Bursztynowooka Minka i Marusia w Swoim Domku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 14, 2009 11:51 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

:ok: :ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon gru 14, 2009 11:54 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

jak myślicie, skoro Minka już będzie zdrowa, to może Marusię lepiej wziąć szybciej i odrobaczyć i poobserwować, czy coś sie nie wykluje, żeby nie zaczynać od izolowania obu panien i kwarantanny Marusi, co? Jak myślicie? Bo Minka to najwcześniej k. Nowego Roku będzie gotowa, w zal. jak się grzybka pozbędziemy. Jeżeli jest po sterylce, bo jeśli nie - to jeszcze zabieg nas czeka. To może wykorzystać ten czas na "kwarantanne" w domowych warunkach Marusi?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Pon gru 14, 2009 11:56 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

jesli domek fajny niech bierze szybko Marusie.
Ale sprawdz czy dobry bo mi ta kitka straszliwie lezy na sercu, przypomina mi łódzka Emilke.

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Pon gru 14, 2009 11:58 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

no pewnie...jak domek dobry :ok: :ok: :ok: :ok:
Marusia bardzo potrzebuje też domu i dobrej opieki, chyba teraz w szpitaliku jest
miała posklejana sierść i była osowiała :( :(
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon gru 14, 2009 12:02 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

kurcze,poczekam jeszcze co Inga na to. Pani ma do niej maila pisać. Chyba że macie do niej tel. to zadzwonię, będzie szybciej. Domek wydaje się sensowny. Pani sprawiała wrażenie, że dała się przekonać, na kotka niewychodzącego, mimo, że mieszka na parterze. I o zabezpieczeniach pomyśleć obiecała i o rady prosiła. Po pracy jej wszystkie info powysyłam.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pon gru 14, 2009 12:02 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

ruru pisze:no pewnie...jak domek dobry :ok: :ok: :ok: :ok:
Marusia bardzo potrzebuje też domu i dobrej opieki, chyba teraz w szpitaliku jest
miała posklejana sierść i była osowiała :( :(

ojej :(, nie wiadomo co jej dolega?
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pon gru 14, 2009 12:18 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

dzięki Etka ponownie :)
rozmawiałam z Ingą i z Krzyśkiem, Krzyś dziś obejrzy i powie co ew. dolega koteńce. Wtedy skontaktuję się z panią i zobaczymy jaką decyzję podejmie. niestety trzeba się chyba spieszyć, bo kk atakuje :(
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pon gru 14, 2009 12:19 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

jak będę coś wiedzieć to napiszę na wątku schroniskowym, nie chcę robić niepotrzebnego zamętu i nadziei
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pon gru 14, 2009 12:29 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

rybcie nam się rozkręca :lol: jako DT ;)

Marusia to śliczny kotek, tydzień temu źle nie wyglądała, zmartwiłyście mnie.....
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon gru 14, 2009 16:00 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

Marusia trochę kichała w sobotę, ubrudziła się chiba kupą na grzbiecie, no i Inga znalazła coś, co mogło być jakąś naroślą, ale mogło być również dredem. Krzysiek powiedział, że to sprawdzi.
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pon gru 14, 2009 16:03 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

tak, to ranka jest, już oczyszczona, są też początki kk. Pani ma porozmawiać z Krzyśkiem, mam nadzieję, że się Krzysiek nie pogniewa :roll: ale chciała doradzić się jakiej opieki kotka wymaga i podjąć decyzję czy podoła, dałam już cynk na wątku schroniskowym, więc tam już będę kontynuować :).

edit: wygląda na to, że Marusia dziś pojedzie do swojego domku! Ponieważ będzie chyba towarzyszką mojej Minki - będę też tutaj relacjonować postępy Marusi :).
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Post » Pon gru 14, 2009 19:09 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

Ale się dzieje :) no no... :ok:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pon gru 14, 2009 19:38 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

rybcie pisze:tak, to ranka jest, już oczyszczona, są też początki kk. Pani ma porozmawiać z Krzyśkiem, mam nadzieję, że się Krzysiek nie pogniewa :roll: ale chciała doradzić się jakiej opieki kotka wymaga i podjąć decyzję czy podoła, dałam już cynk na wątku schroniskowym, więc tam już będę kontynuować :).

edit: wygląda na to, że Marusia dziś pojedzie do swojego domku! Ponieważ będzie chyba towarzyszką mojej Minki - będę też tutaj relacjonować postępy Marusi :).

:ok: :1luvu: :piwa:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon gru 14, 2009 20:20 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

allllle tempo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon gru 14, 2009 20:46 Re: Oczy tej kotki powiedzą że cuda się zdarzają mamy cudowny DT

ruru pisze:allllle tempo :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
sama jestem zaskoczona. Ja tu wyczekuję najmilszej chwili - znaczy wspólnych zabaw a się okazuje, że dni powoli zacznę odliczać. No to co? Dziś wypuściliśmy do przedpokoju Minkę, potem otworzyliśmy drugie drzwi i wyszli chłopcy. Minka odważna, od razu bez zastanowienia się przywitała. Bonifcio jak to szef syknąć se musiał :twisted: ale zaraz cała gromadka zaczęła się ganiać i dokazywać. Antoś jaki przystojniak, jak się tak przy dziewczęciu wyprostował, klatkę wypiął i wyprężył - no po prostu tylko się zakochać :love:.
Na razie jeszcze nie zmiękliśmy zupełnie, więc podłoga umyta a koteńka z powrotem w łazience, ale nie wiem jak długo damy jeszcze radę. Wiem, że to dla ich dobra, ale one razem takie szczęśliwe są... No i my nie mniej :oops: :love:.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

[poprzednia][następna]