jeśli jest trochę szansy to powinno sie to wykorzystac. Takiej szansy sądząc z opisu malcowi nie dano. Takie jest moje zdanie.
Dlatego myślę, ze koszt zabiegu powinien byc finansowny przez osoby, które podjęły taką decyzję.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto gru 15, 2009 13:07 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

alessandra pisze:kandydaci na grudzień:

1. Lolek Obrazek viewtopic.php?f=1&t=104242
2.Bruno Obrazek -juz niewidomy-oczka, które mozna było uratowac , wydłubano viewtopic.php?f=1&t=104346
3.Whiskasowy ślepaczek Obrazek viewtopic.php?f=1&t=103229 -przeniesiony na grudzień
4.Obrazek
Wyciągnięta ze schronu śliczna kocinka pod opieką Never

:cry:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto gru 15, 2009 13:32 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Nie zgadzam się z Lidką. Jestem ZA udzieleniem pomocy Brunowi. Dziewczyny, tak jak w wątku Bruna pisała JolaK, nie miały wpływu na decyzję o operacji. Taka to była sytuacja. Nie zawsze wszystko jest proste. Wzięły go pod opiekę, żeby nie był bezdomny, i teraz one będą spłacać dług w lecznicy. A dług jest duży. Mogą to zrobić tylko poprzez zbieranie na bazarkach, nie mają innej możliwości, bo to nie jest jedyny kot pod ich opieką.
Mają jeszcze do spłacenia dług za 3 biedy, które są u mnie na dt, za Lolka... I wiele innych.

Dlatego ja oddaję głos ZA. Pomóżmy spłacić dług za malutkiego Bruna.
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Wto gru 15, 2009 13:41 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Jeśli nie miały wpływu to nie one powinny płacic.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto gru 15, 2009 13:45 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Zresztą... mój głos jest jeden, decyzja należy do większości. Wypowiedzialam tylko swoje zdanie.
Obrazek Obrazek

anita5

[poprzednia][następna]